Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cupra 2.0, kiedy wymiana oleju w DSG i mechanizmie roznicowym?

Featured Replies

Napisano

Bylem na przeglądzie z wymiana oleju tuż przed końcem gwarancji. I tak się zastanawiam kiedy wymienia się olej w DSG i w mechanizmie różnicowym? 

Teraz mam 77.000 przebiegu, za rok chce sprzedać. To chyba nie są tanie rzeczy :phi: Bez sensu robić prezent nowemu właścicielowi.

Nie chce przeholować z wymiana. Serwis mówi, ze przy 90kkm trzeba by zrobić ale im nie wierze bo już kasę licza :phi: W korku  czuć ze skrzynia nie chodzi super płynnie ale z dodatkowymi KM lekko nie ma.

Napisano
10 godzin temu, wujek napisał(a):

Bylem na przeglądzie z wymiana oleju tuż przed końcem gwarancji. I tak się zastanawiam kiedy wymienia się olej w DSG i w mechanizmie różnicowym? 

Teraz mam 77.000 przebiegu, za rok chce sprzedać. To chyba nie są tanie rzeczy :phi: Bez sensu robić prezent nowemu właścicielowi.

Nie chce przeholować z wymiana. Serwis mówi, ze przy 90kkm trzeba by zrobić ale im nie wierze bo już kasę licza :phi: W korku  czuć ze skrzynia nie chodzi super płynnie ale z dodatkowymi KM lekko nie ma.

Według harmonogramu co 120 kkm

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, kaczorek79 napisał(a):

Według harmonogramu co 120 kkm

To idealnie nie mam się czym przejmować przed sprzedażą. :piwko:

Napisano
W dniu 19.06.2024 o 08:51, wujek napisał(a):

To idealnie nie mam się czym przejmować przed sprzedażą. :piwko:

Ja kupowałem Cuprę w podobnym okresie co Ty i byłem pewien, że w DSG jest co 60k km. W zeszłym roku przeżyłem zdziwko, bo na przeglądzie gwarancyjnym przy ok 60k km dowiedziałem się, że skrzynia dopiero po 120k km. Najwyraźniej producent zmienił zdanie. Co ciekawe: 120k km zaleca ASO, 60k km zalecają serwisy niezależne "specjalizujące się" w DSG, a 90k km znajomi użytkownicy różnych aut grupy VW z tym silnikiem i skrzynią 😁. W sumie w ASO w Warszawie nie ma dramatu kosztowo - w 2k da radę się zmieścić.

Ja zrobię niedługo przy ok. 90k km, bo tak mi zalecają, a jeszcze niestety rok-dwa trzeba się będzie Leonem poturlać i głupio by było zaliczyć zonka  😄

Napisano
  • Autor
12 minut temu, Manx napisał(a):

Ja kupowałem Cuprę w podobnym okresie co Ty i byłem pewien, że w DSG jest co 60k km. W zeszłym roku przeżyłem zdziwko, bo na przeglądzie gwarancyjnym przy ok 60k km dowiedziałem się, że skrzynia dopiero po 120k km. Najwyraźniej producent zmienił zdanie. Co ciekawe: 120k km zaleca ASO, 60k km zalecają serwisy niezależne "specjalizujące się" w DSG, a 90k km znajomi użytkownicy różnych aut grupy VW z tym silnikiem i skrzynią 😁. W sumie w ASO w Warszawie nie ma dramatu kosztowo - w 2k da radę się zmieścić.

Ja zrobię niedługo przy ok. 90k km, bo tak mi zalecają, a jeszcze niestety rok-dwa trzeba się będzie Leonem poturlać i głupio by było zaliczyć zonka  😄

Jak sytuacja się zmieni i nie będę sprzedawał to pewnie zmienię powyżej 100kkm. Dobre i 2k w kieszeni będzie na nowy leasing :phi: Ja już więcej do ASO nie jadę już po gwarancji.