Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana okien w domu ?

Featured Replies

Napisano
7 godzin temu, Fili_P napisał(a):

A ja podpowiem jeszcze jedno rozwiązanie, które u mnie się sprawdziło w sumie...

Może i w Twoim przypadku warte rozważenia

Nie wymieniałem w salonie sporych okien z 2szybowych na 3szybowe - tylko dołożyłem sterowane elektrycznie po Smarcie/Wifi rolety zewnętrzne (te z dziurkami między lamelami (nie pełne!))

Sprawdza mi się znakomicie.

bez bałaganu z wymianą-musiałem tylko podciągnąc prąd do właczników naściennych (puszki głębsze i wnich sterownik Tuya po WiFi) i silnika

Wiekie tarsowe drzwi z oknami od zachodniej strony. Wcześniej rozważałem montaż klimy w salonie (nie pomagała markiza zewnętrzna i jakieś rolety wewnątrzne naokienne materiałowe). Po zamontowaniu rolet zewnętrznych mam to na czym mi zależało - zamykam na noc wtedy kiedy jest największa utrata ciepła zimą 9 i robi sie mega cicho do tego!)

a latem mam dowolną opcję na zaciemnienie od lekkiego po 100% -> np. oglądanie TV ze słońcem z boku popołudniami przestało być problemem i się tak nie nagrzewa. Zwłaszcza, że otweiramy rolety praktycznie dopiero jak wracamy z pracy

Temeperaturowo wystarczy teraz to co z innych pomieszczeń klimatyzowanych salon dostaje+zwykły wiatrak latem

zalezy od ceny rolet,

btw z czego elewacja? sciana 3 czy 2 warstwowa? Do czego zamocowana jest skrzynka rolet? do styropianu czy do wycinali styropian?