Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy około 23000 zł wystarczy?

Featured Replies

Napisano

Czy za tą kasę kupię Stilo którym jeszcze sporo pojeżdrze? i w którym nie będzie wszystko stukać i psuć się, z góry dzięki za info

Napisano

> Czy za tą kasę kupię Stilo którym jeszcze sporo pojeżdrze? i w którym

> nie będzie wszystko stukać i psuć się, z góry dzięki za info

Za duzo w twoim pytaniu ogolnikow biglaugh.gif

jaka wersja ,rocznik silnik, wyposazenie niewiem.gif

Ja jak kupowalem stilona to mialem jakis plan minimum co chce kupic za jaka kase 20.GIF

Napisano

> Za duzo w twoim pytaniu ogolnikow

> jaka wersja ,rocznik silnik, wyposazenie

> Ja jak kupowalem stilona to mialem jakis plan minimum co chce kupic

> za jaka kase

no to było bardzo mało kasy bo tylko na stare 3d starczyło rotfl.gif

Napisano

Wystarczy, ale będziesz musiał dłuuuuuugo szukać. zlosnik.gif Najtańsze stilaki są z silnikiem 1,2. Mają tę zaletę, że układ napędowy praktycznie się nie psuje. Są do tego oszczędne i w miarę jeżdżą. wink.gif Ciężko jest natomiast znaleźć takie auto z klimatyzacją. crazy.gif

Napisano

> Wystarczy, ale będziesz musiał dłuuuuuugo szukać.

Spokojnie ok.gif - cena wywoławcza to cena wywoławcza, a cena finalna to zupełnie inna kwestia. zlosnik.gif

Albo sprzedający będzie skłonny do negocjacji, albo ... nie sprzeda - i tyle. biglaugh.gif Ostatnio kolega kupił sobie Dynamica 3D 1.8 z końca roku 2002 z przebiegiem 70 kkm za 19 tysięcy.

Poprzedni właściciel rozpoczął próby sprzedaży miesiąc wcześniej od 32 tysięcy, ale "zainteresowanie" weryfikowało cenę w dół. rotfl.gif

Napisano

> Spokojnie - cena wywoławcza to cena wywoławcza, a cena finalna to zupełnie inna kwestia.

Jeśli ktoś jest pewien swojego auta i wie, że nie było bite, szpachlowane ani kradzione, to zapewniam Cię, że trzyma cenę. Inna sprawa, że ludzie wolą kupić tanio złom do generalnego remontu (albo i to nie) niż drogo auto, do którego nie będą musieli nic dokładać. screwy.gif

Dwa miesiące temu szukaliśmy Vectry B dla brata. Była cała masa aut do wytargowania za 23 tysiące. Ale jak zaczęliśmy liczyć ile trzeba w nie wsadzić aby doprowadzić do jako takiego stanu, to przy żadnym z tych "aut" ni za cholerę nie wychodziło mniej niż dodatkowe 7000 zł. Więc szukaliśmy i szukaliśmy i kupiliśmy za 29000 auto, w którym trzeba było zmienić tylko filtr przeciwpyłkowy. zlosnik.gif

> Albo sprzedający będzie skłonny do negocjacji, albo ... nie sprzeda - i tyle.

I tu się mylisz. wpysk.gif Trzeba sprzedawać odpowiednio długo (nawet 3-6 miesięcy) i znajdzie się kupiec, który doceni auto. Oczywiście jeśli ktoś się napali na inne auto, albo ma mus posiadania forsy, to tak się nie da. frown.gif

> Ostatnio kolega kupił sobie Dynamica 3D 1.8 z końca roku 2002 z przebiegiem 70 kkm za 19 tysięcy.

> Poprzedni właściciel rozpoczął próby sprzedaży miesiąc wcześniej od 32 tysięcy, ale "zainteresowanie" weryfikowało cenę w dół.

Wiara ludzka jest niska. pad.gif

Napisano

> Trzeba sprzedawać odpowiednio długo (nawet 3-6

> miesięcy) i znajdzie się kupiec, który doceni auto.

Bynajmniej biglaugh.gif - anons o treści "sprzedam fiata Stilo" bez dalszego czytania pomija 90% studiujących ogłoszenia. Z pozostałych 10% może jeden na stu się zainteresuje, jeśli cena będzie odpowiednio atrakcyjna.

Generalnie - jeśli sprzedajesz auto - to jego stan ma w Polsce na cenę w praktyce marginalny wpływ: liczy się marka/rocznik/przebieg i to kryterium buduje cenę, reszta to detale bez większego znaczenia...

