Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Burgman 125 - dlaczego nie?

Featured Replies

Napisano

Przeglądam już od jakiegoś czasu takie pierdzidełka

Przeznaczenie: tak żeby popykać w klapkach i koszulce po okolicy popołudniami i/lub w weekend ;] 

Motocykla nie chcę, taki Burgman do latania po wsi będzie wystarczający ;] 

Dlaczego nie? ;] 

Napisano
Godzinę temu, swienty napisał(a):

Przeznaczenie: tak żeby popykać w klapkach i koszulce po okolicy popołudniami i/lub w weekend ;] 

Dlaczego nie? ;] 

Burgman ma jeden minus-brak mocy.

Polecam dwoch kroli tej klasy-Honda Forza(jesli jestes niski)  i Yamaha Xmax(dla wysokich).

A jesli chcesz popyrkac takze poza asfaltem to polecam to co ja mam teraz-Aprilia SR GT125.

Edytowane przez wlad

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, wlad napisał(a):

Burgman ma jeden minus-brak mocy.

Może tak być, ale wystarczy na jeden sezon a później zobaczę - jak się okaże że ruszę 3x w roku to bez sensu coś lepszego niż burgman za czapkę śliwek :phi: 

Napisano
20 godzin temu, swienty napisał(a):

Dlaczego nie? ;] 

do przewietrzania się w takim stroju obecnie najlepszy jest...

...rower elektryczny

Brak mocy i koszulka akurat bardzo dobrze współgrają ze sobą. Na Rodos od groma ludu tak śmiga na luzaku po wyspie. Ale jest zasadnicza różnica. Są wyluzowani. Jeżdżą naprawdę powoli, nie wciskają się i nie śpieszą. I co zarówno skuterzyści jak i ludzie w autach. Osobiście dla mnie to na taką jazdę nawet 50ccm jest spoko, bo lżejszy i bardziej przewiewny niż burg.

Napisano
W dniu 1.09.2024 o 12:09, swienty napisał(a):

Dlaczego nie? ;] 

600 może być

125 to porażka pod względem mocy

jak koledzy podpowiadają rower na prund da więcej radochy

Napisano
  • Autor
7 minut temu, chris_66 napisał(a):

600 może być

Kuzyn twierdzi że za słaby, poleca litra :phi: 

A tak serio, miałem przez chwilę motorek 125 i wiem jakie są jego możliwości.

Nie potrzebuję sprzętu ani do ścigania, ani na autostradę, ani na trasę. Tak po prostu żeby polatać sobie po okolicznych wsiach 70-80km/h. No chyba że do tego też będzie za słaby. :(

Napisano
7 minut temu, swienty napisał(a):

Kuzyn twierdzi że za słaby, poleca litra :phi: 

A tak serio, miałem przez chwilę motorek 125 i wiem jakie są jego możliwości.

Nie potrzebuję sprzętu ani do ścigania, ani na autostradę, ani na trasę. Tak po prostu żeby polatać sobie po okolicznych wsiach 70-80km/h. No chyba że do tego też będzie za słaby. :(

literek to juz jest coś , info od szwagra:old:

musiałbyś się przejechać i ocenić, jak dla mnie to było za mało nawet na jednorazową przejażdzkę

600 było fajne poza komfortem manewrów - to taka krowa o zwrotności tankowca :panic:

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, chris_66 napisał(a):

literek to juz jest coś , info od szwagra:old:

musiałbyś się przejechać i ocenić, jak dla mnie to było za mało nawet na jednorazową przejażdzkę

600 było fajne poza komfortem manewrów - to taka krowa o zwrotności tankowca :panic:

Minus taki że nie dość że nie mam prawka na motorek :phi: to też nie chcę robić :phi: ale w sumie masz rację, przecież można wynająć taki sprzęt i potestować :] 

Napisano
36 minut temu, swienty napisał(a):

Minus taki że nie dość że nie mam prawka na motorek :phi: to też nie chcę robić :phi: ale w sumie masz rację, przecież można wynająć taki sprzęt i potestować :] 

na obu jeżdziłem przy jakiejś okazji, nawet o PJ na motorek nie myślałem :old: , i wyleczyłem sie z tego , jedno za słabe drugie niewygodne

natomiast yamaha tricity 300ccm na PJ B rozwaliła mnie na dłuższy czas :panic: ale już ochłonąłem

Edytowane przez chris_66

Napisano
9 godzin temu, swienty napisał(a):

Nie będzie za słaby. Plus 125 w skuterze jest automat. Odkręcasz zero jedynkowo i nic nie wahlujesz a sprzęt fajnie przyśpiesza. Na 125 uważam że skuter jest lepszym rozwiązaniem niż motocykl. Osobiście do letnich przejażdżek szukałbym jakiegoś mniej zabudowanego żeby przewiew był.

Ale...

Jest też minus ;] 

Zawieszenie... wioskowe drogi to często nierówne drogi, średnio przyjemnie się na nich jeździ na mniejszych skuterach. Motocykl lepiej wybiera nierówności. Ale może taki burgman 125 daje radę? Nie wiem nie jeździłem ale jakoś burgman zawsze kojarzył mi się z komfortem ;) 

Napisano
5 godzin temu, bielaPL napisał(a):

Nie będzie za słaby. Plus 125 w skuterze jest automat. Odkręcasz zero jedynkowo i nic nie wahlujesz a sprzęt fajnie przyśpiesza. Na 125 uważam że skuter jest lepszym rozwiązaniem niż motocykl. Osobiście do letnich przejażdżek szukałbym jakiegoś mniej zabudowanego żeby przewiew był.

Ale...

Jest też minus ;] 

Zawieszenie... wioskowe drogi to często nierówne drogi, średnio przyjemnie się na nich jeździ na mniejszych skuterach. Motocykl lepiej wybiera nierówności. Ale może taki burgman 125 daje radę? Nie wiem nie jeździłem ale jakoś burgman zawsze kojarzył mi się z komfortem ;) 

Zaden zwykly skuter 125 nie daje rady na nierownych drogach.Dlatego proponowalem tez Aprilie -ma  zawieszenie z mysla o jezdzie poza asfaltem  i przez to zdaje egzamin na gorszych drogach.

Napisano
  • Autor
W dniu 4.09.2024 o 07:33, bielaPL napisał(a):

Motocykl lepiej wybiera nierówności.

W dniu 4.09.2024 o 13:04, wlad napisał(a):

Zaden zwykly skuter 125 nie daje rady na nierownych drogach

Wszystko imo przez niewielki rozmiar koł :sob: 

Napisano
4 godziny temu, swienty napisał(a):

Wszystko imo przez niewielki rozmiar koł :sob: 

Tez.Problem jest tez z wielka masa nieresorowana jaka jest caly uklad napedowy oraz tycim przeswitem/skokiem zawieszenia.

Mialem 16 calowego beverly i po wjezdzie na spiacego policjanta wydawalo sie ze sie rozleci.

Teraz czasem  jezdze po poligonie Aprilia (kola 14 i 13 cali)i prawie wszedzie tam gdzie wjezdzalem endurakiem dam rade wjechac tym  skuterem.