Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pierwsze moje holowanie... i pytanie...

Featured Replies

Napisano

witam to znowu ja i moj biedny samochodzik...cc zero7

Zaczne od poczatku.

... jade sobie jade a on sie "zacina" dusi sie.

Dzieje sie to na cieplym silniku, myslalem ze to od pogody ale gdy wracam z pracy o pierwszej w nocy to podobnie sie dzieje.

Dodam ze "udusi sie" w nieregularnych odstepach czasu... przejeda 10 km i moze 3 razy przerwie a czasem caly dzien nic...

Ale gdy jechalem dzis do pracy nagle pedal gazu przestal reagowac... zjechalem na pobocze i zgasł. i KAPLICA juz nie odpalil. Po 10 minutach zapalil i... po chwili znow zgasł... Niestety musialem go odcholowac bo juz masakra przerywal...

A teraz co wymienione: cewka i kable dzis wymienione. Swiece miesiac temu. Mechanik twierdzi ze to moze byc moduł (posiada taki i chce mi dac na kilka dni by zobaczyc czy moj jest uszkodzony)

i pytanie do Was: czy to moze byc tylko moduł czy cos innego tez wchodzi w gre ? A moduł moze mi sprzedac za 250 zł opłaca sie czy dostane gdzies taniej... ??

z gory dzieki za wszelkie sugestie wink.gif

Napisano

Skoro to agent to moze potrzebuje regulacji gaznika.Kiedys w agencie mialem podobnie z tym ze na gazniku fos'a.50 zeta ustawienie i smigal jak kosiarka 033102bebe_1_prv.gif

Napisano
  • Autor

> Skoro to agent to moze potrzebuje regulacji gaznika.Kiedys w agencie

> mialem podobnie z tym ze na gazniku fos'a.50 zeta ustawienie i

> smigal jak kosiarka

gaznik webera ale byl regulowany jakies (nie chce sklamac) kilka miesiecy temu...

Napisano

Skoro raz jedzie dobrze raz zle stawialbym na gaznik,poniewaz mialem identycznie.Raz chodzil dobrze raz zle,wiec wymienialem co popadnie a na koncu pojechalem do gaznikowca i naprawil.Dostaje zla mieszanke,zalewa go po paru kilometrach,pozniej trzeba odczekac (moj sposob na to wykrecalem swiece czyscilem i jechalem dalej). Jak Ci zdechnie nastepnym razem wykrec swiece i zobacz czy sa zarzygane. Jesli tak to znaczy ze mieszanka jest zle wyregulowana.

Napisano
  • Autor

a ma ktos moze jakis namiar na mechaniora w Poznaniu ?? bo ten moj to juz mnie zaczyna wkrecac powoli...

Kiedys szukalem na wlasna reke (uszczelniacz pompy cieczy) to moj bral 30 zł za uszczelki a inny 200 zł chcial i wymienic pompe do tego... Ale tak czy siak cos za czesto mechanika odwiedzam... az czasmi mysle ze sam mi cos nie doprawi do konca zebym znow przyjechal do niego za jkis czas...

Napisano

Mechanika nie mozna zaufac (nie wszytkim,ale wiekszosci),najlepiej samemu naprawiac,bo oni jedno zrobia, drugie zepsuja, cos podmienia uzbroj_zlo.gif

Sprawdz swiece jakCi padnie,ja bym na to stawial.

W kazdym badz razie powodzenia 275123014-zielony.gif

Napisano
  • Autor

> Mechanika nie mozna zaufac (nie wszytkim,ale wiekszosci),najlepiej

> samemu naprawiac,bo oni jedno zrobia, drugie zepsuja, cos

> podmienia

> Sprawdz swiece jakCi padnie,ja bym na to stawial.

> W kazdym badz razie powodzenia

samochod juz oddalem bo nie mam zamiaru sie stresowac... jutro mam odebrac z nowym modulem... ale dziwi mnie jedno jesli docisne pedal gazu do podlogi to nie przerywa wiec moze to jednak gaznik....

Napisano

Majac zle wyregulowany gaznik,on raz chodzil jak malina,pyrkotal pieknie a raz zle az gasl mimo wcisnietego pedalu do oporu.

