Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampa stroboskopowa

Featured Replies

Napisano

> Warto kupić czy lepiej jechać do warsztatu?

> mini lampa stroboskopowa

szczerze, koles jest z gdańska, kupie sztuke i sie wypowiem w tygodniu, a ze sprzedawcą sobie pogadam smile.gif

Jednakrze chciał bym zasiegnąć opini czy dioda LED jest w stanie reagować tak szybko jak halogen w stroboskopie ?

Bo jak wiadomo, najważniejsza jest szybkość reakcji smile.gif

Napisano
  • Autor

> szczerze, koles jest z gdańska, kupie sztuke i sie wypowiem w

> tygodniu, a ze sprzedawcą sobie pogadam

ok.gif

> Jednakrze chciał bym zasiegnąć opini czy dioda LED jest w stanie

> reagować tak szybko jak halogen w stroboskopie ?

> Bo jak wiadomo, najważniejsza jest szybkość reakcji

Myślę, że przy obrotach biegu jałowego i wpięciu sygnału tylko z pierwszego cylindra będzie w zupełności wystarczająca.

Napisano

> Jednakrze chciał bym zasiegnąć opini czy dioda LED jest w stanie

> reagować tak szybko jak halogen w stroboskopie ?

> Bo jak wiadomo, najważniejsza jest szybkość reakcji

To mnie tez zastanawia, w sloneczny dzien to wydaje mi sie, ze nie zda to egzaminu. Dioda daje za slabe swiatlo.

Czekam na opinie, jesli zakupisz.

Napisano

> Warto kupić czy lepiej jechać do warsztatu?

> mini lampa stroboskopowa

Ja to mam, kupilem wlasnie u tego goscia, odradzam, to kiszka jest, dziala ale nierownomiernie i przeklamuje impulsy, nie zawsze daje migniecie zsynchronizowane z iskrą, ciezko jest ustawic dokladnie zaplon, odradzam. Lepiej kup porzadna lampe pistoletową. Za szybko wystawilem mu pozytyw oslabiony.gif. Dioda wystarczająco swieci w garazu, ale jednak jak chcesz dokladnie ustawic benzyniaka to tylko poważna lampa, a nie taka zabawka samoróbka. Do zgrubnego ustawienia wystarczy, ale tak to da sie i bez tej lampy crazy.gif.

Napisano
  • Autor

> Ja to mam, [...]

I o takie informacje mi chodziło - z pierwszej ręki waytogo.gif

Tak w sumie ją widziałem ale łudziłem się że jednak działa jak trzeba. Ja pozyczałem od kolegi coś takiego ale mu padła więc myślałem o czymś dla siebie na stałe.

Ile "bierze" warsztat za regulację zapłonu? Może raz na kilkanaście -dziesiąt tys to jednak dać zarobić mechanikowi?

Pozdr

Napisano

Tak na dobrą sprawę to po co Ci lampa ? Nie ma przerywacza, styki się nie wypalają, komputer steruje kątem wyprzedzenia zapłonu, wniosek - jak nie wyciągasz (nie grzebiesz) aparatu zapłonowego to nic się nie przestawia i nie ma potrzeby regulacji. Moja astra przejechała bez regulacji zapłonu 150 kkm i dalej jeździ, a koszt ustawienia w prywatnym warsztacie to około 20 zł.

Napisano
  • Autor

> Tak na dobrą sprawę to po co Ci lampa ? [...]

"Pies jak nie ma co robić to ..." zlosnik.gif , a tak poważnie to lubię wiedzieć że wszystko jest w porządku z moim autkiem.

W sumie masz rację od regulacji zapłonu przejechałem już 35 kkm i różnicy nie widać więc po co dopłacać. Dam sobie spokój z tą lampą, nie wiem co mnie naszło przy niedzieli alien.gif

Napisano

niedzieli niech kolega nie obwinia grinser006.gif niech kolega wyskoczy na 20.GIF a tak poważnie ja mam kulniete 240kkm (sam zrobiłem ponad 50kkm)i mechanik twierdzi ze nic w zzapłonie nie było ruszane od nowości 270751858-jezyk.gif a co najważniejsz e to wszystko gra mimo lecących km i latek

Napisano
  • Autor

grinser006.gif

2 20.GIF juz moje

Pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.