Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprowadzał ktoś autko z Włoch?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Znalazłęm we Włoszech dość tanie Bravki, mają tylko jedną wadę - Ślady po naklejkach "Polizia Urbana" ogólnie są dość intensywnie używane, wszystkie białe, stoją w komisie u Udine, ceny różne, ale ok tys. Euro. Silniki przeważnie 1.6.

Chcieliśmy z ojcem jedną przywieźć - właśnie dla niego, stąd mam pytanie. Czy koszt sprowadzenia z Włoch auta jest wyższy niż np z Niemiec? Słyszałem coś o drogim ubezpieczeniu. Przechodził ktoś przez to?

Autko sobie przywioze, nie będzie jechało na kołach. Proszę o odpowiedź czy to opłacalna zabawa w dokładnie tym przypadku ( 1tys.euro za brave 1.6 ok `98 + koszt sprowadzenia )

Acha jakby ktoś z kącikowiczów chciał się zabrać do Makaronów po np autko to mogę zaoferować transport za symboliczna "flache" smile.gif

Napisano

kolega przywiózł ostatnio stamtąd opla vectre na kołach , w niezłej cenie , nie wspominał jednak nic o wysokich kosztach ubezpieczenia

Napisano
  • Autor

> kolega przywiózł ostatnio stamtąd opla vectre na kołach , w niezłej

> cenie , nie wspominał jednak nic o wysokich kosztach

> ubezpieczenia

Odkąd w Niemczech sie skończyły auta smile.gif Coraz wiecej przyjeżdża z Włoch. Większość lekko poobijanych, ale to ma swój urok smile.gif Widać gdzie jeździły.

Napisano

> Witam,

> Znalazłęm we Włoszech dość tanie Bravki, mają tylko jedną wadę -

> Ślady po naklejkach "Polizia Urbana" ogólnie są dość intensywnie

> używane, wszystkie białe, stoją w komisie u Udine, ceny różne,

> ale ok tys. Euro. Silniki przeważnie 1.6.

> Chcieliśmy z ojcem jedną przywieźć - właśnie dla niego, stąd mam

> pytanie. Czy koszt sprowadzenia z Włoch auta jest wyższy niż np

> z Niemiec? Słyszałem coś o drogim ubezpieczeniu. Przechodził

> ktoś przez to?

> Autko sobie przywioze, nie będzie jechało na kołach. Proszę o

> odpowiedź czy to opłacalna zabawa w dokładnie tym przypadku (

> 1tys.euro za brave 1.6 ok `98 + koszt sprowadzenia )

> Acha jakby ktoś z kącikowiczów chciał się zabrać do Makaronów po np

> autko to mogę zaoferować transport za symboliczna "flache"

Ja mam z Włoch przywiozione Bravo, żadnych problemów nie ma, wszystko podobnie jak z innych krajów bo niby czym ma sie różnić? Tam jest cos takiego jak certyfikat własności (Certificato di Properita) którego nie ma w innych krajach i musisz go mieć od ostatniego właściciela, ponadto jeśli ma gaz to dobrze zeby homolagacja była bo potrzebna przy 1 przeglądzie ale w naszym kraju da sie to ominać.

To chyba tyle, jak przywozisz i nie będzie jechało na kołach to żadnych problemów niema, jeśli ma jechać na kołach to trzeba takie ubezpieczenie wykupić które jest trochę ściemniane (takie kartki A4 przyklejane do szyb często, zobaczsz czasem na allegro niektóre sciągane maja) teoretycznie mozna sie do tego przyczepić ale wszyscy tak robią i większych problemow nie ma.

Aha i trzeba uwazac bo we Włoszech zdarzają sie auta klepane powypadkowe i często kiepsko zrobione. A obdrapane i poobijane to normalka i trzeba sie z tym liczyc, jednak wiaodmo porysowane zderzaki nie mają wpływu na stan tech.

Napisano
  • Autor

To mnie kolego uspokoiłeś, co do stanu technicznego w tym wypadku to auto jest "powycierane" ale to straż miejska więc pewnie nikt tego nie "klepał" Z tego co napisałeś to musze zadbać o ten certfikat własności, ale w komisie to powinni mieć.

Napisano

> Odkąd w Niemczech sie skończyły auta Coraz wiecej przyjeżdża z

> Włoch. Większość lekko poobijanych, ale to ma swój urok Widać

> gdzie jeździły.

no racja , trochę poobdzierane było , ale nic poważniejszego , komplet dokumentów , udokumentowany przebieg , od I właściciela ,

jemu się udało , ale różnie to z autami bywa , niemal wszystko dzisiaj da się zamaskować i wydrukować wink.gif

Napisano

Tak w komisie bedą to mieli jeśli jest na nich, a jeśli nie to od ostatniego własiciela/firmy/instytucji i z nim moze byc umowa. Ja kupilem auto z salonu VW/Audi ktos zostawił w rozliczeniu przy kupnie nowego i mam fakture z salonu normalnie, i certyfikat własnosci tez z salonu. W dowodzie rejestracyjnym taka ksiązeczka skłądana chyba na 12 części masz wszystkich własiccieli wpisanych, ten dowód tez dostaniesz, teraz dają oryginał kiedys dawali tylko ksero i w polskich wydz. komunikacji były dymy bo im sie ksero nie podobało ale dają juz oryginał i wszystko jest ok.

Koszty rejestracji to będziesz miał ok. 1500zł.

Moja rada jak masz możliwość to poszukaj z gazem auta, u nich to GPL (czyli LPG), cena bedzie taka sama a masz instalke wartą prawie 2000zł u nas jakbyś zakładał, i do tego oczywiscie nie kupuj bez KLIMY smile.gif ale klima to ma kazdy, moze nie byc poduszek, ABS itp ale klima jest smile.gif

Napisano

> Witam,

> Znalazłęm we Włoszech dość tanie Bravki, mają tylko jedną wadę -

> Ślady po naklejkach "Polizia Urbana" ogólnie są dość intensywnie

> używane, wszystkie białe, stoją w komisie u Udine, ceny różne,

> ale ok tys. Euro. Silniki przeważnie 1.6.

> Chcieliśmy z ojcem jedną przywieźć - właśnie dla niego, stąd mam

> pytanie. Czy koszt sprowadzenia z Włoch auta jest wyższy niż np

> z Niemiec? Słyszałem coś o drogim ubezpieczeniu. Przechodził

> ktoś przez to?

> Autko sobie przywioze, nie będzie jechało na kołach. Proszę o

> odpowiedź czy to opłacalna zabawa w dokładnie tym przypadku (

> 1tys.euro za brave 1.6 ok `98 + koszt sprowadzenia )

> Acha jakby ktoś z kącikowiczów chciał się zabrać do Makaronów po np

> autko to mogę zaoferować transport za symboliczna "flache"

Witaj. Ja kupiłem autko przywiezione z Włoch lekko obdrapane ale mała kosmetyka i bedzie ok. Jak koledzy wyżej opisali to faktycznie musi być certfikat własności bo bez tego to nawet nie masz co isc do urzędu. Pozdrawiam 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.