Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa C - problem z dmuchawą

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich b. serdecznie cool.gif

Od 2 miesięcy jestem właścicielem nówki Corsy C z silnikiem 1.2. Mam jedno pytanie, gdyż u kolegi w identycznym aucie jest dość słaby nadmuch mimo, że dmuchawa pracuje na najwyższych obrotach. Stawiałbym na winę zapchanego filtru przepiwpyłkowego hmm.gif, czy moglibyście potwierdzić, czy dobrze kombinuje oraz nadmienić gdzie znjaduje się owy filtr i jak go własnoręcznie wymienić? - thx! smile.gif

Napisano

najlepiej to bedzie sprawdzic jak wyjmiesz go na chwile calkiem i odpalisz dmuchawe, jesli da to efekt, to trzeba wymienic na NEW grinser006.gif nie wiem jak w corsie ale pewnie analogicznie jak w astrze, filtr znajduje sie pod plastikowa oslona podszybia, podnosisz maske i zdejmujesz plastikowy element znajdujacy sie miedzy maska a szyba, jest to takie korytko, element najblizej maski, tego co jest pod wycieraczkami nie trzeba demontowac, po zdjeciu tego korytka ujrzysz podluzna komore gdzie u nas na srodku znajduje sie filtr PP, mysle ze dasz rade, pamietaj aby przy okazji udroznic kanaly odplywowe po bokach i gumowego "kondona" jak to ladnie jeden z kolegow ujal (o ile sie nie myle lelek grinser006.gif) ktory wychodzi z tej komory do komory silnika, jak cos to uzyj opcji szukaj bylo wiele razy na forum cfaniaczek.gif

Napisano

W Corsie C jest zdaje się fitr węglowy. Lokalizacja:

277406592-corsa.jpg

post-36940-14352473458711_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

No koledzy, widzę, że full konkret waytogo.gif - dzięki!! cool.gif

Jutro za dnia popatrze wedle schematu, który przedstawiłeś Lelek.

Powiedz mi jeszcze jedną rzecz, z tego co widzę na załączonym obrazku, owy filtr ma się znajdować tuż obok zbiorniczka z płynem hamulcowym, si? hmm.gif

Napisano

> Powiedz mi jeszcze jedną rzecz, z tego co widzę na załączonym

> obrazku, owy filtr ma się znajdować tuż obok zbiorniczka z

> płynem hamulcowym, si?

Na to wygląda. Nie sądze, że aby dostęp do niego był od srodka i żeby się dobrać trzeba było wymontowywać cały kokpit wink.gif

Prawdopodobnie (nie wiem, bo koło Corsy C to najwyżej stałem i to daleko wink.gifzlosnik.gif) trzeba będzie podnieść maskę i jakieś plastiki zdjąć.

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.