Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odbój

Featured Replies

Napisano

Nasze piekne polskie drogi sa niestety bezlitosne dla delikatnego badz co badz zawieszenia naszych BBM. I mnie daly sie we znaki - jadac przez wsie zgubilem gdzies (guma sparciala i sie urwal) odbój tylnego zawieszenia (troszke wiekszy skok tylengo zawieszenie pogilotynowal mi juz brzeg opony o blotnik).

Stad moje pytanie: czy w domowych warunkach jestem w stanie szybko i nieskomplikowanie zalozyc nowy odboj? Czy wystarczy podniesc auto aby wsadzic go miedzy zwojami sprezyny? Czy tez bedzie trzeba cos z zawieszenia demontowac?

Pytam, poniewaz probowalem zalozyc go nic nie demontujac, ale niestety nie miesci sie miedzy zwojami sprezyny. No to wpadlem na pomysl, zeby auto podniesc, sprezyna sie rozciagnie i zwieksza sie odtepy miedzy zwojami. Niestety lewarek mam jaki mam (czli zaczal sie rozjezdzac) i nie bylem w stanie podniesc auto do tego stopnia, by kolo tylne zawislo w powietrzu.

Ma ktos jakis pomysl jak to zrobic?

Napisano

jak koło zmieniasz skoro lewarek nie podnosi wystarczająco auta ??

Napisano
  • Autor

> jak koło zmieniasz skoro lewarek nie podnosi wystarczająco auta ??

Na razie nie mam potrzeby zmieniac kola, ale to, ze lewarek sie rozjezdza wyszlo wlasnie przy okazji tego odboja... Jak bede mial troche czasu (czyt: za 3 tygodnie na urlopie) to rozgladne sie za nowym lewarkiem.

Napisano

najprostrzym sposobem choć troszke pracochłonnym, jest odkręcenie nakrętek od amorków tylnych, śrub od drążka reakcyjnego tylnego, podniesienie autka na podnośniku tak aby koła opadły wraz z wahaczami pod własnym ciężarem

teraz już praktycznie mozesz wyjąć całe sprężyny bez użycia ściągaczy, powymieniać gumy itd......

ps:

a moze to nie tylko odbój, ale też sprężyna ci siada......

Napisano
  • Autor

> najprostrzym sposobem choć troszke pracochłonnym, jest odkręcenie

> nakrętek od amorków tylnych, śrub od drążka reakcyjnego tylnego,

> podniesienie autka na podnośniku tak aby koła opadły wraz z

> wahaczami pod własnym ciężarem

> teraz już praktycznie mozesz wyjąć całe sprężyny bez użycia

> ściągaczy, powymieniać gumy itd......

> ps:

> a moze to nie tylko odbój, ale też sprężyna ci siada......

Dzieki za rade. Wydaje sie, ze to tylko odboj - sprezyna wyglada dobrze. Wydlubywalem z otworu, w ktorym odboj jest mocowany resztki pozostalej gumy - proszek sie sypal, taki sparcialy byl.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.