amciek Posted November 13 Share Posted November 13 Hej, Powożę B5 w TDI, od pewnego czasu wewnątrz strasznie czuć spalinami. Przy włączeniu wentylacji na tryb wewnętrzny da się jechać ale i tak capi. Przy nawiewie z zewnątrz po paru chwilach az oczy łzawią i trzeba jechać z otwartym oknem. Pod maska sprawdziłem organoleptycznie i nic nie widać, że gdzieś dmucha z wydechu, nie śmierdzi, a wewnątrz capi prze okrutnie. Byłem u mechanika, ale ma taki nawal roboty, ze spuścił mnie na drzewo. Musze podjechać do innego ale może macie jakieś pomysły lub ktoś miał podobny problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hefi Posted November 13 Share Posted November 13 Wg mojej szklanej kuliUszczelka pod kolektorem, sam kolektor, siatka, dziura w rurze, uszczelka pod wtryskami, egr i 100 innychPowodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerzyk_ Posted November 20 Share Posted November 20 zaczalbym od wydechu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojteq85 Posted Thursday at 01:31 PM Share Posted Thursday at 01:31 PM Plecionka bądź jak kto woli łącznik elastyczny wydechu do zbadania. Ewentualnie uszczelka bądź też sama rurka łącząca wydech z EGRem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts