Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

buuu...gulgotanie?

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie!

W ostatnich dniach wyraźnie zwiększyło się natężenie dźwięku o charakterze jak w temacie;) Dźwięk dobiega z okolic prawej strony (patrząc z perspektywy kierowcy) i jest najlepiej słyszalny podczas pracy silnika na biegu jałowym; przy większych prędkościach obrotowych wyraźnie cichnie lecz nie do końca.

Gdy rano uruchomię zimny silnik obroty są już na tyle wysokie, by bul-gul-bul-got nie był dokuczliwy.

Dźwięk ma taki charakter jakby...jakieś łożysko padało - alternator? Przy wyższych obrotach nic nie świszczy. Może pompa wodna? Dźwięk nie jest jednostajny, jego natężenie wzrasta i maleje hmmm....tak jakby w takt obrotów wału. Any ideas? W sobote jade do mechaniora, ale chciałbym, by jakaś wróżka powiedziała mi, na ile $$$ się mam nastawić;)

Bolid to CC900 (wtrysk) '96, 109.000km

Zdrawiam!

Napisano

> bul-gul-bul-got nie był dokuczliwy.

wiesz jak cieżko to przeczytać hehe.gif

napeno nie z wyrównawczego te bulgotanie czy gulgotanie?

pzdr

Napisano
  • Autor

> a jak zgasisz to nie bulgocze?

Nie. Zakładam, że podobnie jak w wcześniejszych wypowiedziach Centomaniaków, podejrzewasz, że to siedzi jakiś chochlik w układzie chłodzenia;) Osobiście - nie sądzę. Nagrzewnica jest raczej w porządku, ogrzewanie działało (w trakcie dużych mrozów) i działa jak należy.

Raz jeszcze, żeby nie było niejasności: nie bulgocze przy wyłączonym silniku - przekręcam kluczyk - cisza.

Nie mam odpowiedniego sprzętu, który mógłby zarejestrować ten dźwięk wystarczająco wiernie. Tak jak stare diesle na wolnych obrotach klekoczą, tak mój CC - gul-bulgocze;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.