Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaz 1.1 SPI

Featured Replies

Napisano

Panowie - ile kosztuje instalka gazowa do 1.1 SPI i czy jest taka samajak do 1.1MPI??

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Napisano

> Panowie - ile kosztuje instalka gazowa do 1.1 SPI i czy jest taka

> samajak do 1.1MPI??

> Dzięki za pomoc

> Pozdrawiam

instalak z kompem do SPI to koszt ok.1800zł..w MPi jest plastikowy kolektor, wieć cenka jest min wyższa

Napisano

> samajak do 1.1MPI??

> Dzięki za pomoc

> Pozdrawiam

ok 1800pln i w zasadzie do MPi tez montuja to samo! + dodatkowy emulator

Napisano

> instalak z kompem do SPI to koszt ok.1800zł..w MPi jest plastikowy

> kolektor, wieć cenka jest min wyższa

spi nie ma tego peroblemu :D ... tak jak koledzy mówili, tylko ja ją zaniże do 1700zł. zbiornik w koło (wchodzi do 28 litrów, reduktor brc i komputerek)

Napisano

> ok 1800pln i w zasadzie do MPi tez montuja to samo! + dodatkowy

> emulator

Ja dowiadywałem się z różnych źródeł i we fiacie do mpi tartarini kosztuje w bydgoszczy 3300 a sekwencyjny wtrysk gazu ok 5000zl (zalecany), poza aso odpowiednio 2200 i 3800zl. Do spi niestety nie wiem

Napisano

Ja montowalem ASO i zaplacilem 2700 zbiornik w kole a posiadam 1.1 MPI:)

Napisano

> samajak do 1.1MPI??

> Dzięki za pomoc

> Pozdrawiam

Mam taki wlasnie silniczek i tez rozwazam montaz LPG. Orientowalem sie w kilku miejscach i ceny wahaja sie od 1600 (w Warszawie) do 1800 (B-stok). Ceny instalacji do MPi zaczynaja sie od 2000 zl.

Napisano
  • Autor

Ja tez mam 1.1 MPI i zamontowane w ASO za 2680 - ale jestem bardzo zadowolony. Pytalem w imieniu koegi ktory kupuje LANCIE Y z takim silniczkiem

Napisano

a montowales moze w ASO w Brzeszcach bo cena taka jakas znajoma smile.gif czy ew Auto - Hit Tychy??? pozdrawiam 20.GIF

Napisano
  • Autor

Montowalem a AUTO-HICIE - co do instalacji i jej jakosci nie mam zastrzezenale przeglady okresowe jakie wykonuja to porazka - nie robia nic tylko kase biora - juz tam wiecej nie pojade

Napisano

no ja mialem juz 3 razy robiona regulacje gazu, mialem wymieniany silniczek krokowy a teraz do wymiany lub regulacju mam cos z membrana bo jak jade po luku i wcisne sprzeglo to silnik gasnine frown.gif a przejechalem dopiero 8 kkm PS rozgrzewasz go na benzynie??? ja przestalem jakis miesiac temu bo czesto robie krotkie odcinko po miescie i niewiem czy niebedzie to mialo jakiegos negatywnego wplywu na auto

Napisano
  • Autor

Mowiac szczerze jestem bardzo zadowolony - nie mam zadnych problemow ( odpukac w niwmalowane :-) ) a przejechalem juz 32kkm. Nie mialem zadnych regulacji i nic narazie u mnie nie robili, mam nadzieje ze na nastepnym przgladzie wymienia mi filterek gazu. Rozgrzewam zawsze na benzynie w zaleznosci od temp. na zewnatrz przjezdzam od 3 do 5-6 km na benzynie i przelanczam - przecietnie miesiecznie robie 3kkm i spalam wtedy jeden zbiornik benzyny i gazu ile wyjdzie ( podobno trzeba od czasu do czasu pojezdzic na benzynie w trosce o wtryskiwacze ). A propos tego ze Ci gasnie na zakrętach - pewnie zawsze jak skrecasz w prawa strone?:-). Od tego nie uciekniesz bo tak zbudowany jest parownik, ale powiem Ci ze u mnie to ustalo i juz dawno nic sie nie dzialo. Jak Ci sie jezdzi z gazem i ile spala??

Napisano

no co do samej instalacji jak jest sprawna to nie mam zarzutow, gasniecie wystepuuje podczas skrecania i w prawo i w lewo i wymaga to zostawienia auta w serwisie na dzien lub dwa (tak powiedzieli fachowcy w czeladzi, odrazu wskazali na membrane) bo maja zawalone terminami a ja jestem praktycznie ciagle w ruchu, odczucia pozytywne, spalanie w miescie 8,5-9 litrow gazu, na trasie 7-7,5, ostatnio jakos wszedzie mi sie spieszy (trasy przelotowe 140-150 i w miescie tez szybciej) to nawet do 10/100 dochodzi spalanie, w zasadzie nieodczuwam spadku osiagow na gazie, jedynie silnik chodzi troche bardziej nierowno na biegu jalowym, czasem trzesie sie jak kosiarka frown.gif

Napisano
  • Autor

U mnie tez troszke nerwowo sie zachowuje - cos jak wspomniana kosiarka :-) - ale juz mi sie zwrocil i to cieszy

Napisano

no mozna sie przyzwyczaic smile.gif liczyles moze po ilu zwrocil ci sie koszt instalacji przy cenie 2700 za instalke, robie w granicach 2000-2500km miesiecznie??? po jakim przebiegu ew po jakim czasie smile.gif

Napisano

> samajak do 1.1MPI??

> Dzięki za pomoc

> Pozdrawiam

SPI ok 2000 Tartarini z pełnym kompem

Mpi - plastik tak że około 4500 w innym przypadku jak kichnie to może wydrzeć te gwizdki razem z maską zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Licząc same paliwo to okolo 30kkm ale to wszystko zalezy od tego jaka masz noge i ile Ci pali - mi wychodzi okolo 9-10 PLN do przodu na kazdych 100km, jednak nie mozna zapominac o częstrzych przeglądach ( wymiana świec co 15kkm filtry itp ) oraz o przeglądzie technicznym... To zawsze pomniejsza nasze oszczedności:-(. Ja zrobiłem w ostatnim roku 34kkm i dla mnie mysle uplynal czas splaty teraz juz tylko do przodu oby bez awarii ( odpukac w niemalowane ). Pomimo wszystko jes to okolo 3tys PLn do przodu na rok - dla mnie to sporo

Napisano

no tez prawda smile.gif a co do przegladow to gadalem z gostkami z Brzeszcz i mowili zeby robic przeglady co 20kkm (tzn z przegladem auta) aby dwa razy tych samych czesci nie wymieniac smile.gif i chyab poczekam do tych 20kkm bo teraz mam 9kkm w 3 miesiace

Napisano
  • Autor

Sam widzisz - co inny spec to inna gadka - ale co zrobić jestesmy na nich skazani

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.