Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup PANDY

Featured Replies

Napisano

Witam ja na gościnnych występach z kącika obok mam małe pytanko rodzeństwo postanowiło zainwestować w Pandę z 2003 roku na co zwrócić uwagę przy zakupie

Napisano

> Witam ja na gościnnych występach z kącika obok mam małe pytanko

> rodzeństwo postanowiło zainwestować w Pandę z 2003 roku na co

> zwrócić uwagę przy zakupie

Na początek

szukaj wersji Dynamic 1.2

( w ostateczności Activ (1.1)

- proponuje zacząć od karoserii- w szczególnosci mocowania listwy otwierania tylnej klapy- obija ona lakier i trzeba to sprawdzić, podobnie lakier na progach przy przednich nadkolach

- sprawdzić warto reflektory - przód mają tendencję do zaparowywania

- kolejna rzecz - zawieszenie -szczególnie przód - luzy na wachaczach, stan WSZYSTKICH amortyzatorów ( wycieki)oraz stan przednich opon gdyż lubi się rozregulowywać zbiezność

- wnętrze -tradycyjnie czy nie ma świerszcza w dmuchawie

to chyba tyle

ale swoją drogą radziłbym się jeszcze raz dobrze zastaniowić nad zakupem Pandy! swiety.gif

Napisano

Przełącznik zespolony (mogą światła gasnąć)

Najlepiej jedz do ASO niech ci zrobią sprawdzenie przed zakupem smile.gif

Napisano

Nie polecam kupna Pandy z poczatku produkcji. Sa wyraznie bardziej awaryjne od tych od polowy 2004.

Co do stanu technicznego, to to samo co przy kazdym innym aucie. Przede wszystkim wjechac na kanal i sprawdzic podwozie, czy jakies dzwony byly ( podluznice z przodu z tylu). Kupowac bez emocji, sprawdzic wszystko. Powodzenia!

Napisano

> Nie polecam kupna Pandy z poczatku produkcji. Sa wyraznie bardziej

> awaryjne od tych od polowy 2004.

Powiedzialbym dokladnie odwrotnie cfaniaczek.gif ale to tylko moja opinia smile.gif

Napisano

> Powiedzialbym dokladnie odwrotnie ale to tylko moja opinia

.. z ktora calkowicie sie zgadzam zlosnik.gif

Napisano

> .. z ktora calkowicie sie zgadzam

a ja mam inną teze

Jak trafisz dobrze to bedzie ok a jak nie noo to klapa.

Panda pandzie nierowna i mało istotny jest czas produkcji.

Napisano

> a ja mam inną teze

> Jak trafisz dobrze to bedzie ok a jak nie noo to klapa.

> Panda pandzie nierowna i mało istotny jest czas produkcji.

jak kazdy inny model oraz typ auta:] jak sie dobrze trafi to czlowiek bedzie jezdzil pare lat bez awarii ale czasami trafi sie na egzemplarz ktory potrafi czlowiekowi napsuc zdrowia smirk.gif

Napisano

Moj kolega z pracy kupil ostatnio pande z 2003 roku, wlozyl do niej sekwencje BRC i jezdzi zadowolony. Dlatego tez mysle ze nie masz sie czego obawiac - jesli auto bylo serwisowane, inna rzecz ze rzeczywicie moze byc tak ze trafi sie na felera.

Napisano

Jako, że siedzę w branży, dodam od siebie - nie kupujcie samochodów z początku produkcji, jak i tuż przed zmianą modelu. Macie 90% szans na to, że kupicie samochód z wadami lub gorszymi jakościowo częściami.

Co do Pandy - nie narzekam, na ten moment (po pierwszym przeglądzie) rozpruł mi się tylko fotel (gwarancja), od czasu do czasu świerszczy nawiew, centralny zamek do zrobienia, ostatnio mam problemy z wbijaniem 1,2 i wstecznego - niebawem udaję się do serwisu. Aha, po przeglądzie jeden z amortyzatorów ma 60% sprawności, pozostałe około 70%. Za tą cenę kupiłbym jednak coś innego.

Napisano

> Nie polecam kupna Pandy z poczatku produkcji. Sa wyraznie bardziej

> awaryjne od tych od polowy 2004.

