Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parkside-Meec kompatybilność

Featured Replies

Napisano

Lata temu kupiłem klucz udarowy Parkside na ich obowiązujący wtedy system 18V
Miałem też kupioną w podobnym czasie wkrętarkę Meec Multiseries z Jula. Również 18V.
Okazało się, że akumulatory z Parkside pasują do Meec, a ładowarki już niekoniczenie.
Z dobrego serca pożyczyłem aku zarówno z Parkside i 2x Meec. Nie wróciły. Teraz nadszedł czas rozliczeń 😄

Pytanie:
Czy ktoś ma pod dachem taki zestaw i jest mi w stanie potwierdzić, że w miarę świeża produkcja nadal jest kompatybilna?
Wiem, że mogę kupić i zwrócić, ale po pierwsze nie lubię, a po drugie zakup na fvat i nie chcę zbytnio kombinować z papierami.

PS. 
Jeśli okazałoby się, że kompatybilność jest to czy ktoś spotkał się z adapterem aku Meec na urządzenia Makita? (Allegro pokazuje, ale w drugą stronę)

Napisano

Mam wkrętarkę Parkside 18v z baterią z roku 2016 i kompatybilności z multiseries nie ma. Ostatnio kupiłem nowe narzędzie Parkside i się zdziwiłem, bo bateria Parkside starego typu nie pasuje więc musiałem zainwestować w nową baterię i ładowarkę. Nowe też niekompatybilne z multiseries. Tym sposobem mam jeden system Jula i dwa systemy Parkside.

IMG_20230612_231946590.jpg

IMG_20230612_231958025.jpg

Edytowane przez shapyr

Napisano

Przejściówek jakichś nie ma?

Przykładowo:

adapter-akumulatora-Parkside-do-urzadzen-Meec-Jula.jpeg.851b62927ca95effe229eb0f8e5e5f12.jpeg

Edytowane przez zzzz

Napisano
  • Autor

Hej,

Z góry przepraszam, za taki czeski błąd. Mianowicie napisałem:

Cytat

Okazało się, że akumulatory z Parkside pasują do Meec, a ładowarki już niekoniczenie

Prawda jest jednak całkowicie odmienna czyli aku Meec multiseries pasowało do Parkside (choć czy to coś zmienia??)

Znalazłem wybebeszoną, zużytą baterię z oryginalnego zestawu z kluczem/wkrętarką udarową.

Rzućcie okiem na zdjęcie. Wydaje się być identyko, a patrząc na zdjęcia na stronie Juli oznaczenia +/- są w tych samych miejscach.

Najwyżej pozostaje mi wizyta w stacjonarnym sklepie i sprawdzić.

PS. Zaznaczam, że mówimy cały czas o systemie 18V - choć mam też sprzęty Parkside X20V

meecparkside.jpg.942523996b873958e7d50adfd9dc33f4.jpg

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, zzzz napisał(a):

Przejściówek jakichś nie ma?

Przykładowo:

adapter-akumulatora-Parkside-do-urzadzen-Meec-Jula.jpeg.851b62927ca95effe229eb0f8e5e5f12.jpeg

A ja bym chętnie znalazł taki adapter z baterii np. Einhell do urządzenia Makita (a dokładniej kątówki chińskiej kompatybilnej z aku od Makity)

Napisano
40 minut temu, ANalfabeta napisał(a):

PS. Zaznaczam, że mówimy cały czas o systemie 18V - choć mam też sprzęty Parkside X20V

Odniosę się tylko do tego fragmentu. Oczywiście różni producenci mają swoje "systemy montażu baterii", które nie są kompatybilne (nie muszą) z innymi firmami. 

Jednak baterie 18 czy 20 volt, to w zasadzie baterie o takim samym napięciu (inaczej mierzonym) składająca się z pakietu takich samych akumulatorków. Podobnie jest z 10,8 vs 12V. Jak masz "przejściówkę" to można ich używać zamiennie. 

Napisano
  • Autor
11 minut temu, janusz napisał(a):

Odniosę się tylko do tego fragmentu. Oczywiście różni producenci mają swoje "systemy montażu baterii", które nie są kompatybilne (nie muszą) z innymi firmami. 

Jednak baterie 18 czy 20 volt, to w zasadzie baterie o takim samym napięciu (inaczej mierzonym) składająca się z pakietu takich samych akumulatorków. Podobnie jest z 10,8 vs 12V. Jak masz "przejściówkę" to można ich używać zamiennie. 

Hejka, tak doskonale sobie zdaję z tego sprawę. Wiadomo marketing. Kwestią jest tylko zawężenie grupy docelowej :)

Napisano
16 godzin temu, ANalfabeta napisał(a):

A ja bym chętnie znalazł taki adapter z baterii np. Einhell do urządzenia Makita (a dokładniej kątówki chińskiej kompatybilnej z aku od Makity)

taki? https://tomdruksklep.pl/pl/p/Adapter-bateria-Einhell-Power-x-Change-urzadzenie-Makita-/142