Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

miękka przednia szyba w astrze G

Featured Replies

Napisano

Czy u Was w Astrach G szyba tez ma tendencje do łatwego łapania odprysków? Byle jaki kamyczek strzeli i ślad gotowy (a jest już ich parę po poprzednim włąścicielu) frown.gif.

A swoją drogą może już ktoś opracował metodę maskowania tych wkurzających kropek (mam taki jeden na wysokości wzroku)? Jakis klej albo cos podobnego?

Inna sprawa iż jakiś mądry obywatel potraktował ją chyba kiedys snopem iskier bo parę lekko wtopionych metalowych kropeczek też sie znajdzie.

Napisano

> Chyba jedyny sposób to wymiana szyby, ale to pewnie nieźle daje po

> kieszeni.

Witam

Koszt wymiany przedniej szyby w Astrze II to 400zł w firmie JANGLASS - wymieniają w 2 godziny. Ja swoją musiałem wymieniać z uwagi na pęknięcie na wysokości wzroku - też od kamienia.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Witam

> Koszt wymiany przedniej szyby w Astrze II to 400zł w firmie JANGLASS

a nie przypadkiem JAANGLASS? Piszą na swojej stronie iż naprawiają uszkodzenia szyb do 22mm. Nie wiem za ile ale jutro do nich drydnę. W sumie 400zl piechota nie chodzi dlatego na razie chyba wymianę sobie odpuszczę. Prawdziwe pęknięcie mam jedno minmalne 0,5 cm pod jednym odpryskiem, reszta to tylko wzglednie płytkie slady. Wpienia mnie konkretnie tylko jeden bo akurat na wysokości oczu sie trafił.

Napisano

> a nie przypadkiem JAANGLASS? Piszą na swojej stronie iż naprawiają

> uszkodzenia szyb do 22mm. Nie wiem za ile ale jutro do nich

> drydnę. W sumie 400zl piechota nie chodzi dlatego na razie chyba

> wymianę sobie odpuszczę. Prawdziwe pęknięcie mam jedno minmalne

> 0,5 cm pod jednym odpryskiem, reszta to tylko wzglednie płytkie

> slady. Wpienia mnie konkretnie tylko jeden bo akurat na

> wysokości oczu sie trafił.

Tak JAANGLASS. Pomyliłem się. A co do naprawy szyby to w poprzenim autku Daewoo Lanos miałem klejoną przednią szybę po odprysku kamienia ( zrobił się mały pajączek) - z tego co pamiętam aby to dobrze zrobić to należy w ciągu 48 godzin zgłosić się go punktu gdzie naprawiają szyby aby uszkodzenie wypełnić. Nie należy długo jeździć aby w to miejsce nie dostały się zanieczyszczenia kurz, woda itp. Ogólnie byłem zadowolony bo za naprawę zapłaciłem 50 zł - 3 lata temu. Ale ślad po naprawie został i wydaje mi się że zrobił się zdecydowanie większy po 3 latach eksplatacji.

Pozdrawiam

Napisano

naprawiać to można boki i tył, przednią niestety najlepiej wymienić

Napisano

> Czy u Was w Astrach G szyba tez ma tendencje do łatwego łapania

> odprysków? Byle jaki kamyczek strzeli i ślad gotowy (a jest już

> ich parę po poprzednim włąścicielu) .

> A swoją drogą może już ktoś opracował metodę maskowania tych

> wkurzających kropek (mam taki jeden na wysokości wzroku)? Jakis

> klej albo cos podobnego?

> Inna sprawa iż jakiś mądry obywatel potraktował ją chyba kiedys

> snopem iskier bo parę lekko wtopionych metalowych kropeczek też

> sie znajdzie.

Witam!

Jesli twierdzisz ze masz kamyki ze szlifierki w bite to na 100% ktos pracowal w poblizu szyby szlifierka-czyzby byl dzwon??

Same ubytki by mogli ci zakleic ale te kamyki beda ci niszczyly gumki wycieraczek.

Radzilbym wymiane.

Napisano
  • Autor

> Jesli twierdzisz ze masz kamyki ze szlifierki w bite to na 100% ktos

> pracowal w poblizu szyby szlifierka-czyzby byl dzwon??

> Same ubytki by mogli ci zakleic ale te kamyki beda ci niszczyly gumki

> wycieraczek.

> Radzilbym wymiane.

Przyznam się. Rodowód mojej asterki jest zagramaniczny i błotniczek w niej był robiony tuż przed zakupem. Co do szyby, w praktyce te ślady nie są specjalnie widoczne, czy przeszkadzajace ani ostre. Ot parę kropek na szybie. Przeszkadzają bardziej odpryski bo są większe i jasne przez co bardziej widoczne i do tego centralnie przed kierowcą. Mimo wszystko poczekam z wymianą - okres wakacyjny w dodatku tuż po zakupie auta nie sprzyja tego tupu ekstra wydatkom. nono.gif

Napisano
  • Autor

Z drugiej strony orginalną nową oplowską szybe do astry z założeniem mozna mieć już w cenie od 300-330 w zależności od koloru!!! Jak się do kropek nie przyzwyczaję to po wakacjach wymienie i problem będzie z głowy.

