Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pracuje/pracował ktoś z was serwisie ASO?

Featured Replies

Napisano
18 godzin temu, sdss napisał(a):

W sumie to ja też nie wiem o co Tobie chodzi. 

Czyli zamiast normalnie dopytać, zachowałeś się jak imbecyl. Brawo. 

Napisano
16 minut temu, MARS napisał(a):

Czyli zamiast normalnie dopytać, zachowałeś się jak imbecyl. Brawo. 

O co ma dopytać ? 

Dlaczego uważasz , że ASO powinno Ci zaproponować częstszą wymianę oleju ? Skoro producent zaleca zgodnie z wskazanie samochodu ? 

Dlaczego uważasz , że powinni skasować? Skoro auto tego nie wymagało?  Wymiana oleju to wymiana oleju ? Zgłosiłeś ,że chcesz mieć skasowaną inspekcję olejową? Wróciłeś do ASo z prośbą o wykasowanie ? 

Edytowane przez sdss

Napisano
24 minuty temu, sdss napisał(a):

Dlaczego uważasz , że ASO powinno Ci zaproponować częstszą wymianę oleju ? Skoro producent zaleca zgodnie z wskazanie samochodu ? 

W którym miejscu napisałem, że POWINNI mi zaproponować częstszą wymianę? 

25 minut temu, sdss napisał(a):

Dlaczego uważasz , że powinni skasować? Skoro auto tego nie wymagało?  Wymiana oleju to wymiana oleju ? Zgłosiłeś ,że chcesz mieć skasowaną inspekcję olejową? Wróciłeś do ASo z prośbą o wykasowanie ? 

Powinni skasować, bo jakoś w listopadzie pojawi się alarm, że powinienem zmienić olej. Po co on ma się wyświetlać, skoro olej został wymieniony w lutym? 

Nie skasowali inspekcji, bo ponoć taką mają procedurę. 

Napisano
W dniu 15.04.2025 o 20:57, MARS napisał(a):

Mam 2,0 TSI. Standardowo powinienem pojechać na wymianę wszystkich olejów i filtrów po max 2 latach lub zdaje się 20 kkm. Zgłosiłem się na wymianę oleju w silniku i jego filtra po roku (przebieg ok. 4,7 kkm). Koszt w ASO 680 zł. Jak zadzwoniłem się umówić, to nikt się nawet nie zająknął, że warto szybciej to zmienić. 

Tu.

Napisano
24 minuty temu, MARS napisał(a):

Powinni skasować, bo jakoś w listopadzie pojawi się alarm, że powinienem zmienić olej. Po co on ma się wyświetlać, skoro olej został wymieniony w lutym? 

Napisałem Ci to dwa razy , nie skasują jak auto tego nie wymaga, chyba , że na Twoje życzenie.

Jak masz automat, a chyba ciągasz przyczepę to warto również , częściej niż zaleca producent podobnie haldex .

Napisano
15 minut temu, sdss napisał(a):

Tu.

Niestety, mylisz się. Napisałem, że nikt się nie zająknął, a nie że POWINNI. Chodziło o to, że ASO nie widzi potrzeby wcześniejszej wymiany oleju. 

Napisano
46 minut temu, MARS napisał(a):

Bo byłeś na ponad planowej wymianie oleju, nie na przeglądzie.

Z Tucsonem jeździłem co 30 kkm na przeglądy i co 15 na dodatkowe wymiany oleju. Tych drugich nawet nie bardzo chcieli wpisywać w książkę gwarancyjną.

Więc do utrzymania gwarancji, pilnuj przeglądów.

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

Więc do utrzymania gwarancji, pilnuj przeglądów.

Wiem o tym doskonale i tego się cały czas trzymam. 

Napisano
5 godzin temu, MARS napisał(a):

Niestety, mylisz się. Napisałem, że nikt się nie zająknął, a nie że POWINNI. Chodziło o to, że ASO nie widzi potrzeby wcześniejszej wymiany oleju. 

Może doradca serwisowy się nie jąka 🤣 Jasne, rozumiem – napisałeś, że nikt się nie zająknął, więc faktycznie nie chodziło o to, że powinni, tylko że po prostu nie zareagowali. Tylko że skoro właśnie to podkreślasz, to wygląda na to, że jednak liczyłeś, że ASO samo z siebie zaproponuje wcześniejszą wymianę.