Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odpalanie po nocy!!!

Featured Replies

Napisano

astra 1.6 8v+gaz--więc problem jest w tym gdy zapalam auto po nocy na benz silnik się dławi i gaśnie trzeba przytrzymać noge na gazie gdzieś 2000tys/obr by troszke złapał temp i jest OK inaczej nie można ruszyć bo auto robi (kangury) ;-) ale przewaznie zgaśnie gdy chce się ruszyć.problem znika gdy odpale wcisne gaz na2500tys/obr przełancza się wtedy na zasilanie gazowe i problemu wcale nie ma silnik pracuje OK ,przejade się troche i auto już pali przez cały dzień ok nawet na benz. wymieniałem około 20000tys.temu filtr paliwa teraz też mam zamiar wymienić czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co to może być za licho.... ps.zaznaczam że problemy na benz są tylko podczas pierwszego odpalenia po np.nocy!!! Nie jestem sam moja kumpela ma tak samo jej już zmienili świece ,kopułke czy coś tam i przewody ja zaczynam od Filtra paliwa kiedyś mi pomogło ;-) a teraz zobaczy się czekam więc na PODPOWIEDZI

Napisano

> astra 1.6 8v+gaz--więc problem jest w tym gdy zapalam auto po nocy

> na benz silnik się dławi i gaśnie trzeba przytrzymać noge na

> gazie gdzieś 2000tys/obr

Czyli to nie filtr skoro może dostarczyć paliwko dla takich obrotów.

Nie mam gazu więc nie podam jeznoznacznej odpowiedzi ale skoro rano prycha to zobaczyłbym

kopułkę ( wilgoć/śniedź) ewentulanie kable.

Możliwe że silnik krokowy jest brudny i na wolnych obrotach dusi silnik.

Sprawdź te 3 punkty i zamelduj co ( i czy ) się zmieniło.

pzdr

Napisano
  • Autor

jak tylko sprawdze dam znać co szfankowało dzięki ,niom że chyba ktoś ma jeszcze jakiegoś pomysła cfaniaczek.gif

Napisano

> ma jeszcze jakiegoś pomysła

narazie nie ale :

Uzupełnij profil bo za anonimami to się nie kce gadać.

PS

Jutro będę ze dwie godzinki w Gostynine smile.gif

Napisano
  • Autor

a co sądzicie o czujniku temp. powietrza zasysanego właśnie się o nim dowiedziałem od szwagra i musze go sprawdzić ale on sugerował że na kompie (podobno jest jeszcze jakaś metoda ale Laikowi będzie trudno)ma mnie umówić na sobote więc wtedy wam odp czy to on szfankował jak nie biore się za reszte

Napisano

> a co sądzicie o czujniku temp. powietrza zasysanego właśnie się o nim

> dowiedziałem od szwagra i musze go sprawdzić ale on sugerował że

> na kompie (podobno jest jeszcze jakaś metoda ale Laikowi będzie

> trudno)ma mnie umówić na sobote więc wtedy wam odp czy to on

> szfankował jak nie biore się za reszte

Jak dojdziesz co i jak daj znać ,ja mam podobny problem i opisałem go tutaj:http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=277235602&an=0&page=0#Post277235602

Napisano

> Jak dojdziesz co i jak daj znać ,ja mam podobny problem i opisałem

> go

> tutaj:http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=277235602&an=0&page=0#Post277235602

Witaj.

Już czytałem oba przypadki. Tristyan dzis ma wolne ale wieczorkiem ma zerknąć na forum.

pzdr i IThankYou.gif

Napisano
  • Autor

no i zerkam( maaster) hahaha

spineyes.gif ale autko już u mechanika naprowadzony jest waszymi wskazowkami więc czekam (jest naj LEPSZY tak o nim mówią jak zrobi dam znać co padło jak nie jade pod kompa 033102bebe_1_prv.gif

Napisano
  • Autor

u kumpeli nie pomogły te zmiany- kopułke jej zmienili bo niby wilgoć czy sniedz ---nie pomogło, kable---nie pomogło ale został jej silniczek krokowy i filtr paliwa----ps.Ona nie ma gazu ale to chyba nie ma wpływu

Napisano
  • Autor

więc asterlocik odebrany i zostało wymienione hmm... czujnik temp cieczy podobno był walnięty i kapał nim płyn koszt nowego około 40zł+20zł wymina powiedział że to powinno być to ,jeśli jutro rano będe miał znowu problemy szukamy dalej ale powiedział że wezmie się jak coś za krokowca napisze wam jutro czy pomogła ta naprawa i kumpela zostawiła u niego też asterke z takimi samymi objawami więc napisze wam co było przyczyną tego stanu u niej i co jej wymienił

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.