Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

krzywy samochod ?!?!

Featured Replies

Napisano

Od jakiegos czasu mialem wrazenie, ze patrzac na tyl mojego autka jest ono przechylone w lewa strone. Myslalem ze moze to wina podloza, ale niestety nie frown.gif Co moze byc tego przyczyna??

Dane mogace pomoc:

1. Auto kupilem uderzone w tyl i jest juz zrobione (uderzenie wygladalo niegroznie-wymieniona zostala klapa poniewaz bylo wgniecenie w okolicach szyby i mechanik mowil ze musial lekko "naciagnac")

2. Po zakupie stwierdzilem uszkodzony tylny amortyzator pompowany i wymienilem je na zwykle (oczywiscie nowe) i nie wiem jak dlugo poprzedni wlasciciel jezdzil na uszkodzonym amorku

3. Zamontowalem gaz - butla w kole (wydaje mi sie ze powinna dawac symetryczne obciazenie).

Za wszystkie sugestie z gory dzieki.

Grzegorz

Napisano
  • Autor

Mysle ze tak, przeciez przy wymianie amorkow majster by to zauwazyl, zreszta bylem ciagle za jego plecami.

Ale postaram sie pozagladac, moze cos dojze. A mozliwe jest aby bardziej obciazona sprezyna stracila swoje paramatry ??

> A sprezyna zawieszenia cala jest ???

Napisano

piszesz o wymianie amorka na nowy

a co ze sprężynami mi pękła z jednej strony na szczęście ostatni zwój więc się nie opuścił zbyt mocno

ale czy to sprawdzałeś hmm.gif

nic innego i rozsądnego niestety nie przychodzi mi do głowy

Napisano

wg mnie to wina nie musi być w tyle samochodu...Może być nawet pochylenie przedniego koła inne z lewej strony niż z prawej i już auto stoi krzywo...tak jak u mnie z prawej jest 1 stopien pochylenia a lewe ma 1.5stopnia i przez to moje stoi też na lewą strone niżej...

Napisano

ja tez bym obczail dokladnie sprezynki bo moz e ktos je delikatnie o pol czy cos podobnego obciol czy cos i juz zle stoi

Napisano

A nie jest tak ze pelny/pusty zbiornik paliwa ma tu cos do rzeczy? 50 litrow to odpowiednik kobiety na tylnym siedzieniu. Poza tym mozesz poziomica zbadac pochylosc terenu jak i samochodu.

Napisano

> Od jakiegos czasu mialem wrazenie, ze patrzac na tyl mojego autka

> jest ono przechylone w lewa strone. Myslalem ze moze to wina

> podloza, ale niestety nie Co moze byc tego przyczyna??

> Dane mogace pomoc:

> 1. Auto kupilem uderzone w tyl i jest juz zrobione (uderzenie

> wygladalo niegroznie-wymieniona zostala klapa poniewaz bylo

> wgniecenie w okolicach szyby i mechanik mowil ze musial lekko

> "naciagnac")

może ktoś wcześniej wymieniał sprężynę - którąkolwiek na używaną, bo np. pękła właśnie to może być właśnie taki efekt. Zmierz sobie jeszcze jakimś liniałem odległość krawędzi nadkola od ziemi przy 4 kołach. Może jakiś wniosek sie nasunie.

Pozdrawiam,

Napisano

czesc

popieram kol roberta, ze sprawdzeniem sprezyny, to ze stales nic nie znaczy znam wielu fachowcow ktorym jak nie powiesz ze to trzeba wymienic to nic nie dostrzega. mozliwe ze pekl ci najmniejszy zwoj albo byla wymieniona jedna sprezyna i stad ci podnosi tyl z jednej strony. jezeli mial bys kzrywa karoserie to wybacz ale chyba takim "gapciem" nie jestes zeby tego nie dostrzec nie mowiac o fachowcach ktorzyci ogladali spod asterki

Napisano

> czesc

> popieram kol roberta, ze sprawdzeniem sprezyny, to ze stales nic nie

> znaczy znam wielu fachowcow ktorym jak nie powiesz ze to trzeba

> wymienic to nic nie dostrzega. mozliwe ze pekl ci najmniejszy

> zwoj albo byla wymieniona jedna sprezyna i stad ci podnosi tyl z

> jednej strony. jezeli mial bys kzrywa karoserie to wybacz ale

> chyba takim "gapciem" nie jestes zeby tego nie dostrzec nie

> mowiac o fachowcach ktorzyci ogladali spod asterki

Inna kwestia jest uczciwosc mechanikow. Moze widzial ze jest uszkodzona ale po co wymienic za jednym razem jak klient przyjedzie z tym za 2tygodnie i sie go skasuje jeszcze raz za ta sama robote

Napisano

> Inna kwestia jest uczciwosc mechanikow. Moze widzial ze jest

> uszkodzona ale po co wymienic za jednym razem jak klient

> przyjedzie z tym za 2tygodnie i sie go skasuje jeszcze raz za ta

> sama robote

zgadzam sie z ta wypowiedzia w 100%

co wiecej musze dodac od siebie, ze ja gdybym byl mechanikiem to staralbym sie dokladnie przegladac to czym sie zajmuje(bo mnie to interesuje zeby autko bylo 100% sprawne i zeby kierowca mial przyjemnosc z jazdy) i powiedziec klientowi co bym wymienil na jego miejscu, a nie mial to w dupie bo to nie moj samochod, wiekszosc mechanikow jakich znam to albo tacy co im sie wiecznie spieszy bo sa to nie nachapani dorobkiewicze i czekaja tylko az im sie zaplaci, albo wygodni ze robia tylko to co im sie chce, z czym pojdzie latwo i przyjemnie a za co sie kase zainkasuje w ciagu godziny. Taka jest prawda a jak chcesz zeby ci cos obejrzal to jeszcze łaske zrobi i wielkie oczy ze mu zajmujesz czas na jakies ogladanie, a w tym czasie juz by kase trzepal na czyms niby "porzadnym" no.gif

ja to nie wiem moze im to z wiekiem przychodzi jak sie napatrza na te wszystkie czesci, usterki itp, ale dla mnie bylaby to pasja i przyjemnosc a nie skaranie boskie, bo przeciez kazdy powinien robic to co lubi skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.