Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PII, wnętrze bagażnika - czy znów czegoś brakuje?

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie,

kupiłem sobie w ASO siatkę do mocowania bagażu - siatka z katalogu akcesoriów, nr 50900243. Dzisiaj miałem chwilkę czasu i postanowiłem tę siatkę zainstalować.

Siatka ma na rogach cztery haczyki - więc słowo "montaż" w tym kontekście wydaje się być pewną przesadą. I tutaj zaskoczenie: w PII nie ma czterech zaczepów w bagażniku, jak to powinno być w normalnym aucie zlosnik.gif, a tylko dwa - znajdujące się przy oparciu kanapy. Siatkę można więc zaczepić tylko z jednej strony:

271873691-Im001607.jpg

Po chwili zastanowienia zacząłem oglądać opakowanie po siatce i ze środka wypadły cztery zaczepy luzem oraz cztery wkręty:

271873701-Im001608.jpg

Niby jasne, co z tym zrobić, ale... mam wątpliwości: czy przypadkiem nie powinno być kompletu zaczepów w bagażniku? Jaki jest sens istnienia tylko dwóch? Nie zauważyłem żadnych otworów montażowych ani miejsc, co do których miałbym podejrzenie, że własnie w nich powinna się znajdować druga para zaczepów. A jeśli już będę chciał skorzystać z załączonych akcesoriów - to gdzie można bezpiecznie wywiercić dziury na wkręty? Nie mam pojęcia, które z blach są podwójne, z wolną przestrzenią w środku, a które pojedyncze - niechciałbym zrobić dziurki "na wylot". Co prawda np. tylne pasy bezpieczeństwa i kanapa wkręcane są śrubami otwory w podłodze tak, że po odkręceniu śruby widać, na jakim podłożu stoi auto grinser006.gif, ale to jednak nie to samo... Można co prawda pojechać do ASO i tam mi pewnie tę siatkę zamontują, tyle że akurat pan mechanik będzie się najmniej przejmował takim detalem, jak to, czy po wywierceniu dziury w wybranym przez siebie miejscu nie przyczyni się aby do powstania w przyszłości ogniska korozji...

Napisano

> .

Ciekawe a ile cos takiego kosztuje ?!?

Napisano
  • Autor

> Ciekawe a ile cos takiego kosztuje ?!?

70 zł - kupiłem, bo nie lubię jak mi się coś przewala w bagażniku. Miała pasować "bez problemu", a jednak pewien problem jest... frown.gif

A u Ciebie ile jest zaczepów w bagażniku? Też tylko dwa, czy może normalnie - cztery? grinser006.gif

Napisano

czy mi sie wydaje, czy u kolegi ta jasna tapicerka jest tez w tylnej polce tam gdzie glosniki siedza, jesli tak to jak to sie komponuje z uchylna czescia hmm.gif?

Napisano
  • Autor

> czy mi sie wydaje, czy u kolegi ta jasna tapicerka jest tez w tylnej

> polce tam gdzie glosniki siedza

Poza górną częścią tablicy (pod przednią szybą) i obudową kolumny kierowniczej wszystkie inne plastiki sa jasne.

> jesli tak to jak to sie komponuje z uchylna czescia ?

W niczym nie przeszkadza - półka jest obita ciemnym materiałem, więc kontrastuje z jasnym plastikiem po bokach. Tak samo jest w przypadku foteli...

Napisano

u mnie sprawa wyglada podobnie tylko sie troche gorzej uklada ta podloga 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie sprawa wyglada podobnie

To znaczy też są tylko dwa zaczepy? beksa.gif To przecież zupełny bezsens - gdy są cztery, to można je jakoś sensownie wykorzystać (wspomniana już siatka, czy choćby te "pająki" z haczykami na końcach), dwa nie zabardzo dają się zastosować do czegokolwiek...

Chciałem jeszcze sobie sprawić takie kieszenie na tylne oparcie kanapy do przechowywania różnych drobiazgów - też są w katalogu akcesoriów. Tu akurat sprawa jest jasna, zaczepy mocujące przykręca się do pleców kanapy - operacja prosta i w sumie nieszkodliwa. A co do siatki to byłem pewien, że da się ją po prostu założyć w niekłopotliwy sposób - wczoraj przeprowadziłem oględziny wnętrza bagażnika i nie znalazłem miejsc, w ktorych możnaby zamocować dołączone do siatki zaczepy w miarę bezinwazyjnie - a gdzie można bezpiecznie wywiercić otworki na wkręty, to pojęcia nie mam niewiem.gif

> tylko sie troche gorzej uklada ta podloga

Może masz od wersji 5D? hmm.gif U mnie leży całkiem OK.

Napisano
"Ponieważ masz dwa zaczepy na siatkę to Fiat dał ci możliwość wyboru miejsca zamontowania pozostałych dwóch zaczepów , co daje ci nieograniczoną wolność podróżowania i korzystania z nieograniczonej wolnosci jaką daje Fiat Punto ... co więcej Fiat w swojej dobroci dał ci te dwa zaczepy do zamontowania teraz tylko proszę się zwrócić do ASO Fiata celem zamontowania w/w zaczepów , samodzielny montaż zaczepów grozi utratą gwarancji na perforację blach , lakier itp --- podpisał dyr. działu kontaktu z klientam FAP B-Biała Giovani Spadolini - Klientos"
Napisano

> 70 zł - kupiłem, bo nie lubię jak mi się coś przewala w bagażniku.

> Miała pasować "bez problemu", a jednak pewien problem jest...

> A u Ciebie ile jest zaczepów w bagażniku? Też tylko dwa, czy może

> normalnie - cztery?

popatrze specjalnie dzis i napiisze Ci, jezeli beda 4 to tez zamontuje takową bo tez nie lubie jak mi sie cos przewraca;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.