Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ocena stanu silnika po powłoce!!

Featured Replies

Napisano

Ostatnio dowiedziałem się, że stan silnika w naszych astrolotach można też sprawdzić po powłoce konserwacyjnej, która jest na silniku! Czy ktoś się spotkał z taką opinią??? Oto fota mojego silniczka ma przejechane 126kkm! 277218102-bez%A0tytu%B3u.JPG

Napisano
  • Autor

A to już astra z tego samego roku z tym samym silnikiem tylko że jest wystawiona na allegro! I ma niby przebieg 130kkm! Taka mała różnica w przebiegu a taka różnica w powłoce? Albo licznik kręcony albo teoria z powłoką to ściema mechanika??? Jak myślicie? 277218125-bez%A0tytu%B3u222.JPG

Napisano

> Ostatnio dowiedziałem się, że stan silnika w naszych astrolotach

> można też sprawdzić po powłoce konserwacyjnej, która jest na

> silniku!

Eeee tam... smile.gif

P.S.

U ciebie nawet na wężach jest ta powłoka wink.gif

Napisano
spineyes.gifze niby "stan silnika", czyli stopien zuzycia bebechow???? zakrecony.gifdiagnostyka wkracza w sfere szamanska... bananaevil.gif
Napisano
  • Autor

> Eeee tam...

> P.S.

> U ciebie nawet na wężach jest ta powłoka

To jedene by robili z powłoką a inne nie??? hmm.gif Cosik mi się nie wydaje! Choć kto wie..... 275123014-zielony.gif

No chyba że mam jakąś specjaną edycję silnika?! grinser006.gif

Napisano

> To jedene by robili z powłoką a inne nie??? Cosik mi się nie

> wydaje! Choć kto wie.....

> No chyba że mam jakąś specjaną edycję silnika?!

eee tam coś mi się to nie widzi....ja mam od Twojej asterki silnik młodszy dwa lata a gorzej ta powłoka wygląda niż u Ciebie, może poprzedni właściciel spsikał czymś i tak się świeci???????????

IMHO najważniejszy jest stan silnika w "środku" a zewnątrz to wiadomo jak te silniki wyglądają chociażby po zimie, jak się jeździ bez osłony silnika

chyba tak musi być i już

pozdrawiam grinser006.gifbanana-wave.gif

Napisano

Ja też miałem taką powłokę dopuki nie dałem silnika do mycia

idokładnie przed myciem wyglądał tak jak twój a po myciu tak jak ten z allegro

drive.gif

Napisano
  • Autor

> Ja też miałem taką powłokę dopuki nie dałem silnika do mycia

> idokładnie przed myciem wyglądał tak jak twój a po myciu tak jak ten

> z allegro

Hmmmmm... hmm.gif mój też był myty już 3 razy Karcherem ( 90atmosfer) i nic nie zeszło!! Dziwna sprawa....!!

Napisano

Ja swój umyłem szczoteczką i wszystko zeszło.

Aczkolwiek do ok 120-150tyś powłoka ładnie się trzymała, potem zaczęło odłazić i głowica wyglądała jak liniejący wąż oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Ja swój umyłem szczoteczką i wszystko zeszło.

> Aczkolwiek do ok 120-150tyś powłoka ładnie się trzymała, potem

> zaczęło odłazić i głowica wyglądała jak liniejący wąż

Dokładnie to samo powiedział mi mechanik! Że do około

140-170 tyś powinna się trzymać potem sama zejdzie i to bez mycia! (Ponoć taki pomysł Opla)! W Corsach B też coś takiego wymyślili tylko tam jakaś blaszka pod silnikiem była, która po 150tyś zaczyna się topić! Pozdrawiam!

Napisano

> Ostatnio dowiedziałem się, że stan silnika w naszych astrolotach

> można też sprawdzić po powłoce konserwacyjnej, która jest na

> silniku! Czy ktoś się spotkał z taką opinią??? Oto fota mojego

> silniczka ma przejechane 126kkm!

na silniku w moim aucie , które mam od nowości nie było żadnej takiej powłoki . Od spodu część miski olejowej i skrzyni biegów pokryta jest woskiem użytym do konserwacji podwozia .

Napisano

> W Corsach B też coś takiego wymyślili

> tylko tam jakaś blaszka pod silnikiem była, która po 150tyś

> zaczyna się topić!

Jako chemik powiem ci, ze nie ma takiej substancji, która topiłaby się pod wpływem przejechanych kilometrów zeby.GIF Jedynym czynnikiem, który może spowodować zmianę stanu skupienia jest temperatura (i nie mówić mi tu o ciśnieniu, bo w tym przykładzie nie ma tu nic do rzeczy smile.gif ) I żeby uprzedzić kolejne pomysły tego mechanika: pod wpływem czasu też nie bedzie się topić. Skoro mechanik wygaduje takie brednie to i w to cudowne schodzenie powłoki po przejechaniu określonej liczby kilometrów też nie wierzę.

Napisano

> wygaduje takie brednie to i w to cudowne schodzenie powłoki po

> przejechaniu określonej liczby kilometrów też nie wierzę.

Dyc pisalem , ze to szamanstwo:)) nalezy uwierzyc i juz ! mlotek.gif Nie ma to jak fachowcy - magicy " slowni" cool.gifSwoja droga ,chetnie bym podpuscil goscia i pogadal z takim "fachowcem" , pewnie kwiatkow znalazloby sie wiecej w jego "teoriach" wazniak.gif ale....koncze , bo to chyba ...spam spineyes.gif sorry mod smile.gif

Napisano

taką powłoke tez mialem jak Ty. To jest taki specjalny "lakier" stosują go w serwisach. Znajomy mechanior z serwisu mi mówił. Mi sie to nie podobało wiec tak czyscilem az zczyscilem grinser006.gif

Napisano

A ja nitro wziąłem i całą głowicę + pokrywę zaworów do czysta wyczyściłem, sądząc iż to był olej, który wyleciał spod pokrywy i "opalił" się na głowicy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.