Napisano 2 godziny temu2 godziny Powiedzmy że standardowo robię 30-50km dziennie. Raz na 2 tygodnie wypadnie 100km w koło komina - takie nie planowane. Jak ładować auto przy WLTP na poziomie 300km? Jak już zasięg jest na 150km to już podłączać? A może tak do 120km? Czy raczej jak zejdzie do 70 a ewentualnie jak w ciągu dnia będzie brakło to podjechać jak biały człowiek na stacje i załadować w 15 minut? Jak robicie?
Napisano 1 godzinę temu1 godzina W domu w weekend, bo jest najtaniej.Jak potrzebuję gdzieś pojechać dalej i nie wystarcza zapasu z weekendu to doładowuję w nocy.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 52 minuty temu, bielaPL napisał:Powiedzmy że standardowo robię 30-50km dziennie. Raz na 2 tygodnie wypadnie 100km w koło komina - takie nie planowane. Jak ładować auto przy WLTP na poziomie 300km? Ja jak świeci słońce, wierze w jego moc i siłę A jak muszę gdzieś jechać dalej to zabieram sprytnie z sieci co moje płacąc jednocześnie haracz.Każdy będzie inaczej ładować, jeden ma G11 drugi, G13W, inny taryfę dynamiczną a jeszcze inny ma PV na nowych jak i starych zasadach. Każdemu inaczej się to opłaca.Osobiście trzymam się zakresu 40-60% i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło aby mnie to w czymś ograniczało.