Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda w kabinie po stronie kierowcy.

Featured Replies

Napisano

Kurcze trochę popadało ,a ja mam sporo wody na podłodze po stronie kierowcy i w związku z tym pytania.

1.Jak mocowana jest przednia szyba w Seicento i czy zdarza sie , że występują nieszczelności?

2. Na lewym nadkolu od strony kabiny jest taki plastik pod dywanikiem. Co to jest i czy tędy też może coś sie wlewać np. po przejechaniu przez kałużę?

Może macie jakieś doświadczenia w tej materii ?

Napisano

witka mam to samo tylko ze w cieniasie:)i mi kaluza robi sie po stronie pasażera kierowcy szczegolnie po tych ulewach,bo jak sobie kropi to nic sie nie dzieje ale stracilem tone papieru toaletowego na wysuszenie kaluzy i caly sloneczny dzien:)i tez nie mam pojecia co to moze byc podejzewam ze uszczelka na drzwach jest nieszczelna albo od szyby.

pozdro

Napisano

> Kurcze trochę popadało ,a ja mam sporo wody na podłodze po stronie

> kierowcy i w związku z tym pytania.

> 1.Jak mocowana jest przednia szyba w Seicento i czy zdarza sie , że

> występują nieszczelności?

> 2. Na lewym nadkolu od strony kabiny jest taki plastik pod

> dywanikiem. Co to jest i czy tędy też może coś sie wlewać np. po

> przejechaniu przez kałużę?

> Może macie jakieś doświadczenia w tej materii ?

1) jest klejona

Napisano

auto mialo kiedys dzwon ?? czasem szybe potrafia zle zalozyc, zobacz tez miejsce pod akumulatorem czy aby nie ma dziur

Napisano

> auto mialo kiedys dzwon ?? czasem szybe potrafia zle zalozyc, zobacz

> tez miejsce pod akumulatorem czy aby nie ma dziur

akumulator jest po stronie pasazera

Napisano

> witka mam to samo tylko ze w cieniasie:)i mi kaluza robi sie po

> stronie pasażera kierowcy szczegolnie po tych ulewach,bo jak

> sobie kropi to nic sie nie dzieje ale stracilem tone papieru

> toaletowego na wysuszenie kaluzy i caly sloneczny dzien:)i tez

> nie mam pojecia co to moze byc podejzewam ze uszczelka na

> drzwach jest nieszczelna albo od szyby.

> pozdro

zapomnij o srajtaśmie. Kup worek żwirku dla kota - doskonale pochlania wilgoć, także z dywaników

Napisano

> witka mam to samo tylko ze w cieniasie:)i mi kaluza robi sie po

> stronie pasażera kierowcy szczegolnie po tych ulewach,bo jak

> sobie kropi to nic sie nie dzieje ale stracilem tone papieru

> toaletowego na wysuszenie kaluzy i caly sloneczny dzien:)i tez

> nie mam pojecia co to moze byc podejzewam ze uszczelka na

> drzwach jest nieszczelna albo od szyby.

> pozdro

podszybie??

Napisano

daje też spod uszczelki od szyby. Mi wczoraj kolega całą konsole wyciągał i okazało się że w samym rogu przeciekało. Poszedł klej do szyb i zobaczy się co dalej!

Napisano

tak szyba w SC jest klejona

ten plastik pod nogą to tylko taki jak by podnozek i niema prawa w nijaki sposob tamtendy cieknac

w starszych CC bywalo tak ze gniło podszybie robila sie malusienka dziorka tak 2na2 mm i to tez moze robic swoje , gnije tez ta blacha zaraz za akumulatorem i tam tez lubi cieknac, hmm ja ostatnio jak wygluszalem auto i zdarlem cale stare wygluszenie to wlasnie w okolicach tego podnozka tylko ze to był błotnik mialem tam minimalną dziorke tak 1na 1 mm no ale w zimie tez mialem bajorko pod nogami zobaczymy co bendzie tej zimy bo naprawde spodziewalem sie ze to bendzie podszybie ale podszybie jest w super stanie , tak ze panie kolego czeka cie caly dzien rozbierania i szukanie dziorek z lupą oslabiony.gifpowodzenia

Napisano

aha i jescze co zaowazylem tam pod nogami niema zadnych odplywow to co od spodu widzimy te takie szparki to przynajmniej u mnie niemaja z tym nic wspolnego bo w srodku auta podloga ma taką gumową wylewke jak by konserwacja i pomalowana w kolorze nadwozia tak ze to wszysko szczelnie zalepia odplywy oslabiony.gif hmm jescze dodam ze wszystko spelnia swoją role w wchlanianiu wilgoci reczniczki , papier toaletowy ,czy zwirek dla kota tylko trzeba zawsze pamietac zeby wyciągnac go w odpowiednim czasie bo potem jak to wszystko wyschnie to wtopi sie w wykladzine i bendą problemy a zwirek dla kota to szczegolnie sciana.gif

