Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomocy!

Featured Replies

Napisano

Wczoraj miałem wrzucic na forum foto relację z przeróbki koloru podświetlenia Tida. Z efektu byłem niesamowicie zadowolony lecz zauważyłem że światło jest odrobinę w jednym miejscu niedokładnie rozproszone i może to byc wina przemieszczenia się listwy led. Postanowiłem po raz ostatni wyjąc tida i przytwierdzic listwę na stałe za pomocą kleju.

No i stało się! W końcu kostka z pinami od tida obruszała się i poluzowała. Gdy podłączę wtyczkę od samochodu muszę nieco poruszac na boki aby tid się uruchomił lecz gdy puszczę wszystko gaśnie!

I tak dziękujuę Bogu że nie muszę wydawac kasy na nowy Tid bo z początku takie było przypuszczenie.

Co mam teraz robic? Nie będę już tam nigdy w życiu zaglądał! Już poprawiłem podświetlenie i jest jasno, równomiernie jak w nowych autkach.

Zlutowac się chyba tego nie da co? 2 piny jednocześnie nie mogą się stykac - prawda? Pomocy.

Napisano

Mogą być 2 przyczyny:

W gnieździe - rozbierz i zobacz jak się mają luty w płytce przy gnieździe. Ewentualnie popraw lutownicą

We wtyczce - porozginane blaszki - popraw szpileczką, podoginaj. Otwórz wtyczkę, może któryś kabelek nadłamany

Ewentualnie zostaje ci coś takiego: ustaw wtyczkę w gnieździe w pozycji "działa" i owiń/przyklej taśmą izolacyjną do TIDa wink.gif

Napisano
  • Autor

> Mogą być 2 przyczyny:

> W gnieździe - rozbierz i zobacz jak się mają luty w płytce przy

> gnieździe. Ewentualnie popraw lutownicą

> We wtyczce - porozginane blaszki - popraw szpileczką, podoginaj.

> Otwórz wtyczkę, może któryś kabelek nadłamany

> Ewentualnie zostaje ci coś takiego: ustaw wtyczkę w gnieździe w

> pozycji "działa" i owiń/przyklej taśmą izolacyjną do TIDa

A od czego jest pin nr 12? Bo jakoś dziwnie mi się wysunął.

Wydaje mi się że wtyczka jest spoko, to gdziazdo się poluzowało. Próbowałem nawet coś wcisnąc jako "klin" i unieruchomic ale niestety działa na krótką mete a dokładnie do pierwszej dzury w asfalcie a jak wiadomo w Polsce daleko nie trzeba szukac!

Napisano

> A od czego jest pin nr 12? Bo jakoś dziwnie mi się wysunął.

Hmmm... Opisy (do których mam dostep) milczą na temat tego pinu. Szkoda że strona Charly'ego nie działa, on tam miał zdaje sięopisane wszystkie piny.

> Wydaje mi się że wtyczka jest spoko, to gdziazdo się poluzowało.

No to rozbierz i popraw luty. Może gdzieś się ścieżka odkleiła... Ale nie sądze. Raczej lutowanie.

Napisano

> W tym miejscu jest rozpiska pinów.

O widzisz, kolejny link do "Zakładek" 20.GIF

Pin 12 to sygnał prędkości (tylko TID w DIDzie nie podłączny)

Napisano
  • Autor

Jutro po pracy wennę się za to. Troche alkocholu z dezodorantu myślę zdezynfekuje brudy.

A na marginesie:

Tak KLIKEN! miejwięcej wygląda TID podświetlony 2 diodami (prawdopodobnie R5 Led) - efekt słaby jak dla mnie , nierównomiernie.

A tak KLIKEN! wygląda podświetlony Did podświetlony przy użyciu neonu, efekt porównywalny do mojego)

Jak jutro tego nie odpalę to się wścieknę!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.