Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wentylarot + inne problemy

Featured Replies

Napisano

Juz pisale wczesniej o tym, ze wentylator zalacza sie wraz z zaplonem - co mnie troszke zaniepokoilo. Pogrzebalem dzis rano troszke, tzn. posprawdzalem bezpieczniki, poodlaczalem kabelek od wentylatora - mialem cicha nadzieje ze sie 'zresetuje' smile.gif) a ten jak wyje tak wyl od razu po wlaczeniu zaplonu !!!

Standardowo jak co jakis czas zczytalem usterki i nic sie nie dzialo, ale postanowilem odlaczyc klemy na jeden dzien co by komp tez sie zresetowal, niestety dostalem pilny telefon i po 2h musialem samochod uruchomic i tu pojawil sie problem! po zalaczeniu klem zaczal sie swiecic akumulator, a samochod nie chcial wogole odpalic....po kilku probach i odpoczynkach w koncu ruszyl, by po 5 min zgasnac - jechalem na rezerwie, wiec pomyslalem ze to paliwo - ale dotankowalem 23l a na liczniku bylo okolo 27 - czyli tak jak mysalem te 4 l wczesniej byly !!! do tego jeszcze bo tankowaniu tez byly problemy z odpaleniem, a po odpaleniu kolejne gasniecia... pozniej udalo sie przejechac 20 km bez zatrzymania na normalnym poziome i wtedy zczytalem usterki : kod 33, 35... po godzinie byl juz tylko kod 35 - krokowiec mam wyczyszczony, czasem wchodzi na wysokie obroty, ale nigdy tego bledu nie mialem - czyzby sie skonczyl ??

skad te problemy z odpaleniem ?

a przede wszystkim - jak sie wziac za ten wentylator ???

Napisano

> a przede wszystkim - jak sie wziac za ten wentylator ???

Może czujnik w chłodnicy ma zwarcie i dlatego wentylator jest non stop włączony. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Może czujnik w chłodnicy ma zwarcie i dlatego wentylator jest non

> stop włączony.

dzięki ale ze mną trzeba łopatologicznie - jak to sprawdzić i naprawić i gdzie ten czujnik??? najlepiej na fotce smile.gif

Napisano

> dzięki ale ze mną trzeba łopatologicznie - jak to sprawdzić i

> naprawić i gdzie ten czujnik??? najlepiej na fotce

Niedawno wymieniałem. Koszt mojego czujnika 107 zł, za wymianę w ASO chcieli wrrr.gifwpysk.giftuk.gif 200zł ale wypyskowałem (że też zmuszą człowieka do zejścia poniżej poziomu...) 100. Pierwszy i ostatni raz w ASO.

Nie radzę samemu, bo trochę zabawy z chłodnicą jest...

Pozdrawiam

Pat

Napisano
  • Autor

i to napewno to ? bo 100 zl wydac na zero efektu to nie za ciekawie... moze jeszcze cos innego, prostrzego jest przyczyna ?

Napisano

> i to napewno to ? bo 100 zl wydac na zero efektu to nie za

> ciekawie... moze jeszcze cos innego, prostrzego jest przyczyna ?

Może rezystor wentylatora chłodnicy?

Mój był ruiną, w efekcie went. w ogóle sie nie włączał...

Napisano

> i to napewno to ? bo 100 zl wydac na zero efektu to nie za

> ciekawie... moze jeszcze cos innego, prostrzego jest przyczyna ?

Włącz zapłon, zdejmij wtyczkę z czujnika. Jeśli wiatrak przestanie się kręcić - winny jest czujnik, zwarty na stałe

Napisano
  • Autor

> Włącz zapłon, zdejmij wtyczkę z czujnika. Jeśli wiatrak przestanie

> się kręcić - winny jest czujnik, zwarty na stałe

yyy chyba to normalne ze jak wtyczke wyjme to sie przestanie krecic nie ? smile.gif jak pradu nie bedzie dostawal smile.gif

Napisano

> yyy chyba to normalne ze jak wtyczke wyjme to sie przestanie krecic

> nie ? jak pradu nie bedzie dostawal

No nie, bo zwarcie może być gdzie indziej. A zwarcie masz definitywnie. Przy sprawnym wyłączniku i zimnym silniku nie ma znaczenia czy siedzi w nim wtyczka czy nie, obwód jest otwarty i wiatrak się nie kręci. Skoro się kręci a po wyjęciu wtyczki przestaje (ciągle mówię o zimnym silniku) znaczy, że zwarcie jest we włączniku.

Nie dyskutuj tylko leć do autka grinser006.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

no to lelek dzieki wielkie, i dzieki za linka na allegro - mam pytanko: zamontuje to sam czy beda problemy ???

Napisano

> zamontuje to sam czy beda problemy ???

Zamontujesz sam, ale ostrożnie jak z dziewicą. Licz się z tym, że wykręcasz z plastiku. Ktoś pisał niedawno, że owszem wykręcił czujnik ale z kawalkim chłodnicy. To oczywiście ekstremalny przypadek, raz na 100, ale uważać trzeba.

Ale zanim wykręcisz, upewnij się, że to rzeczywiścvie o niego chodzi. Możesz sprawdzić w jeszcze jeden sposób: zapłon wyłaczony, zdejmij wtyczkę i do styków na wyłaczniku podłącz omomierz. Ma być przerwa przy zimnym (mniej niż 100*) włączniku. Jeżeli jest "przejście" - wyłącznik do wymiany.

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.