Napisano

Ja na twoim miejscu rozkręciłbym gaznik, wyczyścił a pózniej go jechał do kogoś porządnie wyregulować. Wg mnie to wina gaznika...wiem co mówie bo miałem bardzo podobne objawy u mnie w FOS- ie zimą tego roku grinser006.gif

Napisano

> Ja na twoim miejscu rozkręciłbym gaznik, wyczyścił a pózniej go

> jechał do kogoś porządnie wyregulować. Wg mnie to wina

> gaznika...wiem co mówie bo miałem bardzo podobne objawy u mnie w

> FOS- ie zimą tego roku

Jak by się jednak okazało, że moduł to ja mam na zbyciu po Aisanie, nie wiem czy to pasuje.

Napisano

> Jak by się jednak okazało, że moduł to ja mam na zbyciu po Aisanie,

> nie wiem czy to pasuje.

ja mam po fosie jakby co tongue.gif

Napisano
  • Autor

> To różnią się czy nie?

tego to ja nie wiem ale jutro odbieram furke wiec zobaczymy... uparl sie mechanior na ten modul i tyle mowie zeby najpierw sprawdzil gaznik - to nie. A juz mowilem mu ze od niego nie kupie bo na Wylomie za 198 nowka modul ale miesiac czekania - bo schodza jak paczki w tłusty czwartek

Napisano

> tego to ja nie wiem ale jutro odbieram furke wiec zobaczymy... uparl

> sie mechanior na ten modul i tyle mowie zeby najpierw sprawdzil

> gaznik - to nie.

jesli bedziesz chcial zmienic mechanika, to moge Ci polecic uczciwego i dobrego z Poznania, wiec pytaj na GG:1714600

> A juz mowilem mu ze od niego nie kupie bo na

> Wylomie za 198 nowka modul ale miesiac czekania - bo schodza jak

> paczki w tłusty czwartek

kupa siana, a moze kupisz uzywany poprostu? zadzwon tu: 600 210 834 lub tu: 602 629 355 i zapytaj. powinni cos miec.

Napisano
  • Autor

wlasnie dzwonilem mowi ze do wymiany czujnik polozenie walu bo jest w jednym miejscu przetarty i kable na wierzchu sa... a modul niby sprawny smile.gif ale czy to moze byc przyczyna jedyna.... hmmm ??

Napisano

> wlasnie dzwonilem mowi ze do wymiany czujnik polozenie walu bo jest w

> jednym miejscu przetarty i kable na wierzchu sa... a modul niby

> sprawny ale czy to moze byc przyczyna jedyna.... hmmm ??

no nie wierze. to moze byc wlasnie to. wstyd sie przyyznac, ale wczoraj wlasnie sam mialem taka sama awarie. najpierw zobacz na zdjecie: wezyk2.jpg

w czerwonym kolku jest wtyczka od zaworu iglicowego Aisana i tej nie masz, ale ponizej widac wtyczke z dwoma przewodami: niebieskim i zielonym. u mnie zielony byl pekniety od nowosci (czyt. od momentu zakupu samochodu), ale daswal rade i caly czas mialem to naprawic, ale mi sie nie chcialo, a tu wczoraj jak mi na Szelągowskiej nie szarpnie furą i ni stad ni z owad zgasl. okazalo sie, ze zielont przewod przerwal sie.

moja rada: nie kupuj noweg czujnika, tylko naprawiaj przewody. jakbys potrzebowal pomocy, to tez pisz na priva. smile.gif

Napisano
  • Autor

tak wiec wrocilem wlasnie do domu zalamany... niestety czujnik wymienilem bo wymagal tego patrz fotka smile.gif

przejechalem sie kawalek i nic dalej to samo frown.gif

wiec podmienilismy modul (niby lepiej ale chyba mi sie snilo)

mechanik rozlozyl recei powiedzial ze do elektryka tylko moge sie udac... frown.gif

w poniedzialek jestem umowiony... cdn.

post-56085-14352472644976_thumb.jpg

Napisano

a gaznik wyregulowany??

moze to paliwko

ja tak kiedys mialem ze po zalaniu syfa mnie co po chwila gasl przez nastepny miesiac

pozdro

Napisano
  • Autor

> a gaznik wyregulowany??

> moze to paliwko

> ja tak kiedys mialem ze po zalaniu syfa mnie co po chwila gasl przez

> nastepny miesiac

> pozdro

no wlasnie gaznik byl regulowany pare miesiecy temu...

a paliwko od dwoch lat na BP

Napisano
  • Autor

dzis problem zostal rozwiazany smile.gif

otóż jeden z kabelkow idacy od modulu do czujnika walu byl naderwano-spalony frown.gif

to powodowalo przerywanie...

Dodam tylko ze moj elektryk znalazl ta usterke w niecale dwie minuty.... cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.