Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC na żółtych

Featured Replies

Napisano

wykupujecie na cały rok czy tylko na ciepłe miesiące?

Ile płacicie za rok?

Pytam, bo dostałem 399pln za rok przy pojemności 2,0L z Warty a pierwszy raz ubezpieczam histeryka. :cfaniak2: 

Napisano

Ja na pojazd historyczny, ale na zwykłych blachach, wykupuję 30-to dniowe ze 2 razy w roku, resztę czasu i tak stoi w garażu.

Napisano

Na cały rok. Tylko część TU ubezpiecza klasyki, z czego jeszcze mniejsza część sprzedaje ubezpieczenia krótsze niż rok. Ci co sprzedają czasowe, niekoniecznie są najtańsze. Reasumując zarówno na auto i jak motor mam na cały rok. Przy Mustangu (4.7l) płacę ok 500zł/rok z lepszym assistance i NNW.

Napisano
W dniu 17.06.2024 o 11:38, G.O.A.T. napisał(a):

wykupujecie na cały rok czy tylko na ciepłe miesiące?

Ile płacicie za rok?

Pytam, bo dostałem 399pln za rok przy pojemności 2,0L z Warty a pierwszy raz ubezpieczam histeryka. :cfaniak2: 

Ogólnie w przypadku ubezpieczeń krótkoterminowych jakbyś chciał nimi ubezpieczyć cały rok to wyjdzie drożej niż zakup jednorazowy nawet w podziale na raty...

Powiedzmy,  że krótkoterminowe potrafi kosztować od 80 PLN w górę za 30 dni... :)

Napisano
  • Autor

Nie interesuje mnie ubezpieczenie krótkoterminowe, nie mam czasu pilnować ani przewidywać z fusów, kiedy najdzie mnie ochota poupalać... 

W dniu 19.06.2024 o 10:00, sherif napisał(a):

Przy Mustangu (4.7l) płacę ok 500zł/rok z lepszym assistance i NNW.

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
  • Autor
W dniu 19.06.2024 o 08:07, Zbynek napisał(a):

Ja na pojazd historyczny, ale na zwykłych blachach,

Tzn. co to za konstrukcja? 

Historyk na białych? 8]

Napisano

Wczoraj ubezpieczałem w Uniqa.

Na www po obniżkach 515zl, u konsultantki 485zl. To mniej niż rok temu :).

Napisano
W dniu 24.06.2024 o 12:49, Rudobrody napisał(a):

Ogólnie w przypadku ubezpieczeń krótkoterminowych jakbyś chciał nimi ubezpieczyć cały rok to wyjdzie drożej niż zakup jednorazowy nawet w podziale na raty...

Powiedzmy,  że krótkoterminowe potrafi kosztować od 80 PLN w górę za 30 dni... :)

Dowiadywałem się, w 3 TU, które ubezpieczają klasyki, to jedno tylko miało tymczasowe. Cena przy 3m taka sama jak na rok.

Napisano
3 minuty temu, sherif napisał(a):

Dowiadywałem się, w 3 TU, które ubezpieczają klasyki, to jedno tylko miało tymczasowe. Cena przy 3m taka sama jak na rok.

Tak to wygląda mniej więcej... :) klasyczki są tańsze mniej jeżdżą a właściciele jednak nie chcą ich skasować na pierwszym pojeździe więc statystycznie robią mniej szkód...

Napisano
W dniu 27.06.2024 o 12:22, G.O.A.T. napisał(a):

Tzn. co to za konstrukcja? 

Historyk na białych? 8]

Pojazd historyczny to taki, który ma minimum 40 lat, i z tego względu nie musi mieć ciągłości OC. Zarejestrowany na zwykłe blachy (nie żółte).