Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pare pytań...

Featured Replies

Napisano

Witam... jestem nowy więc cierpliwości - nadmieniam, że przeczytałem wszystkie posty wcześniejsze 3 razy - SERIO!!!

Nadal mam kilka niewiadowych i niescisłosci do rozwiązania.

1. pali sie "żółta dioda silnika z piorunkiem" 80 złotych w "byłym" Oplu no i stwierdzili bład sterownika - wymiana ok 1300 PLN smile.gif - odpowiedz pana brzmiala: brak komunikacji z komputerem pokladowym lub padl sterownik - nie jestem biegły w mechanice wiec sam nic nie zrobie zostały mi tylko warsztaty, poradzcie..

2. po kompletym przegladzie klimatyzacji + wymiana filtra (nie wiem jakiego) szyby zaparowują w tępie 1 - 2 sekund od wlączenia się nawiewu. Przed przegladem bylo tak samo + do tego para na szybie była "zielona" SERIO - podobno byla kupka zgniłych liści .. gdzieś tam. Teraz para jest biala i bez klimy jezdzić sie WOGÓLE nie da! samochod stoi pod chmurka a nieraz pada... to tak dla ścisłości....

ASTRA II G 1,6 1998 + LPG

Napisano

1. Sam sprawdź kod usterki - http://astra.autokacik.pl/, zakładka Technika -> Wykryj to sam

2. Miże nie wymienili Ci filtra przeciwpyłkowego, chociaż tak powiedzieli...

Napisano

Ty masz filtr z tego co pamiętam chyba gdzieś wewnątrz. Sprawdź czy jest suchy.

Może tylko usunięto liście a została wilgoć. Stąd parowanie szyb. Może jakbyś włączył ogrzewanie udałoby sie wysuszyć nawiew.

Napisano

> 2. po kompletym przegladzie klimatyzacji + wymiana filtra (nie wiem

> jakiego) szyby zaparowują w tępie 1 - 2 sekund od wlączenia się

> nawiewu. Przed przegladem bylo tak samo + do tego para na szybie

> była "zielona" SERIO - podobno byla kupka zgniłych liści ..

> gdzieś tam. Teraz para jest biala i bez klimy jezdzić sie WOGÓLE

> nie da! samochod stoi pod chmurka a nieraz pada... to tak dla

> ścisłości....

> ASTRA II G 1,6 1998 + LPG

Jeżeli przed zatrzymaniem nie wyłączysz wcześniej tzn. jakieś 5 -10 min, klimy to na parowniku zostaje wilgoć /z tego właśnie grzybek się hoduje/.

Jeżeli do samego zatrzymania jeździsz na klimie to po odpaleniu nawet za kilka dni szyba zaparuje. Rada jest taka - albo przewietrz wentylację przed zatrzymaniem silnika albo jak zaparuje szyba włącz na chwile klimę i osusz szybę, wyłącz klimę i po sprawie. Jeżeli szyba ponownie zaparuje powtórz operację tylko krócej. W moim przypadku westarcza 2-3 razy i jest OK

Pozdro

EDIT: Zapomniałem o jeszcze jednej sprawie. Jeżeli po wyjęciu filtra znaleźli liście to prawdopodobnie możesz mieć zapchany wylot skroplin i powyższy manual się nie sprawdzi.

W takim przypadku musisz przepchać rurkę.

Napisano
  • Autor

ok.... udało sie zrobić zwarcie i rozpoczął się odczyt mrugającej diody. Mam słaby wzrok albo nie umiem przeczytac instrukcji.

Panowie tam stoi ze jedno mrugnięcie to 1, dwa mrugniecia to 2... itd. Podam ilość mrugnięc może ktoś to zinterpretować?

10 2 10 10 2 10 10 10 2 10 10 10 2 10 10 1 6 4 10 1 6 4 10

1 6 4 10 10 2 10 10 10 2 10 10 10 10 2 10 10 1 6 4 10 1 6 4 10 1 6 4.... nadgorliwy jestem blush.gif

nie wiem co oznacza 10 i 2 jesli to 12 (w instrukcji stoi 1 i 2 =12) to wtedy wynika ze błędy to 11 i 64? a moze 16 i 41?

Jak nie macie ochoty nie zwracajcie na mnie uwagi... Jutro wykrece filtr klimy i powalcze znow. Z góry dzięki PANOWIE

halo... enybody here?

Napisano
  • Autor

czy naprawde nikt nie jest w stanie nic podpowiedziec?

plisss

Napisano

> czy naprawde nikt nie jest w stanie nic podpowiedziec?

> plisss

Oprócz ilości mrugnięć ważny jest czas przerwy między nimi, a ty napisałeś wszystko ciurkiem, więc jak to odczytać?

P.S. 10 mrugnięć oznacza 0

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kod P0164-O2 Sensor Circuit High Voltage (Bank 2 Sensor 3)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.