Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo 1.9 JTD zdechł :(

Featured Replies

Napisano

No więc zaczne mój problem od początku. Zatrzymuję sie na światłach, myk zielone jedynka ruszam a tu mój stilo 1.9 JTD 115 KM normalnie sie dlawi. Trochę przygazowalem zaczął sie jakis metaliczny trzask, kopcenie z rury i po 5 sekundach na 3,5 tysiaca obrrotow dostal kopa i poszedl do przodu. taka sytuacja powtorzyla sie czterokrotnie, po chwili ruszyl normalnie. wrocilem do domu, na drugi dzien probuje wyjechac z garazu, zatrzymalem sie gdzies metr od garazu i zgasl. No wiec go zapalam a on nic. obrotow zero jak juz jakims cudem zapali to chodzi na 0.7 tys obrotow, po chwili gasnie. teraz juz w ogole nie zapala. gdy jeszcze zapalal to pedal gazu w ogole nie reagowal. Mieszkam we wloclawku, w miescie bez ASO fiata i planuje jutro wziac go na lawete i zaciegnac do plocka lub lodzi. A teraz opiszę to co juz sprawdzilem: gdy odlacze przeplywomierz - bez zmian(rzekomo powinien wtedy wlaczyc tryb awaryjny i jechac na niskich obrotach), przewody od turbosprezarki sa twarde (gdyby byly miekkie to by turbo zdechlo), filtr paliwa wymieniany 11tys km temu. Jezeli rozmawiam z mechanikiem to mowi on ze to albo filtr albo przeplywomierz albo sprezarka albo jakis filtr ktory czesto sie zapycha w renault wszelkiego rodzaju, jednak nie mam pojecia co to jest. boje sie ze w ASO wymienia kupe niepotrzebnych czesci i mi wystawia niezla fakture. Komputer w samochodzie nic nie pokazuje. paliwo leje na jednej stacji, narazie nie bylo z nim problemow tym bardziej ze one zaczely sie na 1/4 zbiornika zatankowanego do konca. Nie mial juz takiego problemu z takim stilo? Moze sa uzytkownicy z kuj. pom. ktorzy by doradzili jakis dobry warsztat? Bo jak juz go zapakuje na lawete no mi wszystko jedno gdzie go naprawie. Dzieki za przeczytanie moich wypocin i prosze o pomoc

Napisano

fajlurow nie ma?

ja bym profilaktycznie odpial klemy na nocke wink.gif

Napisano
  • Autor

> fajlurow nie ma?

> ja bym profilaktycznie odpial klemy na nocke

Komputer pokładowy - zero reakcji. Tutaj chyba nie jest awaria elektryki (chyba ze pompa nie podaje paliwa) a raczej wyglada mi na cos zapchanegoa. Samochod przejechal okolo 111 tys km. Narazie nic powaznego sie nie stalo oprocz wymiany czujnika stopu, wymiana rozrzadu(profilaktyczna), 4 krotna wymiana podnosnikow klapy bagaznika (mam MW) no i padaly w ASO silowniki od reflektorow jak wymieniali zarowke. Jestem juz zdrugotany tym problemem tym bardziej ze mi urlop przejdzie kolo nosa.... Nikt nie mial takiego problemu lub chociaz podejrzewa co to moze byc:>??

Napisano

optymistyczna wersja to syf w paliwie i zapchany filtr paliwa, pesymistyczna to pompa wysokiego cisnienia w ukladzie paliwowym, ten trzask bym interpretowal jako spadniecie cisnienia w szynie rail i prace wtryskow na sucho (?)... obawiam sie ze bez aso sie nie obejdzie, daj znac co bylo

Napisano
  • Autor

Byłem w ASO... Podłączył pod komputer który znalazl 3 usterki, jedna z nim byl przeplywomierz. Usunął te usterki i co? Dziala. Aha! Samochód po wielkich bólach rano odpalil, zakopcil, jak ruszyl to od razu pojechalem do ASO. gdzies 2 km przed serwisem znowu musialem sie zatrzymac, stracil obroty, zakopcil, metaliczny trzask, ruszyl, ale zapalila sie kontrolka silnika i napis Engine fault. Jak narazie wszystko ok, w ASO powiedzial ze wymiana przeplywomierza to koszt 800-1000PLN. Już zamawiam oryginal Boscha za 300:D Jak narazie wszystko ok, jak cos sie bedzie dzialo to napisze.

I jeszcze nie wiem dlaczego ale moj Stilo nie skrzypi nigdzie:D Pozdrawiam

Napisano

obawiam sie ze sam przeplywomierz nie zalatwi sprawy, prosty test jak go odepniesz auto powinno w miare poprawnie chodzic, zadnego kopcenia zadnych nierownych obrotow, zadnych klopotow z odpalaniem (mialem uszkodzony przeplywomierz i tak kilka dni na odpietym jezdzilem). Twoje zeznania o chumrze dymu sugeruja ze uszkodzone jest cos innego... frown.gif

jedna wiecej sprawa - uszkodzony przeplywomierz zdaje sie nie wywala zadnego bledu w examinerze hmm.gif

Napisano

Jak padla przeplywka u Ciebie to nie zostawiales za soba chmury dymu???? Moj ostatnio kopcil jak TIR, a podobno mam tylko przeplywke do wymiany i przeczyszczenie EGR. Myslisz, ze coś jeszcze padlo???

Napisano

> Jak padla przeplywka u Ciebie to nie zostawiales za soba chmury

> dymu???? Moj ostatnio kopcil jak TIR, a podobno mam tylko

> przeplywke do wymiany i przeczyszczenie EGR. Myslisz, ze coś

> jeszcze padlo???

A czy Szanowny Kolega już naprawił stilona??? Jakie koszty wyszły, jeśli wolno spytać???

Napisano
  • Autor

Mój Stilo kopci tylko w momencie gdy nie ma obrotow, gdy wpada na obroty jezdzi normalnie,zero dymu. Spadaja obroty i Komputer pokazal cos takiego ze przeplywomierz daje 70% powietrza tego co ma dawac. Narazie jest ok, wymienie przeplywomierzi zobacze co dalej. Po wizycie w ASO przejechalem juuz dzis 100km i zero problemow.

Napisano

stawial bym bardziej na EGR... czy czyszczenie pomoze - czas pokaze, osobna sprawa ze przeplywomierz jak kazde urzadzenie moze sie zepsuc na rozne sposoby

Napisano

> stawial bym bardziej na EGR... czy czyszczenie pomoze - czas pokaze,

> osobna sprawa ze przeplywomierz jak kazde urzadzenie moze sie

> zepsuc na rozne sposoby

myślałem że nie ma przeplywomierza w stilo cfaniaczek.gif

Napisano

> myślałem że nie ma przeplywomierza w stilo

w twoim nie ma wink.gif

Napisano

> stawial bym bardziej na EGR... czy czyszczenie pomoze - czas pokaze,

Popieram Twoją diagnozę... Poczekamy na rozwój wypadków...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.