Napisano

W centrum sprzedaży w BB stoi 3D activ z kratką, wiśniowy metalik, pojemnośc 1,2, rok 2003, przejechane 60 tkm ale za 23900! Biorąć pod uwagę że auto było kupione w salonie, jest bezwypadkowe i pewnie coś jeszcze z tej ceny można urwać to chyba cena jest dość atrakcyjna! smile.gif

Napisano

> Bynajmniej - anons o treści "sprzedam fiata Stilo" bez dalszego

> czytania pomija 90% studiujących ogłoszenia. Z pozostałych 10%

> może jeden na stu się zainteresuje, jeśli cena będzie

> odpowiednio atrakcyjna.

> Generalnie - jeśli sprzedajesz auto - to jego stan ma w Polsce na

> cenę w praktyce marginalny wpływ: liczy się

> marka/rocznik/przebieg i to kryterium buduje cenę, reszta to

> detale bez większego znaczenia...

W sumie to masz rację. crazy.gif

Ostatnio kolega napalił się na fiata stilo 5D. hehe.gif I znalazł jednego pięknego 1,6 o kolorze zielono-butelkowym, w którym z miejsca się zakochał. Ale aby utwierdzić się w swoim uczuciu poprosił mnie o pomoc w ocenie autka. zlosnik.gif I wyszło tak - auto skasowane do przedniej szyby i tylnych siedzeń, z progów odłaziła płatami farba, światła trzymały się na słowo honoru. Co prawda silnik chodził ładnie, w środku auto było zadbane, ale nie mogłem koledze świni podłożyć. hehe.gif

Pojechaliśmy do drugiego 5D, tym razem 1,2 w kolorze blue. zlosnik.gif Na pierwszy rzut oka był piękny, ale na drugi rzut oka okazało się, że w pewnym momencie ćwiartka auta od strony kierowcy nie istniała. hahaha.gif Nie mówiąc już o obydwu progach. hehe.gif

Potem pojechaliśmy do dziesiątek komisów i znaleźliśmy dwie Astry II. Jedna "idealnie zadbana" srebrna uderzona w bok z pękniętą sprężyną w tylnym zawieszeniu, ale z wypsikanym plakiem silnikiem, a druga w "opłakanym stanie" z przykurzonym brązowym lakierem noszącym ślady normalnego 4 letniego ruchu parkingowego, ale idealnym stanie mechanicznym i blacharskim, z wymienionym w ASO rozrządem i w ogóle...

Zgadnij, którą Astrę wybrał. zlosnik.gif Podpowiem, że ja wybrałbym tę drugą. zlosnik.gif

Masz rację. Większość ludzi podejmuje beznadziejne decyzje jeśli chodzi o kupowanie aut. faint.gif

Napisano

Sprawdz ten anons: http://gratka.wp.pl/moto/tresc.phtml?id_...6119054c24e535e ,

patrząc po wygladzie auta w środku zainteresował bym sie tą propozycją. Patrząc na auto w srodko można przepuszczać że posiadał to jakiś starszy gość,

oraz druga propozycja: http://gratka.wp.pl/moto/tresc.phtml?id_...6119054c24e535e

Napisano

> Patrząc na auto w srodko można przepuszczać że

> posiadał to jakiś starszy gość,

Dlaczego? hmm.gif

Napisano

> Dlaczego?

Te poduchy na siedzeniach...

Napisano

Również dodam swoje trzy grosze - ja za moim Abarcikiem "chodziłem" od Październikia 2005 fo Kwietnia 2006 smile.gif

I kupiłem tego jedynego, wymarzonego... dokładnie takiego, jakiego chciałem

serce.gif270635636-JUMP2.gif001.gifwaytogo.gif270747800-sex.gif

Napisano

Witaj. W zasadzie to masz rację. samochody używane staniały i to dobrze. Wreszcie wiele osób myślących o swoim aucie jest stać na nie. jest też jednak druga strona medalu. Auta w niezłym stanie technicznym trzymają swoją cenę. W zasadzie te dobre poza wyjątkami przechodzą z rąk do rąk. jest też obiegowa opińja wśród np. lakierników że dobrych aut w zasadzie się nie sprzedaje. Są wyjątki jak wszędzie np. widzimi się sprzedającego bądź tzw. wypadki losowe. nie będę pisał tutaj oczywiście o swoim przypadku co do sprzedaży bo moje doświatczenie to jedno, a ogólna sytuacja to drugie. jest jednak różnie jak sam zapewne wiesz. pozdrawiam.

