Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i wjechał mi takxiarz w tył :oslabiony:

Featured Replies

Napisano

Jadę sobie wczoraj na wakację z rodzinką do Ustronia Morskiego a tu w miejcowości Człuchów stoję sobie grzecznie w ciągu samochodów na czerownym świetle i grzecznie czekam na zmianę świateł. W lusterku widzę zbliżające się Audi 80 ale widzę że gościu nie zwalnia no to profilaktycznie noga z hamulca lekko na gaz, patrze nie zwalnia, no to ratowanie się ucieczką na pas obok. No i na szczęście się prawie udało ale i tak mnie musnął. Okazało się złotówa z Łodzi, zjechaliśmy na chodnik otwieram bagażnik i jak coś nie pier....... tak jak by pękła sprężyna lub szyba. Nie wiem co się stało, no ale wezwałem Policaji, na początku nie chcieli robić interwencji bo tylko lekkie zarysowanie na zderzaku, proponowali aby się dogadać itd itp, dogadał bym się ale jak coś pier.... to stwierdziłem że załatwię sobie to z ubezpieczalnią a na oświadczenie nie chciałem się zgodzić, to wreszcie podjęli czynności. Za 2 tygodnie pojadę do mechanika, zdejmie zderzak i zobaczy co się stało i zgłoszę do ubezpieczalni aby kaskę wyciągnąć.

Pozdrawiam z ustronia

P.S. Radzę uważajcie na trasie bo nawet jak stoicie na światłach to oczy trzeba mieć dookoła, że nie wspomnę już o opadach jakie wczoraj były a ludziska jak oszołomy jeździły.

Napisano

> Pozdrawiam z ustronia

> P.S. Radzę uważajcie na trasie bo nawet jak stoicie na światłach to

> oczy trzeba mieć dookoła, że nie wspomnę już o opadach jakie

> wczoraj były a ludziska jak oszołomy jeździły.

odpyczywaj spokojnie

widac że udało Ci się uniknąć poważniejszych strat

a po powrocie trza oblukać tył, bo może coś jednak się pogieło

Napisano

Brawo za czujność ok.gif

dobrze że wam sie nic nie stało

> P.S. Radzę uważajcie na trasie bo nawet jak stoicie na światłach to

> oczy trzeba mieć dookoła, że nie wspomnę już o opadach jakie

> wczoraj były a ludziska jak oszołomy jeździły .

ano, ja jak wracałem i przylało to zwolniłem i to bardzo, nawet sie zastanawiałem żeby sie zatrzymać, a wariatów jadących ponad 100 nie brakowało. Przy takiej pogodzie screwy.gif

Napisano

Ech ludziska sa popieprzeni - po co grzeją jak wściekli jak widzą przed sobą czerwone albo sznur samochodów??? Miałem kiedyś na trasie zbliżoną historie, tyle że nie było gdzie uciekać. Wszyscy hamowali przed swiatłami a jeden kretyn za mną nie hamował. Zatrzymał sie na tylnej belce mojego cienkusia. Na co liczą tacy kierowcy??? screwy.gif

Napisano
  • Autor

> odpyczywaj spokojnie

> widac że udało Ci się uniknąć poważniejszych strat

> a po powrocie trza oblukać tył, bo może coś jednak się pogieło

Tak też zrobię, narazie schodziło to ze mnie przez sobotę i niedzielę. Najśmieszniejsze jest to że w radiu trąbili cały dzień o wypadkach, szczególnie o wypadku na trasie Gdańskiej koło Nidzicy, no ale każdy jest "Kubicą" w swoim bolidzie.

Napisano

MIAŁBYM PODOBNIE OSTATNIO ale też jestem czujny.

Jade w rządku samochodów na jednopasmówce i wszyscy jechali tak 70-80/h. Asfalt suchy - upał.

Aż tu nagle 3 lub 4 samochód przedemną w ostatniej chwili wymyslił że zaraz będzie skręcał w lewo no i załączył kierunek ale że z naprzeciwka jechały samochody to ostro zahamował.

Za nim 2 samochód też później chyba już była Astra F co przedemną jechała ciężko spanikowała bo chyba małą odległość gość trzymał ale wyhamował, a ja miałem większą odległość to spokojniej ale w końcowej fazie też dość ostro hamowalem i mimo to jeszcze miałem ladne 2-3 metry do tej Astry przedemną, ale mam zwyczaj po mocnym hamowaniu zaraz popatrzeć w lusterko wsteczne i ........ patrze a tu gość za mną zasuwa w Oplu Rekordzie i już w bliskiej odległości zaczą ostro hamować (ostry pisk i aż dym z opon poszedł). Szczęście że się minimalnie jeszcze kulałem to puściłem całkiem hamulec i podjechałem do samego zderzaka poprzedzającej Astry.

I to mnie uratowały te 2-3 metry bo łoś byłby zaparkował w moim bagażniku. angryfire.gif

Napisano

Mi wlasnie dzisiaj rano babka wjechala w tyl mojej astry smirk.gif, na szczescie nic sie astrze nie stalo bo mialem hak biglaugh.gif. A wyglądalo to cale zajscie tak, jechala za nami babka nową skodą po drodze dwupasmowej, my zmienilismy pas na prawy, ona tez, ale w tym samym momencie co ona zmieniala w du..e wjechal jej zielony polonez, a ona w nas. Koles sie zapatrzyl. Mi sie nic nie stalo, babka miala dziure w zderzaku przednim po haku i tyl dosc znacznie uderzony, a polonez do kasacji, az sie zdziwilem ze takie slabe te polonezy. W kazdym razie ta pogoda daje sie we znaki kierowcą, bo na tej drodze widzialem dzisiaj juz 3 auta stukniete. No jednak hak to dobra sprawa bo juz bym musial pewnie caly zdezak i klape robic, a tak caly strzal zatrzymal sie na haku i rejestracji na zderzaku skody, smiesznie przebilo tą rejestracje. Prędkośc niby niewielka a takie szkody yikes.gif.

Napisano

panowie nic nie poradzimy na takie sytuacje jakie opisujecie tak było,jest i nigdy sie nie zmieni nie dość ze musimy kontrolować swoja jazde to jeszcze oczy wkoło głowy

Napisano
  • Autor

> panowie nic nie poradzimy na takie sytuacje jakie opisujecie tak

> było,jest i nigdy sie nie zmieni nie dość ze musimy kontrolować

> swoja jazde to jeszcze oczy wkoło głowy

Dokładnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.