Napisano

> Z drugiej strony orginalną nową oplowską szybe do astry z założeniem

> mozna mieć już w cenie od 300-330 w zależności od koloru!!! Jak

> się do kropek nie przyzwyczaję to po wakacjach wymienie i

> problem będzie z głowy.

A gdzież to mozna zakupić oryginalną oplowską bo chyba nie w ASO? hmm.gif

Sam mam problem ale polega on na tym że szyba jest po prostu porysowana od mycia itp. strasznie upierdliwe podczas jazdy nocą kiedy światła samochodów rozbłyskują po całej szybie crazy.gif

Napisano

> Z drugiej strony orginalną nową oplowską szybe do astry z założeniem

> mozna mieć już w cenie od 300-330 w zależności od koloru!!! Jak

> się do kropek nie przyzwyczaję to po wakacjach wymienie i

> problem będzie z głowy.

Witam

Chciałbym się dowiedzieć gdzie można mieć oryginalną szybę GM do Opla za 300/330 zł. Nie mówimy chyba o używanej szybie wycietej z powypadkowej Astry. Ja swoją wymieniiłem za 400 zł (może dla niektórych drogo) ale przynajmniej widziałem jak oni to robią. A nie raz widziałem wymianę szyby przez pseudoszklarzy - albo ci porysują maskę/ błotnik albo żle założą listwy boczne.

I zapomniałem dodać że na wymienioną szybę mam dożywotnią gwarancję - potwierdzoną na piśmie.

Pozdrawiam

Napisano

> Sam mam problem ale polega on na tym że szyba jest po prostu

> porysowana od mycia itp. strasznie upierdliwe podczas jazdy nocą

> kiedy światła samochodów rozbłyskują po całej szybie

Nie wiem czy pamiętasz wątek na ten temat niemal dokładnie sprzed roku:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Board=astra&Number=275285015

Wymądrzałem się w nim zlosnik.gif bo byłem akurat tuż po wymianie szyby i wypytałem się szybiarza o wszystko - polerowanie, sklejanie itp. smile.gif

Napisano

> I zapomniałem dodać że na wymienioną szybę mam dożywotnią gwarancję

A jakie usterki obejmuje gwarancja?

Napisano
  • Autor

> Witam

> Chciałbym się dowiedzieć gdzie można mieć oryginalną szybę GM do Opla

> za 300/330 zł.

TU

Dzwoniłem dziś i pan z obsługi klienta na moje zapytanie podał właśnie cene zależnie od koloru od 300 do 330 i dodał iż to orginalne szyby oplowskie. Czy to prawda nie sprawdzałem jeszcze ale na razie nie mam powodu mu nie wierzyć hmm.gif

Napisano

> TU

> Dzwoniłem dziś i pan z obsługi klienta na moje zapytanie podał

> właśnie cene zależnie od koloru od 300 do 330 i dodał iż to

> orginalne szyby oplowskie. Czy to prawda nie sprawdzałem jeszcze

> ale na razie nie mam powodu mu nie wierzyć

Trochę się nie zrozumieliśmy. Ja zapłaciłem 400 z wymianą. A sama szyba kosztowała 260 zł firmy NordGlass i też oryginalna do Opla ale niestety bez logo GM.

Dożywotnia gwarancja to - ....."to bezterminowe prawo do bezpłatnego usuniącia wady związanej bezpośrednio z czynnością wymiany szyby czołowej"................

Pozdrawiam

Napisano

> Dożywotnia gwarancja to - ....."to bezterminowe prawo do bezpłatnego

> usuniącia wady związanej bezpośrednio z czynnością wymiany szyby

> czołowej"................

Świetny chwyt marketingowy wink.gif W zasadzie usuną ci wadę tylko wtedy jeśli szyba będzie przeciekać. Za nic innego nie odpowiadają, ale za to jak brzmi...: "Dożywotnia gwarancja"

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

A jednak się zrozumielismy. Cena którą podałem ponoć zawiera wymianę. O gwarancję i logo po prostu sie nie pytałem bo dowiadaywałem sie tylko orientacyjnie. Ale znajac firme gwarancji na to samo udziela. Gość stwierdził "orginalna szyba oplowska" - co miał na mysli mozna dowiedzieć sie tylko dzwoniąc ewentualnie mailem.

Napisano

> Cena którą podałem ponoć zawiera wymianę.

Zgadza się. Płaciłem 320 z wymianą i dostałem gratisowo 2 pióra MotGum

Napisano

> A jednak się zrozumielismy. Cena którą podałem ponoć zawiera wymianę.

> O gwarancję i logo po prostu sie nie pytałem bo dowiadaywałem

> sie tylko orientacyjnie. Ale znajac firme gwarancji na to samo

> udziela. Gość stwierdził "orginalna szyba oplowska" - co miał na

> mysli mozna dowiedzieć sie tylko dzwoniąc ewentualnie mailem.

Trudno może przepłaciłem angryfire.gifale teraz to już po ptakach. A może w Warszawie jest drożej - bo jak w czerwcu szukałem firmy aby wymienić szybę to ceny w większości firm były w granicach 400zł.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Trudno może przepłaciłem ale teraz to już po ptakach...

E tam nie stresuj się! Zapłaciłes ale masz gotowe zrobione i z głowy. A przy całości wydatków na autko to ta różnica rozejdzie się po kosciach. piwo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.