Napisano

...pewnie ze mozna cos dobrego kupic w tej kasie! Jeszcze tydzien temu moj byl na sprzedaz - gdybys zadzwonil i dal od reki 23 to pewnie bym sprzedal. Ja wersje 3D 1.8 z 2002 kupilem za mniej niz 20 tys w super stanie. Chcialem sprzedac bo szukalem czegos innego - tylko ze jak przejzalem ogloszenia, zobaczylem co ludzie oferuja - no i biorac pod uwage ze musze miec auto od konca wrzesnia - zostawilem Stillaka dla siebie. I teraz juz troszke go zmieniam - bo calkowicie seryjnym jezdzic nie bede;-) Wiec szukaj a znajdziesz;-) Tylko musisz byc cierpliwy i przeznaczyc jakas kwote na wyjazdy - bo od razu pewnie tego jedynego nie znajdziesz;-)

Napisano

W zeszłym roku kupiłem stilona JTD 115 z 2002 95000 km za 26000 zł. Stan techniczny bardzo dobry. Jak na razie nie mam rzadnych problemów i jestem zadowolony.

Napisano

> Jak widzę takie ogłoszenie, to ręcę mi opadają... Co się dzieje z

> cenami stilo???

Zauważ ze ma uszkodzony silnik rotfl.gif a teraz ile trzeba w niego włozyć aby jeździł rotfl.gif

Napisano

> Zauważ ze ma uszkodzony silnik a teraz ile trzeba w niego włozyć aby jeździł

nic, wystarczy popchnąć zlosnik.gif

Napisano

> nic, wystarczy popchnąć ...

... ze sporej skarpy! smile.gif

Napisano

> Zauważ ze ma uszkodzony silnik a teraz ile trzeba w niego włozyć aby

> jeździł

silnik to jest napisane, a czego nie napisano hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

> Zauważ ze ma uszkodzony silnik a teraz ile trzeba w niego włozyć aby

> jeździł

Rzeczywiście, zapomniałem doczytać... confused.gif

Napisano

> Jak widzę takie ogłoszenie, to ręcę mi opadają... Co się dzieje z

> cenami stilo???

Ten pewnie jeszcze niedawno wyglądał jak ten drugi "z promocji".

Napisano

> Bo to juz promocją cenową raczej nie jest...

Jak można takie auto w ogóle naprawiać? niewiem.gif Przecież to kompletny złom. sick.gif

Napisano

> Jak można takie auto w ogóle naprawiać? Przecież to kompletny złom.

Dokładnie. A że Polak potrafi... Nie życzę nikomu później spotkania z userem takiego czegoś na drodze.

Napisano

25.000zł i masz 1.8 Dynamic 3d z 2001 (pierwsza rejestracja 2002) z LPG BRC zeby.GIF

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam wszystkich, ponieważ do dziś byłem użytkownikiem Fiat Siena, a przymierzam się do Stilo, to proszę o rade, nie zalezy mi specjalnie na wyposażeniu, ani ilości drzwi, ale na silniku który godnie zniesie instalacje gazową i w spalaniu nie przekroczy 12 l. Wiadoma sprawa że chyba w każdym z modeli należałoby zainstalować sekwencję. I tu tez pytanko, czy w kazdym z tych silników cena takiej instalacji byłaby ta sama.

Proszę o wypowiedź posiadaczy zagazowanych autek. pozdrawiam

Napisano

dodam jeszcze że głównie poruszam się autostradą, i przedział prędkości ulubiony to 140- 150 km/h. czy silnik 1,2 jest w stanie w miare przyzwoicie pracować przy takich prędkościach?

Napisano

zobacz tu

cena jest ostateczna (i tam już zaniżona) wink.gif

średnie spalanie gazu: 9l. w trybie mieszanym

Napisano

Widze ze Twoje Stilo ma wachac gaz smirk.gif

Powiem to moze na swoim przykladzie mam stiolo z 2004 roku z silniczkiem 1.6 16v.

Zakladem do niego gaz polskiego producenta Elpigaz i wszystko smiga do tej pory dobrze bez nie moge narzekac na prace bo widze ze toleruje gaz rotfl.gif

Zalacielm za instalcje wraz z montazem i zbiornikiem 50l w kole 2800zl.

i narazie nie zam osoby ktora montowala gaz w wiekszych silnikach niz 1.6.

U mnie pali na gumach195mmszer. max 11l mocy nie ubylo w sumie to polecam pod warunkiem ze bedzie dobrze zamontowany ok.gif20.GIF

Napisano

> Witam wszystkich, ponieważ do dziś byłem użytkownikiem Fiat Siena, a

> przymierzam się do Stilo, to proszę o rade, nie zalezy mi

> specjalnie na wyposażeniu, ani ilości drzwi, ale na silniku

> który godnie zniesie instalacje gazową i w spalaniu nie

> przekroczy 12 l.

