Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drzwi boczne!!

Featured Replies

Napisano

jak sciagnac tapicerke z drzwi bocznych od str. kierowcy?? zeby nic nie pourywac ,prosilbym o jakies fotostory 20.GIF

Napisano

> jak sciagnac tapicerke z drzwi bocznych od str. kierowcy?? zeby nic

> nie pourywac ,prosilbym o jakies fotostory

Fotostory nie zrobię, ale tapicerkę zdjąc umiem, bo to nie jest trudne.

Najtrudniej jest zdjąć ten trójkącik za lusterkiem z głośnikiem wysokotonowym, lwyjąć lampkę i wydłubać tę okrągłą zaślepkę pod klamką - pod nią jest śruba. Reszta śrub jest na wierzchu - w tej chwili już nie pamiętam, ale jest tego podaj trzy albo cztery sztuki (w MW - w 3D może być więcej hmm.gif) , po wykręceniu boczek trzyma się na kołkach.

Jak już nie ma śrub, to podważasz panel z przyciskami otwierania szyb, wyciągasz i odpinasz kabelki, a potem po prostu u dołu podważasz cały boczek i odrywasz - u góry (przy szybie) zatrzaski są zamocowane pionowo, dlatego tę krawędź zostawiasz na koniec - wystarczy uderzyć od dołu ręką i wyskoczy.

Głośnik w drzwiach zamocowany jest niezależnie od boczka, więc z tym nie ma problemu. Jedyne co Ci zostaje, to odpiąc linkę od klamki.

Większy kłopot byłby jakbyś chciał się dostać do wnętrza drzwi, pod tę blachę, która jest pod samym boczkiem - zdjęcie samej tapicerki to bułka z masłem biglaugh.gif

Napisano

Napewno trzeba wyjąć przyciski sterowania szybami wink.gif

odkręcić śruby ( nie wiem ile jest w 3d) mam 5d rotfl.gif

i powoli pociagnąć do siebie tam sa zatrzaski więc powoli wink.gif

a i jeszcze trzeba wyjąć światełko w drzwiach wink.gif

zdjęć szukałem ale nie mam frown.gif niestety frown.gif

Napisano

> jak sciagnac tapicerke z drzwi bocznych

odpowiedź jest na naszej stronie klubowej o TU cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki wszystkim za rady ,ale wlasnie wrocilem z pola walki ,zrobilem jedno ale spiepszylem 2 rzeczy klnie.gifdioda w drzwiach przestala dzialac i nie da sie otworzyc drzwi od srodka yikes.giflinka cala wszystko wlozone na swoje miejsce a ta p********* klamka od srodka nie dziala klnie.gifi znowu do ASIO z kasiora klnie.gifklnie.gif k**** jak ja kocham to auto sciana.gifsciana.gifsciana.gifklnie.gif

Napisano

Pewnie odpiales diode i spadla Ci ciegno od klamki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie odpiales diode i spadla Ci ciegno od klamki

Diode musialem odpiac bo tapicerke musialem zabrac do domu i naprawic mocowanie uchwytu .a cieglo bylo wyjete razem z klamka nie wyjmowalem z uchwytu klamki sciana.gifniewiem.gif

Napisano

> cieglo bylo wyjete razem z klamka nie

> wyjmowalem z uchwytu klamki

Może spadło przy zakłądaniu hmm.gif - zamykałeś drzwi bez tapicerki? Jak pociągniesz za linkę to się otwierają?

Napisano
  • Autor

> Może spadło przy zakłądaniu - zamykałeś drzwi bez tapicerki? Jak

> pociągniesz za linkę to się otwierają?

Bez tapicerki nie !!! ide sciagnac jeszcze raz i zobacze co sie da jeszcze spiepszyc yikes.gifhehe.gifsciana.gif

Napisano

> Bez tapicerki nie !!! ide sciagnac jeszcze raz i zobacze co sie da

> jeszcze spiepszyc

W diodach czesto pekalo lutowanie i nie migaly - sprawdz czy na plytce diody nie widac peknietej cyny grinser006.gif

Co do ciegna to musialo Ci spasc, nie ma sily zlosnik.gif Walcz grinser006.gif

Napisano

> jeszcze spiepszyc

waytogo.gifMarCo nie poddawaj sie walcz, będziemy Ci dopingować, przecie takie głupie drzwi nie mogą wygrać, biglaugh.gifw razie draki z Zidane je rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> jeszcze spiepszyc

tylko spokojnie smile.gif wypij

20.GIF i pójdzie jak z płatka, gorzej przecież nie będzie

Napisano
  • Autor

> tylko spokojnie wypij

> i pójdzie jak z płatka, gorzej przecież nie będzie

Prawdopodobnie linka spadla ale z drugiej strony tz. pod blacha ,probowalem ja zdjac ale ani drgnie a nie chce cos urwac sciana.gifklnie.gifklnie.gifp++++++ pojezdze troche z otwieraniem drzwi od zewnatrz sciana.gifmusze sie napic bo mnie krew zaleje 20.GIF z tym cudem techniki tuk.giftuk.giftuk.gifpub2.gif

