Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co to za silnik???

Featured Replies

Napisano

> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=119355087

dziwney troche, nie słyszałem o takim, ale gość powinien powiedzieć w takim razie gdzie była taka wersja dostepna z tego co poczytałem to w Niemczech tez takiej nie było, szkoda że nie ma serii i numeru silnika wtedy można (o ile jest prawdziwy) dojść co to za cudo, ale godne zainteresowania

Napisano

jeżeli się nie myle to widziałem już taki silnik w fiacie w jakimś ogłoszeniu i był od

LANCI KAPPY

BRAVO 2.0 20V

Napisano

a ja myslalem, ze silnik w hgtach, hlx, alfach i lanciach to taka sama jednostka i ma wlasnie 5 cyl

Napisano

> Licznik pewnie kręcony. 120kkm i rocznik 1996??

> A może ten silnik jest taki problemowy i nie pozwalał właścicielowi

> na jazdę

Żebyś się nie zdziwił. Jak ja kupowałem Brawke to pojechałem do Rybnika za jedną:

"Panie lakier ok, wszystko gra, przebieg oryginalny 75kkm (97 rocznik), bo poprzedni właściciel przyjaciel wyjechał do Angli i dlatego długo stało. Jedynie są małe odpryski na zderzaku od kamyczków..."

Pojechałem. Po teście spalin i stanie katalizatora diagnosta przyznał racje, że może przebieg być oryginalny, ale...

jak zajrzałęm pod samochód tragedia! Bity porządnie z przodu, podłużnice skrzywione i pordzewiałe. Tył walony i rdzewieje. W progach obu szpachla i rdza. Te lekkie odpryski to ślady jak by ktoś grubym żwirem z łopaty przyłożył.Totalna porażka. Ten samochód może i miał 75kkm, bo non stop u blacharza siedział.

Przez 3 miesiące widziałem tak fajnie kombinowane Bravki, że mi sie odechciewało. Kupiłem nie idealną, ale chociaż mechanicznie jest oki i narazie nie dokładam.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> a ja myslalem, ze silnik w hgtach, hlx, alfach i lanciach to taka

> sama jednostka i ma wlasnie 5 cyl

i tak jest! tylko ten model silnika to chyba jakiś swap z lanci.z fabryki raczej taki nie wyszedł.

Napisano

> i tak jest!

Nie bardzo. W Alfach nie było R5. Dwulitrówka z Alfy ma 4 cylindry...

Napisano
  • Autor

> Nie bardzo. W Alfach nie było R5. Dwulitrówka z Alfy ma 4 cylindry...

no szczegół.bardziej myslałem o lanci kappie bo z tego raczej modelu jest ten silnik w bravo...

Napisano

Moim zdaniem to zwyczajne 2.0 20v - tyle tylko, że pokrywa silnika jest z wersji z Lancii.

Napisano

> Moim zdaniem to zwyczajne 2.0 20v - tyle tylko, że pokrywa silnika

> jest z wersji z Lancii.

mozesz miec racje.

Sam mysle o takiej pokrywie i ponoc ma pasowac. Moja non stop cieknie. Krzywa juz chyba od tego odkrecania

Napisano

mniam mialem okazje czyms podobnym sie wiesc dzisiaj ale inny byl napisisk 5,20 ale pod spodem 2400 bodajże?

Napisano

IMHO - wystarczy wpisać numer nadwozia VIN do katalogu FIAT ePER i chyba wyskoczy typ silnika. Będzie wiadomo czy był to przekładaniec z innego auta. No chyba że się mylę.

Napisano

Te silniki podobno są bardzo kompatybilne o ile nie identyczne, mój znajomy mechanik mówił, że wszystko w nich jest niemal identyczne, począwszy od mocowania silnika do wyjścia napędu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.