Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

225/45 R17 ciche i z dużym rantem ochronnym

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Bezkonkurencyjna cenowo jest Dębica Presto UHP2, ale tam rant jest symboliczny. Co polecacie?

Napisano

Odnośnie Dębicy dodam, że u mnie po 3,5 roku pojawiło się lekkie spękanie między bieżnikiem na obwodzie. Po rozmowach z wulkanizatorami nie jest to odosobniony przypadek.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor

Jakiej produkcji te Dębice? Miałem Made in Poland i po czterech latach były ok.

Napisano
W dniu 22.08.2023 o 14:23, aviator napisał(a):

Jak w temacie. Bezkonkurencyjna cenowo jest Dębica Presto UHP2, ale tam rant jest symboliczny. Co polecacie?

Goodyear F1 Eagle

Napisano

Mam uhp2. Teraz 205/50r17 zamiennik 225/45r17 i powiem że po "rozjeżdżaniu" nie są jakieś ciche....jednak do auta klasy astra golf to lepszy wybór niż rozmiar 225/45. Ale jak kto woli

Napisano
  • Autor

205/55 to nie jest homologowany rozmiar do mojego auta, poza tym opony są droższe od 225/45...

Napisano
Nexen
Potwierdzam, drugi rok spisują się elegancko, rant jest wystarczający.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano
W dniu 26.08.2023 o 14:07, aviator napisał(a):

205/55 to nie jest homologowany rozmiar do mojego auta, poza tym opony są droższe od 225/45...

Raczej 205/50r17 to bezpośredni zamiennik. Z homologacja bezpieczeństwo ma tyle wspólnego dawniej milicja obywatelska z ochroną obywatela. W małych autach do 150km ładować szeroki lacz to totalny bezsens. Mimo że mam homologacje tylko na 225/45 kilka razy przez ta cudowna homologacje mało bym się z tirem nie spotkał. Czemu takie problemu nie mam na 205/50?? Może to ważne ale dla osób które na nagrobku chcą mieć stempel TUV. 

Jednak jak auto zachowuje się stabilnie w każdych warunkach na 225/45 bo wiadomo zawiecha drugiej nie rowna to spróbuj nexena

Edytowane przez wojteq85

Napisano
Raczej 205/50r17 to bezpośredni zamiennik. Z homologacja bezpieczeństwo ma tyle wspólnego dawniej milicja obywatelska z ochroną obywatela. W małych autach do 150km ładować szeroki lacz to totalny bezsens. Mimo że mam homologacje tylko na 225/45 kilka razy przez ta cudowna homologacje mało bym się z tirem nie spotkał. Czemu takie problemu nie mam na 205/50?? Może to ważne ale dla osób które na nagrobku chcą mieć stempel TUV. 

Jednak jak auto zachowuje się stabilnie w każdych warunkach na 225/45 bo wiadomo zawiecha drugiej nie rowna to spróbuj nexena
Auto też pozwala na jazdę 200 km/h i trzeba być totalnym bezmózgiem żeby zwalać na producenta auta, że tyle pozwala jeździć.
Czujesz analogię ?

Wysłane z mojego CPH2145 przy użyciu Tapatalka

Napisano
16 godzin temu, Raku napisał(a):

Auto też pozwala na jazdę 200 km/h i trzeba być totalnym bezmózgiem żeby zwalać na producenta auta, że tyle pozwala jeździć.
Czujesz analogię ?

Wysłane z mojego CPH2145 przy użyciu Tapatalka

Taaa, np. Vectra c  ma homologowany rozmiar 195/65r15 jak i 225/45r18. Różnica 3.8%. przy 100km/h licznikowych na tych drugich masz już 105km/h. 

Inna jest sprawa jak ładujesz duże koło do małego autka a inna jak w dużej limuzynie. 

Edytowane przez wojteq85

Napisano

Ja zawsze zakladam nexen su1 lub jego nastepce nexen su2 inaczej nexen sport

Oba modele sa swietne a na zime mega ciche nexen zimowe.