Napisano

> Prawdopodobnie linka spadla ale z drugiej strony tz. pod blacha

Z tym już jest "wesoło", bo tej blachy nie da się ot tak sobie zdjąć: do tej blachy od wewnątrz zamocowany jest podnośnik szyby, więc najpierw wyjmuje się samą szybę (dostęp do zaczepów jest przez te gumowe korki), a potem dopiero można demontować blachę razem z podnośnikiem. zlosnik.gif Chyba faktycznie lepiej będzie podjechać do ASO... hmm.gif

BTW. mam nadzieję, że u Ciebie blacha jest na śrubach - bo np. w moim była częściowo przykręcona a częściowo przynitowana, co wymagało dodatkowo rozwiercania nitów a potem jeszcze nitowania po założeniu. sick.gif

Napisano

> p++++++ pojezdze troche z otwieraniem drzwi od zewnatrz musze

> sie napic bo mnie krew zaleje z tym cudem techniki

20.GIF20.GIF20.GIF20.GIF tylko to może Ciebie teraz uratować

że linka spadła z drugiej strony choć straszne jest aż nieprawdopodobne, ja wymianiałem cięgło, u mnie dla odmiany ni hu hu nie mogłem rozłączyć. 20.GIF i czas zrobią swoje zeby.GIF

Napisano
  • Autor

Szczescie w nieszczesciu blacha jest przykrecana srubami sciana.gifjutro podjade do krwiopijcow z asio zobaczymy ile mi zaspiewaja sciana.gifklnie.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

Sie jutro okaze co w tej rakiecie sie sp********* a teraz 20.GIFi narazie mam to d**** sciana.gif20.GIFpub2.gif

Napisano

> Szczescie w nieszczesciu blacha jest przykrecana srubami jutro

> podjade do krwiopijcow z asio zobaczymy ile mi zaspiewaja

Luz ok.gif - w "moim" ASO za rozebranie i ponowne złożenie drzwi w Stilonie wołają 30 zł grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Luz - w "moim" ASO za rozebranie i ponowne złożenie drzwi w Stilonie

> wołają 30 zł

Zrobione yikes.giflinka od ciegla spadla od strony zamka drzwi tak jak podejrzewalem sciana.gifbyla sciagana aluminiowa blacha ,lutowana dioda ,kilka nowych zapinek .Laczny koszt tej opereacji to 87 pln.i 1,5 godziny robocizny rotfl.gifrotfl.gifcena w miare przyzwoita hmm.gif20.GIF

Napisano

a nie swoje rece? zle zlozyles... do auta i poprawiac, dioda nie dziala bo sie wypiela wtyczka badz tak jak umnie byla tylko wsunieta w plytke (trzeba bylo podlutowac)

Napisano
  • Autor

> a nie swoje rece? zle zlozyles... do auta i poprawiac, dioda nie

> dziala bo sie wypiela wtyczka badz tak jak umnie byla tylko

> wsunieta w plytke (trzeba bylo podlutowac)

Nie ma co poprawiac !!Juz zrobione i zaplacone 20.GIFAle jaja byly w ASIO !! Gosciu ktory to robil ,podszedl do auta i mowi ,,O zdjecie tapicerki z godzine potrwa niech pan sobie usiadzie w biurze i wypije kawe! a ja mu na to ja moge to w 15 min zdjac a kawe wypilem i popatrze jak pan to robi!w goscia jakby grom szczelil rant.gif i co bedzie pan mi patrzyl na rece ?? nie na rece ale jak pan to robi biglaugh.gifWstal pognal do biura na skarge , za chwile wrocil i pyta miecitkim glosem ,,to co mam robic??? a ja mu na to jasne place chyba za to ?? na koniec jak nigdy zalozyl folie na siedzenie sam wyjechal z warsztatu i przyniosk kluczyki zyczac mi milego dnia i polecajac sie hehe.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif20.GIF

Napisano

na koniec jak nigdy zalozyl folie na

> siedzenie sam wyjechal z warsztatu i przyniosk kluczyki zyczac

> mi milego dnia i polecajac sie

biglaugh.giftwardyś MarCo oj twardyś, już wiedzą ze nie mogą z Tobą zadzierać 20.GIF20.GIFhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano
  • Autor

> na koniec jak nigdy zalozyl folie na

> twardyś MarCo oj twardyś, już wiedzą ze nie mogą z Tobą zadzierać

Jak sobie ASIO wychowasz tak masz hehe.gifhahaha.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.