Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawa odszkodowania, szkoda całkowita - ciąg dalszy

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jakiś czas temu pisałem dupowjeździe w moje auto (Astra 94 r.) i odszkodowaniu z tytułu szkody całkowitej:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...e#Post277017627

Dostałem ledwo 3600 zł i już chciałem się z tym pogodzić, bo starczyło na naprawę i jeszcze trochę (z 1200 zł) zostało. Ale paru Kącikowiczów namawiało mnie na odwołanie, jakoś niechętnie do tego podchodziłem. Już po wypłacie odszkodowania napisałem pisemko, gdzie wytknąłem TU wszystkie nieścisłości związane z wyceną. Parę dni temu na konto wpłynęło jeszcze 1000 zł. Dlatego chciałem serdecznie podziękować Kącikowiczom, którzy namawiali mnie do odwołania. Dziękuję też pani odbierającej telefony w TU, bo nieświadomie uświadomiła mi, że odwołanie mogę napisać nawet po otrzymaniu pierwotnej wartości odszkodowania zeby.GIF

A więc podsumowując, jeżeli uważamy że wartość odszkodowania jest zbyt niska, ale zależy nam na pieniądzach żeby szybko naprawić auto (jak w moim przypadku), to można zgarnąć kaskę i dopiero później napisać odwołanie. Dobrze też przeprowadzić sobie samemu wycenę auta (np. przez www - InfoExpert - coś kole 10zł wycena) i zobaczyć na czym się stoi. Po tym programie nie należy się spodziewać rewelacji, ale zawsze mając wycenę z TU można się w czymś do niej doczepić (u mnie akurat TU korzystało z InfoExperta).

pozdrawiam,

sebak

Napisano

winner.gif

za wytrwałość i walke z wyzyskiem

jeszcze raz gratuluje claps.gif

Napisano

> za wytrwałość i walke z wyzyskiem

> jeszcze raz gratuluje

A ja mam pytanie - jak firmy ubezpieczeniowe obliczają wartość szkody?

Moja historia smile.gif i pytanie :

Ja miałem wczoraj "możliwość" przyjęcia na siebie wozu pewnego dziadka.

Otóż jechałem sobie dwupasmówką po prawej stronie jezdni. Zbliżył się do mnie dziadek w 323 i jechał równo ze mną. Nagle postanowił zmienić pas na mój a ja odruchowo w pobocze....

Dziadek pojechał, strąbiłem typa itd.

I w domu dotarła do mnie zimna kalkulacja.... Czy by się opłaciło nie odpuścić? Błotnik przód + tył + drzwi (mam 3D).

I tu moje pytanie - Czy na małych szkodach można jeszcze zarobić??? Ile można dostać od ubezpieczalni?

(Nie patrząc na to czy autu wcześniej potrzebna jest wizyta w warsztacie blacharsko - lakierniczym czy nie.)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.