Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MG ZS po liftingu

Featured Replies

Napisano

Ooooo 😁 ... Przez ponad 20 lat na AK nie miałem możliwości debiutu na nowej grupie. 

Oglądałem obecny model ZS i przypadł mi do gustu. Czekam na wersję po lifcie, żeby zobaczyc czy poprawili/dodali to co było krytykowane w obecnej wersji.

1. Brak polskiego języka w menu samochodu 

2. Brak termometru zewnętrznego 

3. Słabe działanie multimediów 

Jeśli to się zmieni w nowym modelu to będzie fajnie. 

Wizualnie i jakościowo auto w obecnej wersji mi bardzo pasowało. 

Zaczynają się pojawiać pierwsze informacje o liftingu ZS, zapraszam do dyskusji i dzielenie się linkami do filmów i testów. 👍

Edytowane przez Randar

Napisano

też jestem zaskoczony pozytywnie, przymierzyłem się i jako alternatywa za tą kasę do fabii, nowego c3 czy grande panda bądź bieda dustera móże byc ciekawą propozycją, czekamy aż polifty wjadą do salonów;)

Napisano

Wersja hybrid poniżej 100k mogłaby namieszać.

Napisano
W dniu 3.09.2024 o 14:37, iwik napisał(a):

Wersja hybrid poniżej 100k mogłaby namieszać.

Niestety zrobili MG3 jako hybrid. Jest trochę mniejszy niż ZS. Taka typowa klasa B. Na razie widziałem, siedziałem w środku - to tak na początku nie jest źle. To znaczy deska itd plastikowe jak to w B klasie (nowa Fabia ładniejsza w środku) ale nie jest to Matiz. Ciekaw jestem jak te 190KM jeździ ;] .

• 2 tygodnie później...
Napisano

obraz.png.8eda804065911e00260d0c405032f3dd.png

Napisano

i zapowiada się DD killer;)
https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ceny-sprzedaz/news-mg-zs-z-polskimi-cenami-98-tys-zl-za-197-km-i-7-lat-gwarancj,nId,7818647#google_vignette

muszę zobaczyć jak to wygląda  i ciekawa polityke, ZS exclisive droższy od bieda HS, a biedy w nim nie ma...

ciekawe, ciekawe

honda hrb automat hybryda ze spoko wyposazeniem 120 kola

hyundai tuscin tez polecial w dol

ateca nie wspomne

chyba zaczynają sie obnizki cen aut?

a strasza, ze od stycznia do góry...

Napisano
  • Autor

Jedno wygląda na poprawione, na filmie z GB widać, że jest termometr 😁. Czekam na dalsze testy na YouTube i chyba trzeba podjechać do salonu. Ciekawe czy będą wersję bez hybrydowe?🤔

Edytowane przez Randar

Napisano
22 godziny temu, Randar napisał(a):

Ciekawe czy będą wersję bez hybrydowe?

Może się nie opłacać wprowadzać do oferty w ogóle, bo musiałyby być sporo tańsze od hybryd, a zapewne bez szans, żeby zmieściły się w normach emisji CO2, więc producent by karę jeszcze dopłacał za każdy egzemplarz. 

Także z MG3 i ZS pewnie zmieści się w limicie z zapasem, HS będzie grubo ponad limit, więc trochę MG4 też będzie musiał Chińczyk sprzedać, żeby nie płacić kar. 

Edytowane przez iwik

Napisano
W dniu 20.09.2024 o 15:26, 62545tomasz napisał(a):

i zapowiada się DD killer;)
https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ceny-sprzedaz/news-mg-zs-z-polskimi-cenami-98-tys-zl-za-197-km-i-7-lat-gwarancj,nId,7818647#google_vignette

muszę zobaczyć jak to wygląda  i ciekawa polityke, ZS exclisive droższy od bieda HS, a biedy w nim nie ma...

ciekawe, ciekawe

honda hrb automat hybryda ze spoko wyposazeniem 120 kola

hyundai tuscin tez polecial w dol

ateca nie wspomne

chyba zaczynają sie obnizki cen aut?

a strasza, ze od stycznia do góry...

Bardziej Kily i Hultaja po co dopłacać do marek nie premium? Chociaż te systemy, które tu tak zachwalają pewnie działają jak kupsko. Oby dawało się prosto wyłączyć. 

Napisano
15 godzin temu, iwik napisał(a):

Może się nie opłacać wprowadzać do oferty w ogóle, bo musiałyby być sporo tańsze od hybryd, a zapewne bez szans, żeby zmieściły się w normach emisji CO2, więc producent by karę jeszcze dopłacał za każdy egzemplarz. 

Także z MG3 i ZS pewnie zmieści się w limicie z zapasem, HS będzie grubo ponad limit, więc trochę MG4 też będzie musiał Chińczyk sprzedać, żeby nie płacić kar. 

IMO Chiny mocno dotują każdy jeden egzemplarz. Dlatego to jest tak tanie. Niestety polityka EU doprowadzi do bankructwa ogromną gałąź gospodarki. W PL dostaniemy z grubej rury bo podwykonawcy pójdą z torbami. Także niby fajnie na krótką metą a na dłuższą trochę lipa. 

Napisano
3 godziny temu, wujek napisał(a):

Chiny mocno dotują każdy jeden egzemplarz.

W spalinowcach raczej nie dotują. Po prostu biorą normalną marżę, w przeciwieństwie do europejskich koncernów, które w czasie pandemii podniosły je kilkukrotnie i w tym czasie osiągnęły najwyższe zyski w historii. I wydawało im się, że już zawsze tak będzie, a jak okazało się, że jest mocna konkurencja z Chin i trzeba wrócić do marż jednocyfrowych jak przed pandemią to zamiast skorygować cenniki to zaczęli płakać jacy to teraz są biedni i stosować naciski polityczne. 

Napisano
2 godziny temu, iwik napisał(a):

W spalinowcach raczej nie dotują. Po prostu biorą normalną marżę, w przeciwieństwie do europejskich koncernów, które w czasie pandemii podniosły je kilkukrotnie i w tym czasie osiągnęły najwyższe zyski w historii. I wydawało im się, że już zawsze tak będzie, a jak okazało się, że jest mocna konkurencja z Chin i trzeba wrócić do marż jednocyfrowych jak przed pandemią to zamiast skorygować cenniki to zaczęli płakać jacy to teraz są biedni i stosować naciski polityczne. 

Być może trzebaby porównać ich roczne raporty za ostatnie 5 lat. 

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Można już coś pooglądać 

• 2 tygodnie później...