Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto nie ma środkowego tłumika?? :))

Featured Replies

Napisano

Witam.

Kupiłem Asterkę to miała tylko strumienicę zamiast katalizatora i końcowyt sportowy wydech icon_rolleyes.gif, założyłem środkowy bo było za głośno, strumienicę też zdjąłem (słyszałem różne opinie na jej temat, a miałem problem z uszczelką pod glowicą kilka raazy wiec zdjąłem) i wspawałem rurkę, mam obniżone autko i często haczę środkowym tłumikiem. Myślę żeby go zastąpić rurą, ale musiałbym chyba końcowy wymnienić na cichszy, bo jest dużo za dużo dB. Jeździ ktoś bez środkowego?? drive.gif

Napisano

Ja tak moze nie w temat...

montaz strumienicy ma minusy???? Oprocz glosniejszej pracy????

Napisano
  • Autor

> Ja tak moze nie w temat...

> montaz strumienicy ma minusy???? Oprocz glosniejszej pracy????

Są rózne opinie, przede wszystkim trzeba ją dobrać na hamowni i wstawić w odpowiednim miejscu , miałem zwykła łuskową. Miałem mocno splanowana głowicę a źle dobrana strumienica podobno ma wpływ na zasysanie uszczelki, wymieniałem uszczelkę kilka razy, w końcu zmieniłem silnik, nie wiem ile w tym prawdy ale są różne mity, jak strumienica to dolot i wydech zrobiony, no i lepsze świece

Napisano

Ja wstawilem w miejsce katalizatora i jest Ok

zwawsza na wyzszych biegach... smile.gif

Napisano

ja jezdze bez srodkowego tlumika. jak sprowadzilem z nemiec auto to bylo obnizone i wlasnie srodkowy tlumik wyciety.jak byl katalizator i seryjny tlumik koncowy niebylo jakos bardzo glosniej. teraz wycialem kata i jest juz ciutke glosniej fakt ze moze koncowy tlumik sie juz przepalil i dlatego

ale spokojnie mozna jezdzic bez srodkowego

Napisano

jak jest dobrze dobrana to pomaga w oddychaniu jak żle dobrana to moze zaszkodzić... Niektóre strumiennice jak na przykład szczelinowa wysisza jak tłumik a łuskowa i naddzwiekowa są głośniejsze.

Napisano

Jeśli chcesz to zamiast tłumika środkowego można wstawić tłumik środkowy ale mniejszy taki nie wystający smile.gif też mam z tym problem. Kumpel polecił mi tłumik z blachy kwasowej przelotowy koszt nie duży koło 100-150 zł.

http://www.allegro.pl/item121264884_tlumik_srodkowy_przelotowy_speeder_michael.html

Można by go wyżej podwiesić na krótszych gumach

Napisano

ja tez wstawilem strumienice i tez bylo ok, a pare dni temu walnela uszczelka pod glowica ......przebieg 78 kkm

50 kkm na gazie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.