Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zalanie Astry 1.4 3d 94 rok

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanie dotyczące wymontowania gąbek dźwiękoszczelnych(akustycznych) które znajdują się wewnątrz w nogach kierowcy i pasażera, a dokładnie idą chyba aż pod przednią szybę. Pytam bo wszystkie inne gąbki dałem radę wyciągnąć, a te najważniejsze które nadal są mokre nie wiem czy czasem nie trzeba pulpitu rozkręcać, jeśli ktoś wie czy do demontażu i montażu owego wytłumienia potrzeba wyciągnąć pulpit, proszę o odpowiedź, a astrę zalało przez głupotę tych co nie dbają o studzienki i zalało tak ulice że woda wdarła się od spodu aż po prawie że sterownik znajdujący sie w nogach pasażera...... ale jest mocna i jeździ:)

Napisano

trochę offtopic.gif przepraszam; ale kiedy były takie deszcze icon_eek.gif że tak ci furę podtopiło

Napisano
  • Autor

pewnej nocy w polowie czerwca spadlo troszke deszczu i niestety zalalo mi droge na ktorej stawiam auto, tak zalalo ze opony prawie zakryla woda, no ale czekam na odp w sprawie co z tymi gąbkami dzwiekoszczelnymi????

Napisano

> trochę przepraszam; ale kiedy były takie deszcze że tak ci furę

> podtopiło

U Ciebie w Krakowie to smok przegania chmury, ale są takie rejony, że ludziska nie mają gdzie mieszkać po burzach wczorajszych i przedwczorajszych.

Wystarczy, że stanął gdzieś w zagłębieniu terenu i po ptakach. Raczej po rybach... wink.gif Studzienki nie nadążają odprowadzać wody.

Pozdroofka

Napisano

> U Ciebie w Krakowie to smok przegania chmury, ale są takie rejony, że

> ludziska nie mają gdzie mieszkać po burzach wczorajszych i

> przedwczorajszych.

Kurczę u mnie trochę polało dziś ale żeby jakieś klęski były to nie słyszałem ale ostatnio mało co tv oglądam zlosnik.gif

> Wystarczy, że stanął gdzieś w zagłębieniu terenu i po ptakach. Raczej

> po rybach... Studzienki nie nadążają odprowadzać wody.

No czasem i w mojej metropolii takie rzeczy się zdarzają biglaugh.gif

ok EOT bo zacząłem nie na temat i zaśmiecamy koledze wątek i jeszcze admin.gif dostanę zlosnik.gif

Napisano

> pewnej nocy w polowie czerwca spadlo troszke deszczu i niestety

> zalalo mi droge na ktorej stawiam auto, tak zalalo ze opony

> prawie zakryla woda, no ale czekam na odp w sprawie co z tymi

> gąbkami dzwiekoszczelnymi????

w połowie czerwca? icon_eek.gif to ponad 2 miesiące temu, imo to chyba już powinno dawno wyschnąć, przypadkiem te gąbki nie są mokre cały czas z innej przyczyny? np leje się do środka jakoś po słupku albo coś w tym stylu?

Napisano
  • Autor

no niestety nie chce to wyschnąć bo nie mogę tego zdemontować, wlało się tam sporo wody, a nie może wyschnąć bo z góry jest guma a pod tą gumą owa gąbka i ta gąbka niestety nadal cala jest mokra, a nic mi nie ubywa bo mam to po jednej i drugiej stronie z przodu, nawet dziś tam łapę wsadzałem i kaplica nadal mokro, psia kosc i nie wiem co robic z tymi gąbkami, chce je wysuszyc ale nie wiem jak je wywalic

Napisano

Jak masz mokro pod kokpitem to przednia szyba cieknie. Trza jechać do szybiarzy niech wkleją powtórnie.

właśnie przed chwilą to pisałem innemu koledze: weź kartkę papieru, usiądź za kierownicą i wkładaj ją między przednią szybę a kokpit na calej długości szyby jak najgłebiej się da. Jak bedzie mokra, to znaczy, że szyba nieszczelnie wklejona. Najlepiej zrób to po deszczu albo polej solidnie przednią szybę.

Napisano
  • Autor

interesujące, sprawdzę, ale na 99% to nie przednia szyba bo w górnych czesciach owej gąbki dzwiekoszczelnej jest sucho i to wiem na 100, chodzi mi o to jak zdemontowac te gąbki czy trzeba wykrecac kokpit???????????

Napisano

> interesujące, sprawdzę, ale na 99% to nie przednia szyba bo w górnych

> czesciach owej gąbki dzwiekoszczelnej jest sucho i to wiem na

> 100, chodzi mi o to jak zdemontowac te gąbki czy trzeba wykrecac

> kokpit???????????

Witam!

Musisz wyjac caly kokpit, inaczej ich nie zdemontujesz.

Jedz na szrot, moze beda mieli rozebrana Astre to sobie ogladniesz..

A przy tej wysokiej jak twierdzisz wodzie, miales wewnatrz tyle wody?? Bo i siedzenia musialy byc mokre.

Napisano
  • Autor

sporo wody było, nawet tylne siedzenia pod spodem były mokre, dzieki za informacje musze w takim razie pisac o ponowną wycene szkody bo ubezpieczyciel nie wliczyl mi kosztow wykrecenia pulpitu, a powinien bo nie da sie wyjac tego bez wykrecenia calego kokpitu...buuuuuuu

Napisano

> sporo wody było, nawet tylne siedzenia pod spodem były mokre, dzieki

> za informacje musze w takim razie pisac o ponowną wycene szkody

> bo ubezpieczyciel nie wliczyl mi kosztow wykrecenia pulpitu, a

> powinien bo nie da sie wyjac tego bez wykrecenia calego

> kokpitu...buuuuuuu

Moze moje pytanie bedzie dziwne i troche nie w temacie ale dlaczego wg TU masz to wygluszenie suszyc a nie wymienic na nowe ??? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.