Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm, spadek napięcia, świst, co to?

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak w temacie dzisiaj zauważyłem że kiedy przekręce kierownice do oporu (jest wspomaganie) to na syrenie od alarmu słychać dziwny odgłos jak by chciała wyć ale dostaje za niskie napięcie, buczy cicho. Przyszło mi do głowy że to coś z alternatorem bo w tym samym momencie przygasają lekko światła. Może jakiś zwarcie? Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Dodam że to syrenka która sie uruchamia po odcięciu zasilania .

Napisano

sprawdz mase i + od alarmu, oraz mase i + syrenki jesli ma osobne, a to ze lekko przygasna swiatla to normalne, poza tym powinno sie unikac krecenia (a najbardziej trzymania w tej pozycji) kierownicy tzn do oporu no.gif

Napisano

> Witam

> Jak w temacie dzisiaj zauważyłem że kiedy przekręce kierownice do

> oporu (jest wspomaganie) to na syrenie od alarmu słychać dziwny

> odgłos jak by chciała wyć ale dostaje za niskie napięcie, buczy

> cicho. Przyszło mi do głowy że to coś z alternatorem bo w tym

> samym momencie przygasają lekko światła. Może jakiś zwarcie? Ma

> ktoś jakiś pomysł co to może być? Dodam że to syrenka która sie

> uruchamia po odcięciu zasilania .

Witam!

Spadek napiecia, ale przyjrzal bym sie akumulatorowi. Prawdopodobnie masz podobny alarm do mojego, u mnie syrenka daje znac ze siada akumulator i trzeba go naladowac z zewnetrznego zrodla. Narazie bardzo rzadko mi to sie zdarza. Ale jazda po miescie, krotkie odcinki, caly czas wlaczone swiatla, dmuchawa, wycieraczki i ogrzewanie tylnej szyby, nie liczac radia. A to ciagnie i do tego nie najnowszy aku i altek nie naladuje.

Napisano

Proponuje zdjąć obudowę kierownicy i popatrzeć na kable. Nie pamiętam czy jest taka możliwość w F-ce ale spotkałem się z przypadkiem kiedy kable od alarmu były żle poprowadzone i przecierały się o kolumnę kierownicy, robiło się zwarcie.

Napisano

w Fce raczej nie bo kable sa nieruchome podczas skretow kierownica, a do tego nie dotykaja elementow ruchowych, ale sprawdzic mozna ok.gif sam ostatnio szukalem problemu bo mi zamek centralny wariowal po przekreceniu kluczyka i okazalo sie ze masa alarmu byla zbyt slaba, jakies 11,5V ok.gif problem zostal rozwiazany choc troche sie naszukalem ok.gif

Napisano

Miałem na myśli kable od dokładanego alarmu, różnie ludzie robią, tylko nie wiem czy w F-ce kolumna kierownicy jest cała zabudowana, czy nie.

Napisano
  • Autor

> Witam!

> Spadek napiecia, ale przyjrzal bym sie akumulatorowi. Prawdopodobnie

> masz podobny alarm do mojego, u mnie syrenka daje znac ze siada

> akumulator i trzeba go naladowac z zewnetrznego zrodla. Narazie

> bardzo rzadko mi to sie zdarza. Ale jazda po miescie, krotkie

> odcinki, caly czas wlaczone swiatla, dmuchawa, wycieraczki i

> ogrzewanie tylnej szyby, nie liczac radia. A to ciagnie i do

> tego nie najnowszy aku i altek nie naladuje.

Coś w tym może być bo ostatnio zamontowałem CB i troszku chodziło na wyłączonym silniku, dzisiaj jak przyjechałem do pracy to nie było slychać tego brzęczenia aku mógł sie już podładować ale przewody do masy też sprawdze oczywiście. Powiedzcie mi jeszcze czy u was też słychać jak pracuje wspomaganie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.