Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana sprężyn tył

Featured Replies

Napisano

Pękła mi sprężyna tył. Wymiana wiadomo komplet.

Pytanie czy ma znaczenie przy montażu góra, dól albo lewa prawa.

Zawieszenie Passat B8 Variant z DCC o ile to ma znaczenie. Kupilem sprezyny KYB.

Napisano

To zależy od auta, przeważnie góra nie jest identyczna jak dół i trzeba się postarać by źle zamontować:) Strony zazwyczaj są zamienne.

Konkretów na temat paska B8 DCC to raczej trzeba by poszukać na forum danego modelu:old:

Napisano

A ja myślę, że zadając takie pytania, trzeba się zastanowić, czy aby na pewno chcemy sami to wymieniać. Już po numerach części widać, że między prawą i lewą nie ma różnicy, natomiast góra/dół trzeba przypasować do gumowych miseczek. Większe kłopoty będą przy próbie włożenia nowych sprężyn na miejsce, nie obejdzie się bez rozpinania wahaczy tylnych, podnośnika, dodatkowego lewarka, lub tzw kobyłki. W najgorszym przypadku problemem może być dziura w głowie. Warto więc rozważyć, czy te 150-200 zł dać za święty spokój.

Napisano
  • Autor
W dniu 2.06.2024 o 19:08, kaczorek79 napisał(a):

A ja myślę, że zadając takie pytania, trzeba się zastanowić, czy aby na pewno chcemy sami to wymieniać. Już po numerach części widać, że między prawą i lewą nie ma różnicy, natomiast góra/dół trzeba przypasować do gumowych miseczek. Większe kłopoty będą przy próbie włożenia nowych sprężyn na miejsce, nie obejdzie się bez rozpinania wahaczy tylnych, podnośnika, dodatkowego lewarka, lub tzw kobyłki. W najgorszym przypadku problemem może być dziura w głowie. Warto więc rozważyć, czy te 150-200 zł dać za święty spokój.

Nie jesteśmy chyba na portalu BHP. Temat ogarnę sam. Zadalem konkretne pytanie, bo jeszcze tego nie robiłem co nie znaczy ze nie dam rady.