Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Witam mam problem z AIR BAGI

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem z Airbagiem w Fiat Bravo 1,9 JTD GT posiadam 4 poduszki, i swieci mi sie na desce rozdzielczej kontrolka poduszek, jak przekręcam kluczykiem i zapalam auto to na sekunde zapala sie gasnie a potem swieci nadal frown.gif podłaczałęm tester do wtyczek znajdujacych sie pod schowkiem dla pasażera i kicha nie może sie połaczyć Czy ktroś może wiedzieć co z tym zrobić, sprawdzałem namacalnie:D poduszki posiadam wszyskie 4 szt. auto nie bylo nigdy odpukać uderzone. nie chce jechac na serwis bo mi tam podepna examiner i tez pewnie nic nie zrobia a zaczna wymyslac ze to i tamto i zostawie im z 1000zł szkoda kasy frown.gif pozdrawiam zapomnialem dodac ze komupter laczy mi sie bez problemu z silnikiem i absem a nie chce z klima i air bagiem

Napisano

mialem tak samo w mojej bravie (mam 2 poduszki). Okazalo sie ze padla centralka (nie wiadomo dlaczego, samochod tez niebity). Znalazlem kolesia ktory zajmuje sie elektronika samochodowa, wymienil srodek centralki, zgral ja z poduszkami i po sprawie. Skasowal 250 PLN

Napisano
  • Autor

a tak miedzy wierszami to w ktorym miejscu znajduje sie centralka, powiem ze czytalm ksiaze na temat bravo i ze od wtyczka do poduszek jest w żóltej otulinie, sprawdzałęm jej ciągłość i kicha jest ok

Napisano

> a tak miedzy wierszami to w ktorym miejscu znajduje sie centralka,

> centralka znajduje się w tunelu srodkowym przd lewarkiem zmiany biegów trzeba wyjac tunel

grinser006.gif umnie tez centralka padla koszt w aso 1200 zł rotfl.gif ja zakleiłem tasma aby nie razila poki cos nie wymysle confused.gif

Napisano
  • Autor

ja tez wlasnie mysle mysle i zastanawiam sie co zrobic ASO bez sens , jakas centralke trzeba bedzie chyba kupic ale skad wiedziec ze jest ok...:(

Napisano

> ja tez wlasnie mysle mysle i zastanawiam sie co zrobic

Na allegro jest kilka osób które maja na częsci nasze samochody sprowadzone z Angli i tp. ja pisalem do jednego z nich i odpisal zeby spisac dokladnieoznaczenia centralki bo jest ich kilka i wysle odpowiednia koszt 200 - 250 zł + wykasowanie błedu spineyes.gif

Napisano

> Witam mam problem z Airbagiem w Fiat Bravo 1,9 JTD GT posiadam 4

> poduszki, i swieci mi sie na desce rozdzielczej kontrolka

> poduszek, jak przekręcam kluczykiem i zapalam auto to na sekunde

> zapala sie gasnie a potem swieci nadal podłaczałęm tester do

> wtyczek znajdujacych sie pod schowkiem dla pasażera i kicha nie

> może sie połaczyć Czy ktroś może wiedzieć co z tym zrobić,

> sprawdzałem namacalnie:D poduszki posiadam wszyskie 4 szt. auto

> nie bylo nigdy odpukać uderzone. nie chce jechac na serwis bo mi

> tam podepna examiner i tez pewnie nic nie zrobia a zaczna

> wymyslac ze to i tamto i zostawie im z 1000zł szkoda kasy

> pozdrawiam zapomnialem dodac ze komupter laczy mi sie bez

> problemu z silnikiem i absem a nie chce z klima i air bagiem

Witam

Miałem pdobny problem i co sie okazalo to byla ftyczka do czujnika pod siedzeniem pasazera .! Elektryk uciol mi ja i zlutowal na stale nastepnie skasowal blad i wszystko ok .! cena 20 zl

Napisano

a gosc moze ma nie odpowiedni soft. z glownym kompem sie polaczyl?

Napisano

a sprawdzales wtyczki przy napinaczach pasow? Mi napinacze wystrzelily i kontrolka tez sie pali, mimo ze poduszki cale:)

Napisano

Witajcie moi drodzy

I mnie dopadł ten problem frown.gif. Od 3 dni świeci mi się kontrolka (mam 1 poduchę). Byłem dziś w ASO na komputerze. Wynik:

Centralka popsuta - występuję przerywanie.

Lampka kontr. AIRBAG ... Przerywany

Centralka popsuta

Centralka popsuta

Centralka popsuta

Takie są wypisy crazy.gif.

I mam dylemat (to brzmi mądrze wink.gif). Bravcia warta 7, centralka do wymiany (diagnoza serwisu) 1 tys. + robocizna.

Z wcześniejszych postów wynika, że to jeszcze nie koniec. Można coś zrobić. Czy wiecie gdzie w wawie jest dobry elektryk, który nie "zedrze skóry" hehe.gif. Mimo wszystko chciałbym, aby w aucie wszystkie elementy działały właściwie. Zawsze dbałem o niego, a on gwarantował mi wygodę i bezpieczeństwo.

Pozdrawiam i czekam na ciekawe posty.

Napisano

Zajrzyjcie Tu to jest plaga tych sterwoników info przyda sie dla tych u których jeszcze działa,jesli sterwonik ma bład ECU , czesta awaria w BBM, niektórzy próbuja to naparwiac ale naprawa sterwnika nie daje 100% pewnosci ze zadziała jak trzeba. Lepiej kupic uzywany na allegro koszt ok 150-200 zł.

Ponadto zapaenie lampki jeszcze nie swaidczy o uszkodzeniu któregokolwiek elementu układu , moze to byc takze chilowy zanik napiecia , brak połaczenia elekrtycznego w ukłądie i to tez skutkuje zapaleniam sie lampki kontrolnej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.