Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamierzam potraktować Stilo TYM....

Featured Replies

Napisano

> ja pytam sie po cholere te woski???

Wiesz... hmm.gif Jakby to ująć? grinser006.gif Jesteś pewien, że opisujesz swój samochód? zlosnik.gif A może tylko Ci się zdaje, że ona błyszczy? wink.gif Może po prostu nie pamiętasz jak lakier na twoim autku wyglądał gdy wyjechał z fabryki? niewiem.gif

Napisano

> Wiesz... Jakby to ująć? Jesteś pewien, że opisujesz swój samochód?

> A może tylko Ci się zdaje, że ona błyszczy? Może po prostu nie

> pamiętasz jak lakier na twoim autku wyglądał gdy wyjechał z

> fabryki?

blyszczy sie jak nowka natomiast pominolem fakt jakis drobnych obic i pryztarc ale na to wosk nie pomoze wink.gif

moze u mnie tez jest tak dlatego ze samochod garazowan no ale zima przecierz solai blotem dostaje jak kazdy mam kolor zlotawy metalik/perla wiec moze trwalszy niz np zwykly czerwony

Napisano

> blyszczy sie jak nowka natomiast pominolem fakt jakis drobnych obic i pryztarc ale na to wosk nie pomoze

Ano niestety. frown.gif

> moze u mnie tez jest tak dlatego ze samochod garazowan no ale zima przecierz solai blotem dostaje

Zimą rzeczywiście auto dostaje w kość, ale gdy jest garażowane w przewiewnym garażu, to lakieru nie szoruje przetaczający się pył, kurz i nie padają nań nieustannie kwaśnie deszcze. Co innego gdy auto stoi pod chmurką - 24h/dobę jest narażone na ataki. crazy.gif

> jak kazdy mam kolor zlotawy metalik/perla wiec moze trwalszy niz np zwykly czerwony

Całkiem możliwe, że iskrzące sie na słońcu drobinki opiłków metali, z których składa się twój lakier oraz bezbarwna warstwa na samej górze powodują u Ciebie złudzenie połysku. Zapewniam Cię jednak, że wszelkie lakiery tradycyjne (czyli nie metaliki) już po 3-4 latach niedbania nadają się tylko do gruntownej polerki. Dlatego tak wiele osób stosuje woski. wink.gif

Napisano

zapodaj woski to zobaczysz co to znaczy "sie swieci" wink.gif

Napisano

> Zimą rzeczywiście auto dostaje w kość, ale gdy jest garażowane w

> przewiewnym garażu, to lakieru nie szoruje przetaczający się

> pył, kurz i nie padają nań nieustannie kwaśnie deszcze. Co

> innego gdy auto stoi pod chmurką - 24h/dobę jest narażone na

> ataki.

W temacie zimy... Uważajcie na to czym odśnieżacie swoje autka. Jak wszyscy pamiętamy, w zeszłą zimę spadło sporo śniegu, a co za tym idzie - odśnieżać trzeba było prawie codziennie. Ja z uwagi na charakter swojej pracy musiałem to robić nawet 3x dziennie (wystarczyło zostawić na parę godzin auto na ulicy). Auto na codzień stoi "pod chmurką". Dodam że nie należę do kierowców którzy "odśnieżaniem" nazywają przetarcie prostokącika 10x20cm na przedniej szybie, a "reszta sama spadnie".

Efekt? Po sezonie zimowym całe auto mam pokryte mikrorysami na lakierze - nawet w myjni i ASO pytali czym to polerowałem angryfire.gif Teraz jestem na etapie wyboru "odśnieżacza" ale na pewno nie będzie to szczotka z syntetycznym włosiem sciana.gif Macie jakieś sugestie? niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.