Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chip/power box do astry III 1.7 cdti

Featured Replies

Napisano

Witam

zastanawiam sie nad wlozeniem chipa lub power boxa do mojej astry III z silnikiem 1.7 cdti (100KM). Ma ktos jakies doswiadczenia z tym motorem ew z innymi modelami? Ceny wahaja sie od 500 PLN za box do samodzielnego montazu (??) do 1800 w np Vtech w Krakowie z hamownia itd...

dzieki za kazda podpowiedz czy warto, jakie efekty i gdzie? smile.gif

pzdr

mac

Napisano

> Witam

> zastanawiam sie nad wlozeniem chipa lub power boxa do mojej astry III

> z silnikiem 1.7 cdti (100KM). Ma ktos jakies doswiadczenia z tym

> motorem ew z innymi modelami? Ceny wahaja sie od 500 PLN za box

> do samodzielnego montazu (??) do 1800 w np Vtech w Krakowie z

> hamownia itd...

> dzieki za kazda podpowiedz czy warto, jakie efekty i gdzie?

> pzdr

> mac

takie fajne auto i silnik i chcesz go od razu psuć ... smirk.gif

Napisano

psuć? jak dobrze zrobiony chip to nic isę nie zepsuje

Napisano

musz e podejsc do vtecha bo mam go kolo siebei i spytac o maja 2.0 dth moz e cos za male pieniadz e tez wyciagna a zo do twojego silnika to bym nic nie robil puki na gwarancji i wogole a 100 z tego silnk a to chyba jest ok

Napisano
  • Autor

wlasnie wrocilem z Vtecha (krakow) z zalozonym na probe PowerBoxem. z hamowni dane: fabryka 108KM/4100rpm i 292 NM/2100rpm... cos duzo ale niech im bedzie. Po PowerBoxie: 117KM/4050rpm i 320 NM/2100 rpm. wrazenia z jazdy? oprocz szybszego startu na 1,2 i 3 biegu to zero roznicy. Vmax to samo, moze minimalnie latwiej osiaga ale to pewnie sugestia. reasumujac? na razie nie wali na kolana. mam 7 dni na test. jutro mam trase 600km a w ciagu tygodnia z robie z 2500 tys to dam Wam pelny obraz wraz ze spalaniem.

Na dzisiaj: nie warto dawac 1800 pln smile.gif

Napisano

tak sobie myslalem ze bedzie z 20KM wiecej i jakies + 50NM ale z tego co przedstawiles to moim zdaniem tez nie warto pakowac 1800PLN

palacz.gif

PS: a tak na marginesie jak to 1,7 cdti jezdzi? kupilbys 2 raz taki silniczek? mam doswiadczenie z octavia 90KM i dla mnie to rewelacja, nie wiem jak wypada silnik oplowski

Napisano

za chip chcą chyba 1800, za PowerBox'a mniej?

Napisano

to ja czekam na odp jak spalani si e podniesie no i opinie o wrazeniach czekamy

Napisano

> Witam

> zastanawiam sie nad wlozeniem chipa lub power boxa do mojej astry III

> z silnikiem 1.7 cdti (100KM). Ma ktos jakies doswiadczenia z tym

> motorem ew z innymi modelami? Ceny wahaja sie od 500 PLN za box

> do samodzielnego montazu (??) do 1800 w np Vtech w Krakowie z

> hamownia itd...

> dzieki za kazda podpowiedz czy warto, jakie efekty i gdzie?

> pzdr

> mac

Wywal to dziadostwo i jedź do TTC zrobić DOBRY program... Koszt mniejszy a satysfakcja gwarantowana ok.gif

U mnie w A4 TDi 130PD seria miała 147PS i 321Nm obecnie jest 178PS 388Nm, w puncie zaś seria 82PS i 201Nm jest 116PS i 245Nm a będzie więcej...

Pozdro

Napisano
  • Autor

1. programu nie moge wlozyc. musze miec cos co moge zdemontowac przed serwisem. pozostaje box

2. koszt boxa i tzw chipa (czyli innego softu w kompie) jest taki sam: 1800. tylko ze box mozesz wymontowac i sprzedac, a soft sie nie da smile.gif

3. tez spodziewalem sie lepszych efektow. spalanie? po jednym baku wzroslo o ok 0,7l ale tez naturlanie jezdzilem troszke dynamiczniej zeby "sprawdzic" smile.gif dam znaka po weekendzie bo mam trase na mazury i z powrotem

4. jak jedzi sam motorek? nie jest zle, ale 1.9 w Vectrze jest lepszy, mocniejszy i bardziej oszczedny. w sumie ten motor pali przy mojej jezdzie (a jezdze szybko) sr. 7,5 na 100km. dynamika? slaby dol i dopiero od 2 tys czuc moment ale szybko sie konczy, przy ok 3.5 tys Efekt? przy wyprzedzaniu albo trzeba miec czasem silne nerwy albo szybko zmieniac biegi smile.gif Kwestia nawyku. No i jest o wiele glosniejszy niz np 1.9 dcti - klekocze jak dobry stary ropniak smile.gif No i lubi brac olej.... trzeba uwazac...

W sumie: chyba nie kupilbym jeszcze raz.

Napisano

widze ze znowu pojawia sie problem brania oleju przez silnik, ehhh

pozostaje wiec 1,9 cdti (moze ten nie bierze)

palacz.gif

PS: czekamy na wyniki spalania po trasie

Napisano

eh silnik a astrze H i juz beirzez olej i tak tez sie spodziewalem zachowac silnika po takiej pojemnsci do autka z e na poczatku slaby a dopieor cos czuc powyzej 2 tys to tak szczerz e to wolal bym sobie kupic w bardzo ladnym stanie i wyposazeniu astre G z silnikiem 2.0 dth mam taka a i silnik od 1.8 zbieraa sie a powyzej 2 tys czuc te 100 km a spalanie to takie jak i podajesz ty dla 1.7 cdti

Napisano

> eh silnik a astrze H i juz beirzez olej i tak tez sie

> spodziewalem zachowac silnika po takiej pojemnsci do autka

> z e na poczatku slaby a dopieor cos czuc powyzej 2 tys

> to tak szczerz e to wolal bym sobie kupic w bardzo

> ladnym stanie i wyposazeniu astre G z silnikiem 2.0 dth mam

> taka a i silnik od 1.8 zbieraa sie a powyzej 2 tys

> czuc te 100 km a spalanie to takie jak i podajesz ty dla

> 1.7 cdti

@Matiix nie spiesz sie tak i pisz normalnie bo ja (pewnie nie tylko) nie potrafie Cie rozczytac

palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.