Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[a14net] Meriva B 2011r. łańcuch rozrządu

Featured Replies

Napisano

Witam,przebieg 150tys. czy szykowac się do wymiany łańcucha??Co mówi książka serwisowa.Dzieki za odpowiedż.Pozdrawiam

Napisano

Ja mam już 200 kkm i nadal oryginalny rozrząd, przy 180 kkm ściągnalem pokrywę zaworów i sprawdzilem luz lancucha, wygladalo OK . Wcześniej miałem Merivę 1.4 90 KM i zmieniałem tam rozrząd przy 185 kkm bo lało spod obudowy rozrządu i łańcuch był w bdb stanie tylko dolna zębatka nosiła ślady użycia ale ocena i tak 4 lub +4 . Reasumując nie było sensu zmieniać ..... Myślę że w asterce j A14 net to pewnie ok 250kkm będzie zmieniany rozrząd , w zależności od od tego czy będzie coś słychać spod pokrywy....swoją drogą zobacz komplet rozrządu dolz SKCO004V, jest za 960 z kołami zmiennych faz rozrządu, więc pewnie to u mnie pójdzie na wymiane

• 2 miesiące później...
Napisano
W dniu 21.10.2024 o 22:21, slawek0211 napisał(a):

Witam,przebieg 150tys. czy szykowac się do wymiany łańcucha??Co mówi książka serwisowa.Dzieki za odpowiedż.Pozdrawiam

jeśli nie dzwoni to "jeździć - obserwować" powinien zrobić drugie tyle 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mi właśnie w tym tygodniu zaniemógł rozrząd ale asterka ma 202 kkm. Silnik chodził jak ciągnik, w sumie stukot jak zaworowy ale z kilka razy głośniej....w sumie napinacz zaczal puszczac olej bo był w pełni wysunięty i zaczęło się spalanie stukowe czyli stukot że wszyscy się oglądali....rozrząd zmieniony na SKF a kzfr byly ok i zostały....zastanawiałem się nad dolz ale robił dobry mechanior i on montuje tylko SKF albo ina .