Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wyjąć zestaw wskaźników w Astrze G?

Featured Replies

Napisano

Ostatnio chciałem wymienić żarówki podświetlenia licznika. Odkręciłem wszystkie potrzebne śrubki, ale coś trzyma jeszcze od tyłu. Może ktoś wyjmował i wie jak to zrobić do końca? confused.gif

Napisano

> Ostatnio chciałem wymienić żarówki podświetlenia licznika. Odkręciłem

> wszystkie potrzebne śrubki, ale coś trzyma jeszcze od tyłu. Może

> ktoś wyjmował i wie jak to zrobić do końca?

Jeszcze żarówek nie musiałem wymieniać, ale wkłądałem sobie alu obręcze na zegary, więc musiałem się dogrzebać do nich. Jak poodkręcasz wszystkie śrubki i wysuniesz trochę zegary to trzeba jeszcze odpiąć wtyczkę, która jest zapięta od tyłu.

Napisano
  • Autor

Oto chodzi, ze on nawet o kawałek nie chce się wysunąć. Nie wiem, czy zwolnienie dźwigienki od tej wtyczki pomoże, bo wtedy wysunie się cała wtyczka z przewodami, no i jak to wtedy znowu zmontować żeby wtyczkę zapiac dźwigienką? Czy ta wtyczka jest jakoś na stałe przymocowana do pulpitu i w nią wsuwa się licznik?

Napisano

> Oto chodzi, ze on nawet o kawałek nie chce się wysunąć. Nie wiem, czy

> zwolnienie dźwigienki od tej wtyczki pomoże, bo wtedy wysunie

> się cała wtyczka z przewodami, no i jak to wtedy znowu zmontować

> żeby wtyczkę zapiac dźwigienką? Czy ta wtyczka jest jakoś na

> stałe przymocowana do pulpitu i w nią wsuwa się licznik?

Co do wtyczki, to nie wiem jak z nią jest, bo ja nie musiałem wyjmować zegarów całkowicie, wystarczyło mi tylko wysunięcie o te 10 cm. Także wypiąłem wtyczkę, ale była ona praktycznie cały czas w tym samym miejscu (chociaż zapięcie z powrotem jej trochę krwi mi napsuło klnie.gif)

Nie chce się wysunąć w ogóle po zdjęciu tej czarnej "ramki" i odkręceniu tych czterech śrubek?

Napisano
  • Autor

>Nie chce się wysunąć w ogóle po zdjęciu tej czarnej "ramki" i

> odkręceniu tych czterech śrubek?

Właśnie tak, nawet nie drgnie. W pulpicie za licznikiem jest przymocowany jakiś element plastikowy i chyba do niego licznik. Próbowałem wymontować ten element, ale mi się nie udalo, bo dostęp kiepski

Napisano

> Właśnie tak, nawet nie drgnie. W pulpicie za licznikiem jest

> przymocowany jakiś element plastikowy i chyba do niego licznik.

> Próbowałem wymontować ten element, ale mi się nie udalo, bo

> dostęp kiepski

Zdjąłeś osłonę kolumny kierowniczej, ramkę i nie chce wyjść hmm.gif

No to ja już nie wiem, u mnie poszło byz problemów. Może spróbuj obczaić temat w książce "Sam naprawim Astra II". Gdzieś tu na forum był link do pobrania

Napisano
  • Autor

> Zdjąłeś osłonę kolumny kierowniczej, ramkę i nie chce wyjść

> No to ja już nie wiem, u mnie poszło byz problemów. Może spróbuj

> obczaić temat w książce "Sam naprawim Astra II". Gdzieś tu na

> forum był link do pobrania

Książeczkę już mam, ale tam jest tak jak piszesz, powinno wyjść...

Dzięki za próbę pomocy

Napisano

> Książeczkę już mam, ale tam jest tak jak piszesz, powinno wyjść...

> Dzięki za próbę pomocy

Nie ma sprawy, za wiele to nie pomogłem.

Może ktoś kto miał podobny problem zajrzy, przeczyta i doradzi smile.gif

Napisano

> Ostatnio chciałem wymienić żarówki podświetlenia licznika. Odkręciłem

> wszystkie potrzebne śrubki, ale coś trzyma jeszcze od tyłu. Może

> ktoś wyjmował i wie jak to zrobić do końca?

Ja wyjmowałem niedawno zegary żeby umyć szybkę, strasznie zasyfiona byla wink.gif Nie miałem żadnych kłopotów - wszystko poszło "książkowo". Po odkręceniu wszystkich śrub zegary powinny juz być chyba troche luźne - wtedy odpinasz ten zaczep od kabli i wyciągasz palacz.gif Trzeba uważać przy wyciąganiu żeby nie porysować sobie tej wnęki w desce - a o to nietrudno. Jeśli masz książkę Etzolda to tam wszytsko jest opisane... Może odkręciłeś tylko ten plastik co jest na zewnatrz? Po jego ściągnięciu na dole wskaźników są jeszcze dwie śruby. Albo tej spinki nie odczepiłes do końca...?

Napisano

Aaa, teraz doczytałem dokładnie smile.gif Z tego co piszesz wynika że jeszcze wcale nie odpiąłes tej spinki. Tak więc odepnij, bo ona o ile pamiętam też sztywno trzyma zestaw wskaźników i bez jej odpięcia niewiele ruszysz smile.gif

Napisano
  • Autor

Ok, Trochę bałem się odpinać tej zapinki, bo nie wiem jak później to złożyć. Skoro zapinkę zamyka się na końcu to jak włożyć wtyczkę z przewodami żeby nie wypadła przy wkładaniu licznika na miejsce??

Dzięki jeszcze raz za pomoc

Napisano

> Ok, Trochę bałem się odpinać tej zapinki, bo nie wiem jak później to

> złożyć. Skoro zapinkę zamyka się na końcu to jak włożyć wtyczkę

> z przewodami żeby nie wypadła przy wkładaniu licznika na

> miejsce??

> Dzięki jeszcze raz za pomoc

Nie bardzo juz wiem o co dokładnie Ci chodzi, ale coś mi się zdaje że masz nieprawidłową "wizję" jak ta wtyczka wygląda smile.gif Otóż tam nie ma czegoś takiego jak luźna wtyczka na kablu, która po odpięciu może Ci gdzieś spaść i jej nie znajdziesz. Nie pamiętam juz dokładnie jak to jest, ale zarówno gniazdo w zegarach, jak i wtyczka w desce są sztywno umiejscowione, więc tam nie ma co wypaść. To raczej cały zestaw wskaźników jest swego rodzaju wtyczką, która wchodzi w gniazdo ze spinką. Mnie to poszło bez problemów - odpiąłem spinkę, wyjąłem zegary, włożyłem zegary, docisnąłem do końca, zapiąłem spinkę. Nie dotykałem niczego poza spinką i zegarami wink.gif Nie bój sie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.