Jeśli używany, to może rozejrzyj się za dieslem? niewiem.gif Ceny nie są znacząco wyższe niż benzynowych. A jeśli już ma być benzynowy, to radziłbym Ci kupić od razu auto z zamontowaną instalacją LPG - sumarycznie mniej zapłacisz. Polecę też silnik 1.8, bo statystycznie pali mniej niż 1.6 a jest bardziej energiczny. Ma co prawda dwie wady, bo lubi olej i posiada wariator. Silnik 1.6 jest ponoć mułowaty i pożera przy tym ponad 10 litrów benzyny /100 km. Do silnika 1.2 mało kto wkłada gaz, bo przy tych symbolicznych ilościach zużywanego paliwa się to nie za bardzo opłaca. crazy.gif

> Wiadoma sprawa że chyba w każdym z modeli

> należałoby zainstalować sekwencję. I tu tez pytanko, czy w

> kazdym z tych silników cena takiej instalacji byłaby ta sama.

Cena instalacji sekwencyjnej zależy od ilości cylindrów, a wszystkie stilo poza abarthem mają ich 4 sztuki, więc cena do wszystkich będzie jednakowa.

> Proszę o wypowiedź posiadaczy zagazowanych autek. pozdrawiam

Mam silnik 1.8 i sobie chwalę gaz. Co 5 kkm muszę co prawda rozebrać rozdzielnik gazu i przeczyścić, ale zajmuje to mniej niż kwadrans. wink.gif Wynika to jednak z tego, że gaz mamy marny w kraju i zanieczyszczony. Nawet filtry nie pomagają sick.gif i się autku mapy wtrysku przestawiają. A jak przeczyszczę zaworki, to wszystko wraca do normy. zlosnik.gif A poza tym, to sama ekonomia. cool.gif Na 35 litrach gazu jestem w stanie przejechać od 200 do 400 kilometrów - wszystko zależy od prędkości i trasy.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Cześć. Wkońcu znalazłem: 1,8 3d, 2002r. wygląd conajmniej ciekawy;) przebieg 57 tys km. Jak tylko z nim wróce pochawle sie foto.

A i oczywiście odrazu go zagazuje.

pozdrawiam

Napisano

Panie, za 24000 kupiłem w kwietniu śliczne żółciutkie Stilo 3D 1.6, rocznik 2002, przebieg 65tys, zrobiłem już 5tys km i nie zepsuło się jeszcze nic!!!

Jak dotąd tylko na przeglądzie wymieniłem pióra wycieraczek, filtry i łącznik stabilizatora.

Pozdrawiam!

• 4 miesiące później...
Napisano

Do kolegi Zwolaka. Czy te czyszczenie map wtrysku stosujesz po to by poleszyć lub też przywrócić właściwosci jezdne na gazie? Sam zainstalowałem już gaz. BRC Sequent24. Jak na razie problemu nie mam, albo po porstu nie wiem że mam problem;) POzdrawiam 20.GIF

Napisano

> Do kolegi Zwolaka. Czy te czyszczenie map wtrysku stosujesz po to by

> poleszyć lub też przywrócić właściwosci jezdne na gazie? Sam

> zainstalowałem już gaz. BRC Sequent24. Jak na razie problemu nie

> mam, albo po porstu nie wiem że mam problem;) POzdrawiam

Ja nie czyszczę map wtrysku. zlosnik.gif Ja czyszczę listwę wtryskiwaczy gazu z oleistej zawiesiny, która mi się tam zbiera mimo filtrów. tongue.gif Mapy wtrysku są w bodykomputerze, ale w komputerach stilakowych nawet w ASO ich nie potrafią zmienić. hehe.gif Zresztą nie ma potrzeby tego robić, bo jak przejedziesz się na noPB ze 100-200 kilometrów, to wszystkie mapy same wracają do normy. wink.gif

Moja rada co do instalki... Jeśli masz dobrze wyregulowaną, to wymieniasz filtry co jakiś czas, co jakiś czas czyścisz poszczególne elementy instalacji i jeździsz. zlosnik.gif Czas między "naprawami" zależy od jakości tankowanego gazu i jest trudny do przewidzenia. U mnie waha się od 5 do 10 kkm.

Napisano

widze temat ciagle zyje swoim zyciem chociaz jego autor nawet nie raczyl od tamtego czasu wpisac czegokolwiek na calym forum smile.gif - grochem o ścianę zlosnik.gif

Napisano

To akurat wiem ze nie czyścisz map wtrysku bo fizycznie nie może być alien.gif ale nie wiedziałem do końca co w związku z tym. Ale dziękuje za podpowiedź. JA jak na razie stosuje się do kilku chyba powiedziałbym podstawowych przykazań. Filtr pow. co 5kkm, olej 10kkm, regulacja instalcji co 10 kkm. i Chyba wszystko musi grać. Jak na razie przejechałem niespełna 11 kkm. i wszystko gra. A jak u was spalanie? W moim 1,8 średnio to 10 l gazu, głównie miasto i szczerze mówiąc w zimie było to samo. no ale cóż to była za zima

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.