Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gniazdo zapalniczki

Featured Replies

Napisano

Jak się je wyciąga z konsoli środkowej? Wygląda, że siedzi "na wcisk" - ale coś je trzyma z przodu i nie sposób go ruszyć z miejsca.

Z tego co pamiętam to kilka osób rozbierało konsole środkowe - może ktoś pamięta jak to jest z tym gniazdem? hmm.gif

Napisano

> Jak się je wyciąga z konsoli środkowej? Wygląda, że siedzi "na wcisk"

> - ale coś je trzyma z przodu i nie sposób go ruszyć z miejsca.

> Z tego co pamiętam to kilka osób rozbierało konsole środkowe - może

> ktoś pamięta jak to jest z tym gniazdem?

Miałem wymienianą żarówkę w tym gnieździe. Mechanik rozbierał konsolę środkową, ale mówił że jest jakieś specjalne narzędzie do wyjmowania całego gniazda. Kłopot w tym, że go przy sobie nie miał.

Niestety, mocowaniu się nie przyjżałem frown.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem wymienianą żarówkę w tym gnieździe. Mechanik rozbierał konsolę

> środkową, ale mówił że jest jakieś specjalne narzędzie do

> wyjmowania całego gniazda.

Czyli wynikałoby z tego, że bez rozbiórki konsoli do gniazda w "domowych warunkach" nie sposób się dostać. hmm.gif Szkoda...

Napisano

> Czyli wynikałoby z tego, że bez rozbiórki konsoli do gniazda w

> "domowych warunkach" nie sposób się dostać. Szkoda...

U mnie jak pociagniesz za zapalniczke to wychodzi z calym gniazdkiem hehe.gifale mnie to nie przeszkadza i tak sie tego nie uzywa palacz.gifpiesc.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie jak pociagniesz za zapalniczke to wychodzi z calym gniazdkiem

Gniazdo trzyma się z przodu i nie chce wyjść hmm.gif - a chciałbym się dostać do kabelków z tyłu.

Może ktoś ma jakiś zwięzły przepis na demontaż tunelu środkowego tak, żeby jak najmniejszym nakładem pracy dostać się do gniazda zapalniczki? zlosnik.gif

Napisano

> ktoś pamięta jak to jest z tym gniazdem?

Witam serdecznie. Przerabiałem ten temat w piątek. Po wyjęciu zapalniczki obracaj całe gniazdo w około osi (u mnie przeciwnie do ruchu wskazówek zagara)do momentu, aż da się je podnieść razem z tą kolorową obwódką na wysokość 1-2 cm.. Następnie są potrzebne dwa male wkrętaki, aby oddzielić ten metalowy środek od tej plastikowej obwódki (w środku po bokach są dwa male plastikowe zaczepy, które trzeba odchylić). Życzę powodzenia. smile.gif

Napisano

> Gniazdo trzyma się z przodu i nie chce wyjść - a chciałbym się

> dostać do kabelków z tyłu.

> Może ktoś ma jakiś zwięzły przepis na demontaż tunelu środkowego tak,

> żeby jak najmniejszym nakładem pracy dostać się do gniazda

> zapalniczki?

Jak pamietam to gniazdo mozna wyjać po zdemontowanu tunelu, zapewne mozna bez zdemontu, ale jak nie chcesz czego s połamać lub poszarpać lepiej demontuj konsole. Demont jest banalny i w 15 min mozna sie uporać. Jak masz podłokietnik to zdejmujesz zaślepkę, odkrecasz 3 śruby, następnie przy podłodze po bokach po 1 śrubie, nawiew tylni również na dwa wkrety i wyszarpujesz. zostaja jeszcze dwa pod gumową osłonką za miejscem na kubki z przodu. Ręczny zaciagasz i podciagasz konsolę jednocześnie ściągając ten skaj na ręcznym.

Napisano
  • Autor

> Jak pamietam to gniazdo mozna wyjać po zdemontowanu tunelu, zapewne

> mozna bez zdemontu, ale jak nie chcesz czego s połamać lub

> poszarpać lepiej demontuj konsole.

Spróbuję tak, jak opisał wyżej kolega sebadw ok.gif, a jak nic z tego nie wyjdzie, to wezmę się za konsolę. zlosnik.gif

Potrzebuję podłączyć coś "na stałe", co zasilane byłoby dokładnie wtedy, kiedy zasilane jest gniazdo zapalniczki - i najprościej chyba jest właśnie podpiąc się za gniazdem. hmm.gif

Napisano

> Spróbuję tak, jak opisał wyżej kolega sebadw , a jak nic z tego nie

> wyjdzie, to wezmę się za konsolę.

> Potrzebuję podłączyć coś "na stałe", co zasilane byłoby dokładnie

> wtedy, kiedy zasilane jest gniazdo zapalniczki - i najprościej

> chyba jest właśnie podpiąc się za gniazdem.

Zasilanie do Connecta brałem właśnie z gniazda zapalniczki, po prostu podlutowałem się do +, myślę, że jeżeli będziesz chciał wyciągnąć zasilanie do nowego urządzenia i tak potrzebny będzie demontaż tunelu, sprawa w sumie banalna ( mimo, że masz chyba podłokietnik).

• 1 rok później...
Napisano

> Miałem wymienianą żarówkę w tym gnieździe. Mechanik rozbierał konsolę > środkową, ale mówił że jest jakieś specjalne narzędzie do > wyjmowania całego gniazda.

Bede chcial wymienic zarowke u siebie i tutaj jest pytanie - jak tam jest zarowka? W1,2W? a moze inna?

premium_w1_2w_510.jpg

http://allegro.pl/item299231125_zarowki_w1_2w_philips_premium_tabl_rozdzielcza.html

Napisano

Wpadła mi w rece zapalniczka od pandy wiec na 99,99% taka sama jest w silo /tylko inny kolor/. Zarowka - W1,2W

a418165ad057bbf6m.jpg f14c9e931da38e15m.jpg b5315a6ac882e3e8m.jpg 8de9b1de0936ceb4m.jpg 0d3f964af95cd47am.jpg

• 1 rok później...
Napisano

Po wyjęciu zapalniczki obracaj całe gniazdo w około osi (u mnie przeciwnie

> do ruchu wskazówek zagara)do momentu, aż da się je podnieść

> razem z tą kolorową obwódką na wysokość 1-2 cm.. Następnie są

> potrzebne dwa male wkrętaki, aby oddzielić ten metalowy środek

> od tej plastikowej obwódki

Zrobiłem to zgodnie z twoim opisem. Chociaż mam bardzo nikłe doświadczenie w majsterkowaniu udało mi się wymienić żarówkę w gnieździe zapalniczki w 20 min. Dzięki Kolego za trafną podpowiedź. Dla tych co chcą zmienić żarówkę wg metody kolegi sebadw: metoda jest bezpieczna, bez demontu tunelu i raczej trzeba byłoby być bardzo nieostrożnym, żeby coś połamać albo uszkodzić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.