Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia czy Mazda

Featured Replies

Napisano

Witam. Jestem nowa na forum.Chciałam się poradzić. Jestem zainteresowana kupnem samochodu Kia Sportage 2026 facelifting wersja z napędem na 4 koła 1.6l 180 konna, ale przykuła moja uwagę Mazda CX-30 2.0l silnik 186 konna .  Chciałam zakupić nowe. Nie wiem co wybrać. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Edytowane przez Martyna
Literowki

Napisano
38 minut temu, Martyna napisał(a):

Witam. Jestem nowa na forum.Chciałam się poradzić. Jestem zainteresowana kupnem samochodu Kia Sportage 2026 facelifting wersja z napędem na 4 koła 1.6l 180 konna, ale przykuła moja uwagę Mazda CX-30 2.0l silnik 186 konna .  Chciałam zakupić nowe. Nie wiem co wybrać. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Siedziałaś w nich? Jeździłaś?

Napisano
  • Autor

Jeździłam w poprzedniej wersji Kia z rocznika 2025 byłam zachwycona. Kokpit z sportage jest wspaniale wykończony, bardzo mi się podobał. W Mazda Cx30 siedziałam, kokpit jest taki smutny 🙈. Jeszcze nie miałam jazdy próbnej w Mazda. Dla mnie każdy nowy samochód to będzie coś super ze względu że jeżdżę opel astra j z 2013. Dlatego chcę się dowiedzieć co jest mniej awaryjne, co w późniejszym czasie nie zedrze że mnie pieniędzy jak się coś zepsuje. Bardzo proszę o wskazówki. Dziękuję za odpowiedź 

Napisano
23 minuty temu, Martyna napisał(a):

Jeździłam w poprzedniej wersji Kia z rocznika 2025 byłam zachwycona. Kokpit z sportage jest wspaniale wykończony, bardzo mi się podobał. W Mazda Cx30 siedziałam, kokpit jest taki smutny 🙈. Jeszcze nie miałam jazdy próbnej w Mazda. Dla mnie każdy nowy samochód to będzie coś super ze względu że jeżdżę opel astra j z 2013. Dlatego chcę się dowiedzieć co jest mniej awaryjne, co w późniejszym czasie nie zedrze że mnie pieniędzy jak się coś zepsuje. Bardzo proszę o wskazówki. Dziękuję za odpowiedź 

Porównujesz gruszki z jabłkami.

Sportage to auto z większego segmentu.

CX-30 porównaj z Kia Niro. :ok:

Napisano

Mam Sportka z 2023 (cholera jak ten czas leci). Uwielbiam to auto mimo okazjonalnych błędów z gpf. 

I powiem szczerze, to będzie pierwszy z 5 aut którego nie sprzedam zaraz po zakończeniu umowy leasingu. :) 

Jeżeli czegoś mi brakuje to długości bagażnika, mógłby mieć z 10-20 cm więcej, bo przy rodzinie 2+1+2 psy to aktualny mi nie wystarcza. 

Technicznie myślę, że są podobne. Wybierz to co Ci bardziej pasuje / Twojemu portfelowi. 

Napisano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedź. W najbliższym czasie będę zamawiać nową kijankę 🤗. Pozdrawiam 

Napisano
W dniu 20.07.2025 o 18:23, Martyna napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź. W najbliższym czasie będę zamawiać nową kijankę 🤗. Pozdrawiam 

I dobrze. Skoro podoba Ci się w środku to najważniejsze, bo najwięcej czasu będzie ją oglądać od wewnątrz. 

Napisano
W dniu 20.07.2025 o 18:23, Martyna napisał(a):

Jak podoba Ci sie Sportage to moze zobacz sobie jeszcze na Tucsona? Polift jest chyba bardzo podobny w środku do Sportage, zewnętrznie kwestia gustu. Imo nline prezentuje sie naprawdę dobrze. I możliwe, ze cenowo, bedzie lepiej w Hyundaiu, przynajmniej jak ja kupowalem to znacznie korzystniej wychodziło za te same wersje (bo to praktycznie bliźniacze auta).