Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwint w ramie rowerowej do bidonu

Featured Replies

Napisano

Mocowanie bidonu mi sie popsuło. Normalnie jest dziura a w dziurze nit z gwintem. Oberwał się i kreci do okola. Nie sposób wkręcić śruby. Jest jakiś sposób żeby to naprawić? Serwis chciał ramę na gwarancji wymieniać :panic: ale przeglądy sam robię to gearancji nie ma :hehe: 

Napisano
5 minut temu, wujek napisał(a):

Mocowanie bidonu mi sie popsuło. Normalnie jest dziura a w dziurze nit z gwintem. Oberwał się i kreci do okola. Nie sposób wkręcić śruby. Jest jakiś sposób żeby to naprawić? Serwis chciał ramę na gwarancji wymieniać :panic: ale przeglądy sam robię to gearancji nie ma :hehe: 

Jak tego się nie da jeszcze raz "zanitować", to nowa nitonakrętka 👍

Edytowane przez janusz

Napisano
  • Autor
16 minut temu, janusz napisał(a):

Jak tego się nie da jeszcze raz "zanitować", to nowa nitonakrętka 👍

A gdzie takie rzeczy mogą mi zrobić? Szukać jakieś serwisu rowerowego czy jakiegoś metalowego czy innego blacharza? Bo ja to mogę rozwiercic i wyjąc stary nit. Ale jak nowy wsadzić to nie wiem.

Napisano
5 minut temu, wujek napisał(a):

A gdzie takie rzeczy mogą mi zrobić? Szukać jakieś serwisu rowerowego czy jakiegoś metalowego czy innego blacharza? Bo ja to mogę rozwiercic i wyjąc stary nit. Ale jak nowy wsadzić to nie wiem.

Nie wiem, przyjedź do mnie to Ci zrobię. U "Chińczyka" albo na portalu aukcyjnym można to dość tanio kupić. Każdy mechanik pewnie Ci to ogarnie. 

Edycja 

Tak wyglądają najprostsze zestawy (link przykładowy) 

https://a.aliexpress.com/_mq7lWGY

Edytowane przez janusz

Napisano
3 godziny temu, wujek napisał(a):

Normalnie jest dziura a w dziurze nit z gwintem.

To jest nitonakrętka, pewnie M6. Wkręć w nią śrubę z nakrętką M8, przytrzymaj kluczem 13 nakrętkę i kluczem 10 dociągnij nitonakrętkę. Gotowe :phi:.

Napisano
27 minut temu, amazaque napisał(a):

To jest nitonakrętka, pewnie M6. Wkręć w nią śrubę z nakrętką M8, przytrzymaj kluczem 13 nakrętkę i kluczem 10 dociągnij nitonakrętkę. Gotowe :phi:.

@wujek możesz spróbować jak kolega radzi. W linku, który podałem do aliekspres, jest filmik w którym masz pokazane jak to możesz zrobić. Jak się nie uda, to pozostaje wymiana na nową. 

Napisano
17 godzin temu, wujek napisał(a):

Mam w garażu, jak coś to zapraszam. 

Napisano
  • Autor
W dniu 2.06.2023 o 08:40, Olas1 napisał(a):

Mam w garażu, jak coś to zapraszam. 

Wezme się za wydłubanie w długi weekend.

Edytowane przez wujek