Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porównanie - Soczewki vs zwykłe światła w astrze.

Featured Replies

Napisano

Jako, że odbył się mały spot w Sieradzu o tym >> TU<< zlosnik.gif to porównaliśmy z kolega przemulą moje światła czyli zwykłe ze standardowymi żarówkami do świateł soczewkowych kolegi przemuli zlosnik.gif

Szerzej o angel eyes napisze kolega przemula zlosnik.gif

niżej fotki:

Postojówki zlosnik.gif

277340304-3.jpg

277340304-4.jpg

Zwykłe światła

277340304-astra-zwykle1.jpg

277340304-az2.jpg

Angel eyes

277340304-as.jpg

277340304-as2.jpg

I razem... z Lewej zwykłe z prawej Angel eyes

277340304-dwa.jpg

277340304-dwa2.jpg

P.S. Sorki za jakość zdjęć może póżniej uda sie wstawić w wiekszej rozdzielczości smile.gif

pozdrawiam zlosnik.gif

post-21489-14352473070136_thumb.jpg

Napisano

Witam

No więc chcialem się z wami podzielić moim spostrzerzeniami na temat soczewek FK Automotive.

Na początek nie zamierzam się rozwodzić na temat opłacalności ich zakupu ponieważ nie o to w tutaj chodzi.

1) Instalacja

Zajęła mi około 12h. Wymagało to ode mnie sporo pracy ponieważ wcześniej miałem lapmki Carrello i do nich silniki, i musiałem przedłużyć trzpieńki sterujące zasięgiem świateł. Bosch miał inne silniki i te pasują podobno.

UWAGA!!! Światła są przystosowane do elektryczej regulacji

Następnie okazało się, że trzeba było wypiłować kawałek blachy z prawego okularu (stojąc przodem do samochodu) ponieważ silniczek od regulacji się nie mieścił. Ale dla mnie nie stanowiło to problemu.

W komplecie poza lampami i migaczami otrzymujesz instalację elektryczną opartą na przekaźnikach, której montaż jest banalnie prosty.

Pewnie spytacie dlaczego to tyle trwało. Otóż nie miałem kompletu narzędzi i musiałem przeszukiwać garaż mojego przyszłego teścia, w którym wcześniej nigdy nic nie robiłem, aby znaleść jakieś potrzebne gwintowniki, nażynki i inne pierdoły.

2) Jakość w stosunku do ceny

Powiem krótko. Nigdy nie uważałem, że lampy H4 słabo świeciły w astrze. Tak jak dzisiaj popatrzyłem to pobocze lepiej jest oświetlone przez lampki H4 jeśli patrzeć na wysokość. Soczewka świeci mocnym światłem na wysokość około 1m. Jeśli chodzi o światło do przodu to jest lepiej, może nie powalająco lepiej, ale jest. Lewa strona dorgi w zasadzie prawie identycznie.

3) Estetyka

No tutaj to już rzecz gustu ale jeszcze nie spotkałem osoby co by mi powiedziała, że zwykłe wyglądały lepiej. Ringi robią naprawdę wrażenie.

4) Xenon

Przewaga jaką mają soczewki jest taka, że są na żarówki H1 (światła mijania) i H7 ( światła drogowe) co powoduje, że podłączenie pod nią żarników xenonowych jst banalnie proste.

pozdrawiam

Przemula

Napisano
  • Autor

> 3) Estetyka

> No tutaj to już rzecz gustu ale jeszcze nie spotkałem osoby co by mi

> powiedziała, że zwykłe wyglądały lepiej. Ringi robią naprawdę

> wrażenie.

no to trzeba przyznać, że asterka jak dla mnie z tymi światłami wygląda rewelacyjnie waytogo.gif

Napisano

Ale mam ładne graffiti na masce ;-)

P.S. Szkoda, że nie wiedziałem że będziesz miał aparat bo mogłem wziąć statyw od kamerki, wtedy zdjęcia były by ostre jak brzytwa.

Napisano

> Ale mam ładne graffiti na masce ;-)

A to nie szron od chłodnicy? boje_sie.gif

waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Ale mam ładne graffiti na masce ;-)

> P.S. Szkoda, że nie wiedziałem że będziesz miał aparat bo mogłem

> wziąć statyw od kamerki, wtedy zdjęcia były by ostre jak

> brzytwa.

a bo kurde zapomniałem sciana.gif może się uda jeszcze kiedyś zlosnik.gifwink.gif

Napisano

Super światełka. Sam chętnie bym takie sobie zakupił, ale niestety cały czas inne wydatki się pojawiają.

PS. Przemula, Ty to, jak widzę, masz jakieś wypasione ramki pod tablice zlosnik.gif. Chyba z ASO Daewoo albo KIA. Trzeba to będzie poprawić przy okazji następnej paczki z częściami grinser006.gif

Napisano

No ramki to mam z KIa Motors bo u nich klimę robiłem ;-) Dobrze, że mi wymienili ponieważ ze starej to prawie wypadała tablica. Ale faktycznie nie pasuje to za bardzo do mojego Opelka.

Dzisiaj jeszcze założyłem przełącznik wycieraczek od GSi z obsługą kompa pokładowego. Działa troszkę lepiej niż mój standardowy.

Napisano
  • Autor

> No ramki to mam z KIa Motors bo u nich klimę robiłem ;-) Dobrze, że

> mi wymienili ponieważ ze starej to prawie wypadała tablica. Ale

> faktycznie nie pasuje to za bardzo do mojego Opelka.

> Dzisiaj jeszcze założyłem przełącznik wycieraczek od GSi z obsługą

> kompa pokładowego. Działa troszkę lepiej niż mój standardowy.

czyli na MID-a też cie wzieło? hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

no kiedyś w końcu sobie zbuduje takie urządzenie, ale naprawdę do tego trzeba czasu.

Napisano

same lampki to koszt 800zł ale poszło z mojego AC więc nie jest tak tragicznie. Do tego jeszcze porządne żarówki, wsadziłem Philips +50% i całkiem ładnie to wygląda.

Napisano

800 zł jeszcze da się wytrzymać. Chyba się skusze... smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.