Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

niby wzmacniacz

Featured Replies

Napisano

http://www.allegro.pl/item116213391_mosfet_400w_2_kanaly_do_tuby_do_suba_hit_.html

pytam bo niewiem prosze mi powiedziec czy ten "wzmacniacz" jest cos wart niby napisane wzmocnienie 2x 95 rms przy 4ohm bylo by lepsze niz z mojego radia ktore ma 4x 27 rms potrzebuje nieco wzmocnic tylne glosniki prosze o opinie a nie bluzganie ze szmelc czy cos podobnego tylko pytam skoro jest tanie i duzo ludzi to kupuje a zapytac zawsze mozna

"Parę słów od sprzedającego. Moc tego wzmacniacza podana przez producenta jest przesadzona. Ja osobiście nie dam mu więcej niż 50W RMS. Jednocześnie wiem, że podłaczając go bezposrednio grubym przewodem do klem akumulatora można nim ruszyć nie tylko dobre głośniki ale i mały subwoofer. Nie będzie trzęsienia ziemi na 200m ale do nagłośnienia samochodu np dobrymi elipsami z tyłu czy małym subwooferkiem spokojnie wystarczy. Powtórzę jeszcze raz - jeden warunek - plus i minus grubym przewodem do akumulatora! No i nie byloby źle założyć bezposrednio przy samym wzmacniaczu kondensator, niekoniecznie taki 2F za 200 zł ale wystarczy 10 000 uF/16V za 10 zł w każdym sklepie elektronicznym czy na allegro. Zmieni oblicze tego wzmacniacza. Z czystym sumieniem polecam.""

Napisano

> pytam bo niewiem prosze mi powiedziec czy ten "wzmacniacz" jest cos wart

[...]

> prosze o opinie a nie bluzganie ze

> szmelc czy cos podobnego tylko pytam skoro jest tanie i duzo

> ludzi to kupuje a zapytac zawsze mozna

W końcu pytasz co to jest warte naprawde, czy chcesz

przeczytać, że super sprzęt?? Bo jeśli chcesz dobrej

odpowiedzi to cytuje Twoje słowo "szmelc" ..

Napisano

Sprzedający szacuje jego moc na 50rms, ale nie jest świadomy ze zmacniacz ten nie ma przetwornicy i korzysta z zasilania bezpośrednio z akumulatora czyli max 14.4V.

Z tego napiecia cieżko uzyskać 50w.

Wniosek z tego ze wzmacniacz zagra nieco głosniej niż radio. Bardzo możliwe ze bedzie miało tą samą koncówke mocy, jednak zapewnienie mu odpowiednich warunków spowoduje ze bedzie mogł oddać troszke wiecej niż radio.

Jeśli juz go kupować to radze podłączyć go gdzieś blisko przodu auta reszte ciągnąć kablami głosnikowymi, bo zasilające do bagaznika przerosną cene wzmaka.

Napisano
  • Autor

no i ok konkretna odpowiedz czytalem juz twoje wypowiedzi o wzmacniaczach i widac ze sie znasz przynajmniej na moje oko

dziekuje za odpowiedz a cos polecenia w miare nie drogiego

Napisano

> a cos polecenia w miare nie drogiego

Blaupunkt albo Carpower

PS Przepraszam ze się wtrącam zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Blaupunkt albo Carpower

> PS Przepraszam ze się wtrącam

no niema problemu oczekuje odpowiedzi takich jak twoja czy kolegi powyzej a nie odpowiedzi typu wsadz buszmena w wiaderko i bedzie ok przykladowo bo i takie odpowiedzi sie znajduja co do tych ludzi mam inne podejscie co powinni znajsc sie w tworkach lub w lublincu na malym przymusowym leczeniu co nie potrafia odpowiadac na pytanie tylko wtracaja niepotrzebnie swoje komentarze ktore nikomu sie nie przydadza a pewnie nigdy w zyciu niewidzialo np buszmenow czy innych sprzetow tego typu wiec niech niewypowiadaja sie strasznie mnie to irytuje

Napisano

Moge tylko potwierdzić.

Najtańszy wzmacniacz to chyba Blaupunkt 2100 tudziez 4100.

Około 50W na kanał i upragniona przetwornica.

Napisano

> no niema problemu oczekuje odpowiedzi takich jak twoja czy kolegi

> powyzej a nie odpowiedzi typu wsadz buszmena w wiaderko i bedzie

> ok przykladowo bo i takie odpowiedzi sie znajduja co do tych

> ludzi mam inne podejscie co powinni znajsc sie w tworkach lub w

> lublincu na malym przymusowym leczeniu co nie potrafia

> odpowiadac na pytanie tylko wtracaja niepotrzebnie swoje

> komentarze ktore nikomu sie nie przydadza a pewnie nigdy w zyciu

> niewidzialo np buszmenow czy innych sprzetow tego typu wiec

> niech niewypowiadaja sie strasznie mnie to irytuje

zdarza sie ze rożni ludzie pytaja o taki wzmacniacz trzy razy w tygodniu, zamiast sprawdzic w archiwum, no i jak tu być uprzejmym.... smirk.gifskromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.