Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zapytanie dot. gazu

Featured Replies

Napisano

Takie pytanka mam do szanownych kolegów, a mianowicie:

1. czy u Was też jak się auto przełącza na gaz to nim tak masakrycznie szarpnie?

2. czy jak auto stoi w miejscu i jak je zagazujecie i przełączy się na gaz to gaśnie?

Napisano

1. No w momencie przełączania zawsze zmieniam bieg trochę dłużej trzymając sprzęgło, bo nie da się raczej wtedy przyspieszać bo następuje szarpanie.

2. Nie.

Inst II gen BRC

Napisano
  • Autor

to ja jeszcze mam takie coś. że jak jadę i przełączy się na gaz, i od tego momentu przedemną jest jakaś górka z wiekszym niż 15% nachyleniem to na niej gaśnie - jak przełącze na gaz zaden problem :/

ale gość spaprał sprawe :/ fachmen :/

Napisano

Mój jak już się przełączy to chodzi lepiej niż na PB, na PB od założeniu gazu trochę słabiej ciągnie, ale tego się spodziewałem. Na LPG żadnych kłopotów, elastyka bardzo podobna do tej na PB sprzed montażu LPG, tzn może jakby od 1,5k trochę lepiej do 4k, ale od 4-6k to trochę gorzej niż na PB, nie wiem dlaczego ale takie mam odczucia. Zresztą rzadko jeździ się powyżej 4k, tylko nie można o tym zapominać przed wyprzedzaniem wink.gif

Napisano
  • Autor

ja jade jutro do tego szpeca, po pierwsze z tym szarpaniem - bo kumplowi robil siene i wogole nie szarpie, no i niech zrobi z tym gasnieciem silnika po przelaczeniu na eLPeGie

Napisano

> Mój jak już się przełączy to chodzi lepiej niż na PB, na PB od

> założeniu gazu trochę słabiej ciągnie, ale tego się

> spodziewałem. Na LPG żadnych kłopotów, elastyka bardzo podobna

> do tej na PB sprzed montażu LPG, tzn może jakby od 1,5k trochę

> lepiej do 4k, ale od 4-6k to trochę gorzej niż na PB, nie wiem

> dlaczego ale takie mam odczucia. Zresztą rzadko jeździ się

> powyżej 4k, tylko nie można o tym zapominać przed wyprzedzaniem

mam podobnie. też na gazie jest lepsza elastyczność, ale mój przedział obrotów to 2 - 3 tys smile.gif przy "normalnej" jeździe

Napisano

To ja tez mam pytanko.

cos mi sie posypalo w instalacji gazowej. mianowicie przy zimnym silniku, jak przelaczam na gaz to strasznie sie dusi, trzesie i kopci (domyslam sie ze jest to benzyna), dopiero po paru minutach lapie obroty i pracuje na gazie.

Dodatkowo mialem problemy z benzyna, pojechalem na kompa, wyczyscilem bledy ale po 2 tygodniach spowrotem wrocily.

Co moze byc nie tak z tym gazem?

Napisano

> Takie pytanka mam do szanownych kolegów, a mianowicie:

> 1. czy u Was też jak się auto przełącza na gaz to nim tak

> masakrycznie szarpnie?

> 2. czy jak auto stoi w miejscu i jak je zagazujecie i przełączy się

> na gaz to gaśnie?

1. podczas jazdy troche szarpnie,natomiast na postoju dodając gazu przełącza sie bez żadnego szarpnięcia czy wachnięcia obrotów

2. nie gaśnie

Napisano

> To ja tez mam pytanko.

> cos mi sie posypalo w instalacji gazowej. mianowicie przy zimnym

> silniku, jak przelaczam na gaz to strasznie sie dusi, trzesie i

> kopci (domyslam sie ze jest to benzyna), dopiero po paru

> minutach lapie obroty i pracuje na gazie.

> Dodatkowo mialem problemy z benzyna, pojechalem na kompa, wyczyscilem

> bledy ale po 2 tygodniach spowrotem wrocily.

> Co moze byc nie tak z tym gazem?

no musisz jechać do gazowników może coś z parownikiem masz nie tak. Mi z początku jak założyli gaz to po chyba ok 200km też zaczął szwankować ,pojechałem wymienili parownik i jaz mam do tej pory spokój. A tak wogóle to staraj się nie przełączać odrazu na gaz przy zimnym silnikutylko niech trochę pochodzi na pb, lub po ok 1-2 km przełacz na gaz, możesz też z tego powodu mieć problem z sondą lambda

Napisano

o to chodzi ze jak naprawilem kompa to wlasnie nie przelaczalem odrazu na gaz, czekalem troche czasu az sie dobrze rozruszal na PB dopiero wtedy zmienialem na gaz, teraz jest to nie mozliwe bo na benzie chla paliwo niemilosiernie i w dodatku kopci sadza

Napisano

> mam podobnie. też na gazie jest lepsza elastyczność, ale mój

> przedział obrotów to 2 - 3 tys przy "normalnej" jeździe

Tzn ja prostuję - na gazie mam lepszą elastyczność niż na PB ale teraz, już po przeróbce, wydaje mi się że przed przeróbką na PB chodził lepiej - może minimalnie ale lepiej. Myślę że po przeróbce wynika to z założonego czegoś na dolocie powietrza - przed samą przepustnicą - mikser ? (nie wiem dokłądnie co to zeby.GIF

Napisano

> Tzn ja prostuję - na gazie mam lepszą elastyczność niż na PB ale

> teraz, już po przeróbce, wydaje mi się że przed przeróbką na PB

> chodził lepiej - może minimalnie ale lepiej. Myślę że po

> przeróbce wynika to z założonego czegoś na dolocie powietrza -

> przed samą przepustnicą - mikser ? (nie wiem dokłądnie co to

mi gazownicy założyli uszczelke tam w obrębie przepustnicy i nie wycieli dziur na powietrze czy jakoś tak to zeżar mi przez 100km całe 25 litrów lpg więc pojechałem do nich i wycieli mi dziury w uszczelce tak jak powinno być i teraz mam ok z gazem i pb

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.