Napisano
  • Autor

> auto mialo kiedys dzwon ?? czasem szybe potrafia zle zalozyc, zobacz

> tez miejsce pod akumulatorem czy aby nie ma dziur

Dzwona nie było, ale dopatrzyłem sie maleńkiej szparki w górnym rogu przedniej szyby tu gdzie uszczelka styka się z tą czarną "osłonką" tej niby rynienki na dachu ( uszczelka nie dolega w tym miejscu do dachu i może tutaj kapie do środka ) kupiłem już silikon i jutro ( mam nadzieję że się wypogodzi ) polecę nim wzdłuż całej krawędzi szyby i zobaczymy.

Za akumulatorem też popatrzę.

A tak w ogóle to serdeczne dzięki za odzew.

Napisano

> Dzwona nie było, ale dopatrzyłem sie maleńkiej szparki w górnym rogu

> przedniej szyby tu gdzie uszczelka styka się z tą czarną

> "osłonką" tej niby rynienki na dachu ( uszczelka nie dolega w

> tym miejscu do dachu i może tutaj kapie do środka ) kupiłem już

> silikon i jutro ( mam nadzieję że się wypogodzi ) polecę nim

> wzdłuż całej krawędzi szyby i zobaczymy.

> Za akumulatorem też popatrzę.

> A tak w ogóle to serdeczne dzięki za odzew.

w nogach, tak jak idzie tunel, w przegrodzie jest taka okragla guma zatykajaca otwor w tej przegrodzie, moze ona jest nieszczelna? zajzyj pod deske rozdzielcza od spodu

pozdro

Napisano

> Dzwona nie było, ale dopatrzyłem sie maleńkiej szparki w górnym rogu

> przedniej szyby tu gdzie uszczelka styka się z tą czarną

> "osłonką" tej niby rynienki na dachu ( uszczelka nie dolega w

> tym miejscu do dachu i może tutaj kapie do środka ) kupiłem już

> silikon i jutro ( mam nadzieję że się wypogodzi ) polecę nim

> wzdłuż całej krawędzi szyby i zobaczymy.

> Za akumulatorem też popatrzę.

> A tak w ogóle to serdeczne dzięki za odzew.

Uszczelką raczej Ci nie leci woda bo szyba w SC jest klejona i teoretycznie to można nawet bez uszczelki jeździć (chyba że jest źle przyklejona szyba) 270751858-jezyk.gif Tak jak radził Hadzi zobacz tą zaślepkę przy nogach oraz taka większa wyżej i bardziej na środku (jeżeli masz instalację gazową to tamtędy puszczają przewody od przycisku do instalki) - trzeba wsadzić głowę pod deskę, popatrzeć i pomacać, powinieneś to znaleźć smile.gif U mnie nie było tam zaślepki i po deszczu miałem trochę mokro pod dywanikami wink.gif

Napisano
  • Autor

> Uszczelką raczej Ci nie leci woda bo szyba w SC jest klejona i

> teoretycznie to można nawet bez uszczelki jeździć (chyba że jest

> źle przyklejona szyba) Tak jak radził Hadzi zobacz tą zaślepkę

> przy nogach oraz taka większa wyżej i bardziej na środku (jeżeli

> masz instalację gazową to tamtędy puszczają przewody od

> przycisku do instalki) - trzeba wsadzić głowę pod deskę,

> popatrzeć i pomacać, powinieneś to znaleźć U mnie nie było tam

> zaślepki i po deszczu miałem trochę mokro pod dywanikami

Patrzyłem, obie zaślepki suchuteńkie , ale za to spocony lewy przedni błotnik, wykładzina na nim mokruteńka, błotnik cały. Poleciałem szybę silikonem. Przy wyciskaniu silikony z lewej strony szyby pojawiła się woda. Czyli chyba to co myślałem ( szpara na styku uszczelki i maskowania tej niby "rynienki" w lewym górnym rogu szyby ). Teraz pozostaje czekać na deszczyk i obserwować. Obejżałem też przegrodę przednią, i blachę za akumulatorem oraz podłogę z przodu po obu stronach samochodu. Wszystko O.K.

Także czekam i patrzę.

Jeszcze raz dzięki za rady.

Napisano

Ha ja mialem to samo wlasciwie dalej jeszcze mam, zlokalizowalem jedna dziurke na uszczelce od drzwi kierowcy to zalakwalem silikonem, ale dalej woda leciala i mialem mini akwarium w sam raz na rybki, pozniej lalem na samochod woda i znalazlem druga mikro dziurke tuz nad pedalem sprzegla na narozu i musze ja chyba poxipolem zarabac 270751858-jezyk.gif nic tylko lac na samochod i szukac zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.