Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mocowanie alufelg abartha?

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje zamocować alufelgi abartha i mam wątpliwości. Z tego co wyczytałem na forum to wygląda to następująco. Zamiast śrub wkręcam szpilki na przód dłuższe bo na przód przychodzi dystans. Tylko ktoś kiedyś napisał że na przód przychodzą dwa dystanse jeden grubszy drugi chudszy, jeden z alumnium, drugi stalowy. Prawda to, bo coś mi się nie chce wierzyć, żeby były potrzebne dwa dystanse?

Pozdrawiam

Napisano

Witam

W oryginale , jest tylko gruby dystans stalowy (żadne aluminium )cena szokujaca 85 PLN . Cena szpilek jest ok , natomiast jednanakretka w fiacie 11 PLN .

Pozdrawiam

Napisano

w oryginale sa 2 dystanse na przednim kole. jeden cienki a drugi gruby. cienszy jest stalowy a gubszy z aluminium.

Napisano
  • Autor

Napiszcie jaka powinna być grubość dystansowania to wtedy wszystko się wyjaśni. Podejżewam, że fiat raz dawał jeden dystans, a raz dwa w zależności co akurat w magazynie znaleźli i nie ma co myśleć czemu.

Pozdrawiam

Napisano

wybacz, ale nie chce mi sie w taką pogodę ściągać koła i mierzyć smile.gif

na oko grinser006.gifpewnie z 1cm

pozdrawiam

Napisano

> w oryginale sa 2 dystanse na przednim kole. jeden cienki a drugi

> gruby. cienszy jest stalowy a gubszy z aluminium.

masz jakies foto icon_eek.gif

mam 10-ki od szumiego i sa stalowe hmm.gif

pozdr.

Napisano

ja tez mam 10 od abartha i sa chyba z alu bo nic a nic nie chca zardzewiec 270751858-jezyk.gif

Napisano

nie mam foto

ale jak chcesz to se odkreć i sprawdz

smile.gif

Napisano

> nie mam foto

> ale jak chcesz to se odkreć i sprawdz

no moje sa na 100% stalowe i cholernie ciezkie przy okazji biglaugh.gif

pozdr.

Napisano

ja jakiś czas temu byłem zmuszony do zakupu jednej szpilki na przód bo się ukręciła przy zmianie kół z zimowych na letnie grinser006.gif a że w Fiacie to straszny pier... mają to dali mi te co pasują na tył z przeciwkontrą wmawiając, że to na przód ... a że ukręcona była tylko jedna szpila, a ta z tyłu pasowała na przód ( ciutkę krótsza ) to ją dokręciłem i się trzyma waytogo.gif

Napisano

> w oryginale sa 2 dystanse na przednim kole. jeden cienki a drugi

> gruby. cienszy jest stalowy a gubszy z aluminium.

W oryginale , ale chyba od pana Józia .

Cienki dystans był montowany w Cinquecento , natomiast gruby w seicento Abarth i Schumacher i oba są stalowe, a nie rdzewieja bo są ocynkowane .Polecam lekture wpostaci programu eper.

Pozdrawiam

Napisano

a ja polecam odkrecic moje koło i spojrzeć na dystans. a wlasciwie na 2. jak dorwe aparat to zrobie foto.

a co do pana józia, to nigdy nikt tam nie majstrował, wiec jest tak, jak fabryka dała.

Napisano

> a ja polecam odkrecic moje koło i spojrzeć na dystans. a wlasciwie na

> 2. jak dorwe aparat to zrobie foto.

> a co do pana józia, to nigdy nikt tam nie majstrował, wiec jest tak,

> jak fabryka dała.

Kolega jest pierwszymwłascicielem autka ?

Napisano

Niech kolega sobie odkreci koło i weźmie ten dystans do reki , to zobaczy , że jest to jedna całosc (gruba część dystansu jest znitowana z pierscieniem osadczym pod felge i może to kolege wprowadza w błąd ) Tak że gwarantuje że dystans jest tylko jeden .Jutro mogę koledze podać nr fabryczny czesci .

Pozdrawiam

Napisano

Panowie. To może ja się wypowiem skoro mam Schumachera. Dystanse są tylko stalowe 10mm(przód), jeśli chodzi o szpilki to przód jest służszy. I to wszystko, żadnej filozofii. I po co się kłucić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.