> Co do stanu technicznego, to to samo co przy kazdym innym aucie.

> Przede wszystkim wjechac na kanal i sprawdzic podwozie, czy

> jakies dzwony byly ( podluznice z przodu z tylu). Kupowac bez

> emocji, sprawdzic wszystko. Powodzenia!

Ja mam Pande z poczatku produkcji i fakt sporo bylo usterek ale usunolem je na gwarancji i teraz ciesze sie bezawaryjna eksploatacja wink.gif

Napisano

> Jako, że siedzę w branży, dodam od siebie - nie kupujcie samochodów z

> początku produkcji, jak i tuż przed zmianą modelu. Macie 90%

> szans na to, że kupicie samochód z wadami lub gorszymi

> jakościowo częściami.

Dlaczego nie nalezy kupowac z konca produkcji?

Napisano

> Dlaczego nie nalezy kupowac z konca produkcji?

z powodu duuużo większej utraty wartości! 270751858-jezyk.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Dlaczego nie nalezy kupowac z konca produkcji?

Ponieważ na koniec produkcji nikt nie przykłada się do kontroli jakości części, które przysyłają dostawcy. Często montowane są również części gorszej jakości.

Napisano

> Ponieważ na koniec produkcji nikt nie przykłada się do kontroli

> jakości części, które przysyłają dostawcy. Często montowane są

> również części gorszej jakości.

A krowa to wielki ptak grinser006.gif

Napisano

> A krowa to wielki ptak

Jak na moderatora, to raczej średnią inteligencją powiało.

Napisano

> Jak na moderatora, to raczej średnią inteligencją powiało.

Jak na użytkownika, to słabo przestrzegasz regulaminu. Dlaczego

obrażasz innych ?

Napisano

> Jak na moderatora, to raczej średnią inteligencją powiało.

Dzięki, że tak wysoko oceniasz IQ moderatorów - tylko ciekawe co na taką klasyfikacją powiedzą inni userzy rotfl.gif

Wracając do tematu - skoro nie starczyło "chęci" do zrozumienia aluzji popartej stosownym emotikonem, powiem wprost: całkowicie mijasz się z prawdą smirk.gif

Napisano

Witam

Koledzy poruszli temat czasu produkcji i jego wpływu na jakość samochodu. Mogę tylko powiedzieć jako człowiek mający do czynienia na codzień z produkcją samochodów, że faktycznie w rożnym okresie produkcji zmienia się nieco proces produkcyjny i technologiczny. Samochody z początku produkcji bez względu na producenta często cierpią na twz. choroby wieku dziecięcego. Aby to wyeliminowac producenci stosują preserie ( produkcja próbna) która jest poddawana drobiazgowym testom. Samochody z preserii nie są sprzedawane. Niestety nie wszystko da się wyeliminować na preseriach. Fiatowi zdażył się przypadek awaryjności samochodów z początku produkcji przy modelu STILO. Jednak Panda nie miała takich problemów. Pewne elementy co prawda były jeszcze dopracowywane w czasie trwanie produkcji ale nie znaczy to że coś było gorsze jakościowo. Fiat zbiera informacje od klienta na temat użytkowania samochodu i wprowadza pewne modyfikacje. Może się tak stać, że na początku produkcjii tych modyfikacji będzie więcej. Jednak nie należy się tym martwić przy zakupie używanego samochodu. Dodam jeszcze, że samochody z końca produkcji często są uszczuplone. Oszczędności, na które niekiedy decyduje się producent powodują, że rezygnuje się z pewnych rzeczy ( np. podstawa pod akumulator, wygłuszenie silnika itp..) Więc bardzo często samochody z początku produkcji mają więcej elementów jak te z końca. Choć te z końca produkcji mogą być bardziej dopracowane pod względem technologicznym.

Napewno kontrola jakości nie jest słabsza pod koniec produkcji. Rygory jakościowe są jednakowe przez cały okres produkcji samochodu. A świat idzie do przodu i aby móc liczyć się na rynku światowym to nawet zaostrza się rygory jakościowe.

Serdecznie pozdrawiam

d007

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.