Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tylnie szyby i kanapa...

Featured Replies

Napisano

Witam, w moim SC 1.1 SPi z '00 r. tylnia kanapa jest bez zagłówków (z przodu są wyjmowane) i nie ma po nich dziur co sugeruje, że nie były one demontowane tylko ich poprostu nie było. Druga sprawa to to, że boczne tylnie szyby nie są uchylane i tu pojawiajją się pytania, czy były jakieś podstawowe wersje SC, w których nie montowano tych elementów, albo czy u innych centomaniaków też jest tak jak u mnie?

Aha dodam, że auto było sprowadzone z Niemiec i może to jest odpowiedź na moje pytanie.

I jeszcze jedno, mianowicie, czy przy kontroli drogowej policjant ma prawo się przyczepić o brak tylnich zagłówków? Dzięki z góry za odpowiedź.

Napisano
  • Autor

nikt nie wie? frown.giffrown.gif

Napisano

> nikt nie wie?

sam sobie chyba odpowiedziałes ze z Niemc bo kazdy nasz od 98 miałzagłowki ( chyba ) wink.gif

Napisano
  • Autor

> sam sobie chyba odpowiedziałes ze z Niemc bo kazdy nasz od 98

> miałzagłowki ( chyba )

no wlasnie chyba grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> sam sobie chyba odpowiedziałes ze z Niemc bo kazdy nasz od 98

> miałzagłowki ( chyba )

nawet wczesniej - chyba 95 - w cc 96 zagłówki z tyłu już są

Napisano
  • Autor

no dobrze a jeszcze te boczne tylnie szyby, tez tak samo jak zaglowki pewnie tak?

a jak z ta policja moga sie przyczepic ?

Napisano

tylnie szyby uchylane to zależy chyba od wersji wyposażenia, bo np ja w Seju z 99r mam uchylane, a kumpel z 2002 albo 2004 (nie wiem dokładnie) nie ma uchylanych...

Napisano
  • Autor

> tylnie szyby uchylane to zależy chyba od wersji wyposażenia, bo np ja

> w Seju z 99r mam uchylane, a kumpel z 2002 albo 2004 (nie wiem

> dokładnie) nie ma uchylanych...

no to tylko jeszcze jedno pytanie pozostalo zeby.GIF

Napisano

> no to tylko jeszcze jedno pytanie pozostalo

policja może się doczepić do braku zagłówków ale raczej sie z tym nie spotkałem

Napisano

> policja może się doczepić do braku zagłówków ale raczej sie z tym nie

> spotkałem

podobno może jeżeli konstrukcyjnie były przewidziane (dziury na zagłówki w kanapie). Kiedyś Iksiu pisał coś na ten temat, bodaj o mandacie zlosnik.gif

Napisano

> podobno może jeżeli konstrukcyjnie były przewidziane (dziury na

> zagłówki w kanapie). Kiedyś Iksiu pisał coś na ten temat, bodaj

> o mandacie

jak policjant bedzie chcial sie przyczepic, to najpierw sprawdzi w dowodzie rejestracyjnym z ktorego roku jest samochod. tylne oparcie, to mozna sobie wymienic na "stare", wiec czy maja otwory czy nie, to nic nie znaczy.

btw, z zaglowkami jest tak jak z katalizatorem - dokladnie tak samo.

Napisano

> jak policjant bedzie chcial sie przyczepic, to najpierw sprawdzi w

> dowodzie rejestracyjnym z ktorego roku jest samochod. tylne

> oparcie, to mozna sobie wymienic na "stare", wiec czy maja

> otwory czy nie, to nic nie znaczy.

> btw, z zaglowkami jest tak jak z katalizatorem - dokladnie tak samo.

Powinna obowiązywać zasada, że jak konstrukcyjnie nie przewidziano, to być nie musi ... ale z drugiej strony te auta co nie miały halogena i cofania z tyłu,musiały zakładać hmm.gif

Biorąc jednak pod uwagę stan większości CC/SC z tego kącika (kółka poza obrys, bady, folie, tłumiki bohate w dB itp) to akurat zagłówków by się czepiali na samym końcu ... już po sprawdzeniu daty na gaśnicy krolik.gif

Napisano

swiete slowa, a co do zaglowkow, to nie bedzie sie niebieski czepial czy powinny tam byc czy nie, nie kazdy musi sie znac na tysiacu marek samochodow a sporo roznych marek,

modeli i wersji wyposazenia jezdzi po drogach,

-podobnie jest w oplu vectrze mk1 sa takie z zaglowkiami a i takie ktore nigdy o nich nie slyszaly.

zasada taka jesli przewozisz kogos na tylnej kanapie i jest ona przystosowana do mocowania zaglowkow to moze byc problem tylko wtedy,

to podobnie jak z pasami jesli sa w aucie to trzeba je zapinac a jesli nie ma pasow-konstrukcjyjnie auto nie przystosowane to nie trzeba zakladac,

a np tachograf w ciezarowce? jesli nie ma wklapanego w dowod rej to nie ma i koniec, jesli jest no to nie mozna go sobie wykrecic niestety

a co do swiatla cofania i przeciwmgielnego to teraz rowniez nie trzeba tego miec o ile auto nie bylo fabrycznie w nie wyposazone,

ale faktycznie przypominam sobie jak zmienialo sie zderzaki z cienkich na liftinga w maluchu po to zeby ladnie cofania i przeciwmgielne wygladalo zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> btw, tylne a nie tylnie

Wlasnie sie zastanawialem przed napisaniem tematu, jak powinno byc 'tylne" czy 'tylnie' zeby.GIFzeby.GIFhehe.gifpalacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.